שבת שלום לפורום

שבת שלום לפורום

אני רוצה להתחיל באובססיה שהיא אחד הגורמים להכל,האובססיה שלנו לעקוב אחרי המחשבות שלנו.זה משהו שהיתרגלנו אליו ,בגלל שאנחנו מפחדים ממה נחשוב ומה יעלה אז אנחנו עוקבים,צריך לעשות משהו עם זה ולהפסיק את זה,צריך לזרום, להפסיק לעקוב אחרי המחשבות ולהגיד שזה לא משנה מה עולה לנו בראש.אני התחלתי פשוט להגיד שכל המחשבות הן שלי,גם הרעות,גם הסרטים זה הכל אני אבל יש הבדל בין מה אני חושב למה שאני עושה וזה הבדל ענקי.אני מצליח לחיות חיים שיחסית טובים בגלל גישה מרכזית שלי כלפיי הכל וזה "קח את הבאסה בסבבה ותהיה לך סבבה של באסה".הכלל הכי חשוב שלמדתי הוא לא לחשוב חיובי בכח,ובכלל לא לעשות דברים בכח,כי זה יוצר היתנגדות מאוד גדולה ומלחמה בעצם.אולי תשבו עם עצמכם ותחשבו כן תחשבו תחשוב על כך שלמרות מה שאנחנו עוברים ,אנחנו כאן ויש לנו את היכולת לשנות דברים ,אבל בישביל לשנות צריך בהתחלה לקבל ,אני מקבל את זה שיש לי מחשבות כאלו וכאלו וכשאני ככה וככה אני מרגיש ככה וככה ,אבל אני יעבוד על עצמי וינסה לשפר את החיים שלי . יש לי עצה מאוד מאוד טובה שפשוט עובדת אצלי ומקווה שתעבוד אצלכם,כשאני מרגיש פתאום טוב וזה נימשך ,לכל אחד בטוח יש פחד שהכל יחזור,אז אני פשוט כשאני מרגיש טוב אני אומר לעצמי "וואלה אני מרגיש טוב,ואני לא מפחד אם דברים יחזרו ויהיה לא טוב,כי לא משנה מה יהיה אני יתמודד עם זה " והפחד שהדברים יחזרו נעלם כי אני יודע שאני יוכל להיתמודד עם הכל . שבת שלום לכוללם.

אמא11

New member
שבת שלום לך על חבל דק../images/Emo13.gif

מה שאתה כותב - פשוט נפלא. למעשה זה כאילו אתה "מגלה" בעצמך איך לטפל בעצמך. הרבה דברים עליהם אתה כותב הם חלקים משיטה קוגניטיבית התנהגותית מסודרת, אבל זה שאתה מגלה לבד את הדברים וכותב עליהם - יכול לפנות ללב של אנשים באופן ישיר יותר. לפעמים רסיסים כאלה של תובנות גורמים למשתתף אחר לנסות גם כן, בעוד שאם פסיכולוג היה אומר לו את אותם הדברים הוא היה מבין פחות או לפעמים מתנגד. הדרך ללב ולהבנה של כל אחד היא דרך שונה ואם ההודעות שלך יצרו שינוי אצל מישהו אחד - זה כבר נהדר. רק טוב תמי

למעלה