שבת שלום לכולם...

שבת שלום לכולם...

לא שלי הייתה שבת יפה, אבל עדיין - שבת שלום לכולם. אני נשואה עם שלושה ילדים מקסימים כבר 19 שנים. ב10 שנים האחרונות החיים שלי הם רק סבל. אני מאמינה בזוגיות ובמשפחה ולצערי זה חד סטרי. אני לא יודעת מה לעשות, אני חשדתי שבעלי מנהל שיחות בטלפון עם בחורה כולשהי משום שהפלאפון שלו נעול כל הזמן, על מצב שקט וצמוד אליו (מיותר לציין שזה ברור מאליו שהקשר שלו עם הבחורה הוא לא בטלפון בלבד). המצב הנפשי שלי קשה, איני יודעת מה לעשות אני יודעת שאני הולכת לעבור תקופה קשה וקשה לי. הבת שלי, בת ה8 מגיבה קשה לכל המריבות ביננו, במיוחד לאור העובדה שהבעל מתנהג בצורה אלימה (מילולית ופיזי - על חפצים [טריקת דלתות, תנועות גוף מהירות ותוקפניות וכו])). אני יודעת שנוח לו לחיות בצורה כזו (במיוחד לאור העובדה שהוא אמר לבן הגדול שהמשפחה לא תתפרק אלא תתפצל - כל אחד יחיה את חייו בתוך התא המשפחתי) אבל אני לא מסוגלת לחיות איתו בידיעה שהוא בוגד בי ומזלזל בי בצורה כל כך משפילה ומעליבה. ההערכה העצמית שלי ירדה, אני מרגישה בשפל המדרגה למרות שאני יודעת שלא חסר לי כלום. אני נראית מצויין לגילי, אני אינטלגנטית וטובת לב - ולמרות זאת - הוא לא מהסס לפגוע בי ולהעליב אותי. אני טיפוס ביתי ואוהב, אני לא בוגדנית - מאוד אמינה - חבריו מעריכים אותי והגרושים שבינהם לא מפסיקים להחמיא לי ואומרים משפטים כמו "אם אישתי הייתה כמוך לא הייתי מתגרש" - אך לצערי הוא רואה אותי כמובן מאליו. אני אוהבת אותו, לכן מאוד קשה לי - אני נמצאת במצב נפשי קשה, וכמוני גם בתי הקטנה שאוהבת את אביה ומפחדת שנתגרש (הוא אבא טוב) - לעומתה - הילדים הגדולים (17 ו18) מפצירים בי כל הזמן להתגרש ממנו. הבן בכלל לא מתכוון לדבר איתו יותר. המצב המשפחתי בכי רע, ואני לא מסוגלת יותר לעמוד בזה. אנא, יעצו לי להמשך דרכי עם הבעל. אני בספק אם המשך דרכינו יהיה ביחד. תודה רבה. מתבזבזת.

s h i r k u s h

New member
מתבזבזת ../images/Emo24.gif

התגובה שלי לדברייך תבוא מהסיפור של הוריי: הוריי נשואים יותר משלושים שנה, שנייה שהם באותו החדר וכבר יש מריבות. שניהם מאוד מרירים ורבים תמיד, בכל מצב, תמיד עצבניים בבית, תמיד מרירים, תמיד כועסים וזה השפיע תמיד עליי במיוחד מאחר ותמיד "זכיתי" לשמוע את הסיפורי מריבות שלהם מהם. בגיל 10 התחלתי לומר לאמא שלי שאני רוצה שהם יתגרשו, בתור מתנת יום הולדת לי!!! את מבינה?? זאת המתנה שביקשתי בגיל 10 במקום אופניים או וואטבר. הם התרגלו למצב הזה, ועכשיו שניהם כל כך נמצאים במצב נוראי, לא מוכנים ללכת למטפל זוגי, לא מוכנים לנסות לשנות דברים, כל אחד תקוע בעמדה שלו. אין בינהם אהבה, אין בינהם תמיכה, רק שינאה. אני די בטוחה שגם הייתה בגידה בעבר, אבל זה סיפור אחר. לא טוב לך איתו, רק מהכינוי שלך "מבזבזים לי את החיים", אפשר להבין שרע לך ושאת מרגישה מבוזבזת. הכי קל לזרוק ולומר שבגלל הילדים את לא רוצה להתגרש, אבל תאמיני לי שעדיף להתגרש ולחיות בבית ללא מריבות מאשר להישאר ביחד ולריב ללא הפסקה.

אני הייתי הולכת לייעוץ משותף

מה שלא הבנתי זה האם דיברתם על זה והחלטתם להיפרד?

יש לי כמה דברים להגיד לך

ההורים שלי: רבו כל הזמן, כל הזמן היו צעקות בבית, היו ביניהם הבדלים אינטלקטואלים, חברתיים, נפשיים וכל מה שאת לא רוצה. אני חלמתי שהם יתגרשו וזה לא קרה. אני מאמינה שעדיף לחיות בבית חד הורי ובריא מאשר בבית שיש שני הורים והכל חולה המשפט הכי נורא שאת כותבת בעצמך שהוא אלים מילולית ופיזית בבית איך את מהססת בכלל? הילדים שלך רואים את הכל, למה להישאר? ואיך בכלל לאהוב אותו? (סליחה שאני כותבת ככה, אני רוצה להראות לך את כל התמונה) האם את בעלת מקצוע? האם את יכולה לכלכל את עצמך ואת הילדים תבואי מעמדה של כוח, עוצמה, שאת למעלה מי הוא שיוריד לך את הבטחון והדימוי? אם יש לך אפשרות כלכלית - קומי ועשי מעשה ולא בגלל הבגידה - רק בגלל האלימות ייתכן ויגידו שאני צודקת, ייתכן ויגידו שלא ייתכן ותגידי שדיברתי שטויות אבל תנסי לקרוא בין השורות זו דעתי למרות שהיא קשה (אני פשוט לא יכולה לסבול אלימות בשום מקום ובשום מצב) באדי

orit281

New member
../images/Emo45.gif וגם בגלל הבגידה...

למה לך לא מגיע להיות נאהבת ומוערכת...? מסכנים הילדים אבל מסכנה את בטח איזה הרגשה מגעילה וסביר שזה גם גולש הלאה (חוסר סבלנות כלפי הילדיםן והעבודה כתוצאה מתסכול) אני אומרת - תבעטי בו מכל המדרגות האהבה אליו תלך בעקבותיו תמצאי מישהו שיתנהג אליך יפה ויעריץ אותך פחות מזה לא מגיע לך!

maybesure

New member
../images/Emo50.gif

אני האחרונה שמאמינה בלמהר להתגרש, אבל לפי התיאור שלך נראה לי שאתם כבר אחרי שלב ההמלצה ללכת לייעוץ. בלי שום קשר לבגידה שלו, העובדה שהוא מזלזל בך היא סיבה מספקת להפריד את חייכם המשותפים לפחות כנסיון: את-כנסיון לחיות לבד ולהתנהל לבד (כל עוד אינכם גרושים הוא מחוייב לך ולילדים במזונות) ולו-על מנת שיווכח בחוסרך, ולא תהיי לו מובנת מאליו. בשום אופן לא ליצור מצב של פיצול בתוך אותו הבית כי זה רק ייצור לו תחושת נוחיות ועילה לגירושים כשרק יתחשק לו! לפי מה שכתבת תוך חודשים אחדים את מסודרת עם בן זוג פי אלף יותר מעריך ובטוח גם שותף כלכלי! להיות נאה, נאמנה אינטלגינטית וטובת לב, ואני מעריכה שאת קרובה אלי בגיל-זה נכס לפנויים בגילנו. אבל... אם את רואה סיכוי הכי קטן שהנוכחי יהיה מוכן להגיע איתך לפגישות ייעוץ, הייתי ממליצה לנסות-כי שם צד ג' מתרשם ומשקף לכם את המצב ויכול גם כסמכות לומר לכם את דעתו להמשך הזוגיות. בהצלחה

למעלה