שבת שלום לכולם

moko21

New member
../images/Emo45.gif ו - ../images/Emo31.gif

למה? מפני שבפקק הכי בטוח זה להיות תקוע בפקק עם שאר המכוניות, אבל מן הסתם זה לא ריאלי לגבי אף אחד פה. אז ליסוע על השוליים במהירות סבירה (לי יש את חוק ה-70 קמ"ש) זה עדיין יותר בטוח מלזגזג בין נהגי ישראל העצבניים בפקק.

nunimon

New member
אני לא מסכים איתך... ../images/Emo31.gif

70 קמ"ש בשול זה מהר מאד... וכשמזגזגים בין המכוניות זה יותר בטוח. נהג מכונית לא יסטה לנתיב שני כי הוא יודע שיש שם מכונית אחרת והוא לא ירצה לעשות תאונה. במקרה חרום, או סתם להשתין, או סתם כי אותו נהג מכונית מ***ן רוצה לראות מה קורה בהמשך הפקק, האינסטינקט שלו זה לרדת לשול.. לימין או לשמאל זה לא משנה.. וב70 קמ"ש אין מצב שאתה בולם, שלא לדבר על זה שאין לך טיפת מרחב תמרון. לכן אני תמיד נוסע ומעדיף לזגזג בין המכוניות. ואם כבר שוליים, אז רק אם הם ממש רחבים ואז אני נוסע יותר לאט... בכל מקרה, סעו בזהירות...

moko21

New member
ואני לא מסכים עם אי ההסכמה שלך ../images/Emo31.gif

קודם כל כשכתבתי חוק ה-70, התכוונתי שאני לא נוסע מהר יותר מ-70 בשול, אבל זה בהתאם למהירות התנועה. כלומר - אם התנועה עומדת, ולכן הסיכוי שאיזה נהג יחליט לסטות לשול גדול יותר, אז אני אסע בסביבות ה-50, אם התנועה נוסעת נניח 30 קמ"ש, אז אני ארשה לעצמי ליסוע 70. מעל 70 אני פשוט אעבור לנתיב. ואני לא יודע איך רוכבים פה אנשים בפורום, אבל מנסיעה יומיומית כפ"ס-ת"א-כפ"ס בשעות העומס,כמעט תמיד אני הדוג הכי איטי ובד"כ עוקפים אותי על השוליים. ואל תבין אותי לא נכון - הנסיעה על השול היא רחוקה מאידיאלית והיא מסוכנת, אבל בחיים לא תצליח לשכנע אותי שהיא יותר מסוכנת מזיגזוג בפקק, מפני שהסיכוי שהנג ממוצע יראה רווח בנתיב ליד ויחתוך בפתאומיות, גדול הרבה יותר מאשר שפתאום באמצע הפקק הוא יחליט שהוא נוסע על השול. ולמרות תרבות הנהיגה הקלוקלת פה, ליסוע על השול זה דבר שמרבית הנהגים פה לא עושים. ולדובידוברמן - "לא תצליח לנצח את הסטטיסטיקה" ? לא יודע מה אתה מנסה להביע פה אבל זה לא ממש טיעון שהשקעת בו מחשבה... רק בריאות.

ראה מקרה שפתח את השרשור

סביר להניח שאם הוא לא היה רוכב על השול הוא לא היה פוגש את המדרכה. אי אפשר לנצח את הסטיסטיקה. בשלב זה או אחר תהיה מעורב בתאונה על השול. ולא חסרים מקרים של רוכבים שנהרגו בשול, כולל כמה מפורסמים... השולים כשמם הם שולים ולא נתיב לרכיבה או נסיעה, גם כך אנו חשופים לפגיעות אז למה להגדיל עוד יותר את הסיכון? אבל מה אני מסביר לך אתה ישראלי והרי הכל מגיע לך, ובכלל למה לעמוד בפקק...

nunimon

New member
הלו הלו הלו ... ../images/Emo123.gif

מה זה המשפט וההכללה הזאת על ישראלים? לא יפה...

70 קמ"ש זה מהר מידי

אבל זאת רק דעתי... במהירות כזאת אם מישהו חותך אותך דבר ראשון לא תספיק לבלום ודבר שני לא יהיה לך לאן לברוח

royboy1

New member
משווה ומוסיף../images/Emo62.gif

לזגזג בין המכוניות
בטוח מהשול
הרשה לי לפחפח. פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תודה רבה
לא חסרים או ליתר דיוק- יש הרבההההה יותר מדי חברים לכביש שרוצים לקצר נסיעתם ב0.4 שנ' ולכן מזגזגים יותר מאופנוע גם בפקק מטורף. הרבה דברים יעשה הנהג שרוצה להישאר במקום אבל בנתיב אחר, הוא יתן מבט נוקב לנהג הרכב אותו הוא רוצה להחליף בשיירה ההמונית, יסתכל על הבחורה שתכף תהיה לו נק' תצפית מצויינת עליה, ישיר את השיר החדש של "יפעת גבאי וחברים אוהבים", אבל הדבר האחרון שהוא יעשה זה לבדוק עם ה"רוכב עם הקסדה" מגיח לעברו. הוא פשוט ינצל רווח של 2 מ"מ ע"מ לתקוע את הנהג השכן, להביא לו בלוק פס ששלום אוחיון עוד לא חשב עליו בכלל, ואז ידידי, כשזה יקרה, אתה תפתח שרשור בלי באמת לגעת במקלדת. כל חברי הפורום ישימו אייקונים של נר שבת, יהיו פרצופים בוכים, החברים יתאבלו, והמשפחה תתרסק. רכיבה על האופנוע יוצרת בך תחושת ביטחון מזוייפת. תחושה שיקרית ורחוקה מהמציאות. כל מה שצריך כדי לרתק אותך לכיסא זה נהג מעפן אחד. אחד ודי. אחד. אתה כל יום עובר סביב אלפי מעפנים פשוט היה לך מזל. נסה לחשוב על החיוך של אמא שלך ואיך ברכיבה אחת בה תזייף, תמחוק אותו לעד. תחשבו על זה.

nunimon

New member
משווה ומעלה באחד ...../images/Emo127.gif

אתה צודק. אבל מרביתנו לא חיים בגרמניה, שם האופנועים עומדים בפקק, ורובנו חיים בישראל המהירה והחמה. אני חושב שאם כבר לעבור בפקק, אז עדיף לזגזג. אתה גם נוסע יותר לאט, וגם - לפני שנהג יעבור , הוא לא יחתוך בין רגע הוא יסתכל לעבר הנתיב השני. אבל מעל הכל, אתה יודע שצריך להסתכל ולצפות קדימה בתור נהג אופנוע, ואם אתה רואה רווח של שתי מילימיטר - תציץ ימינה או שמאלה, לאותו טמפיט באוטו שרוצה להרוויח מילימיקרון שניה בפקק .. לגבי החיוך של האמא. אתה כל כך צודק. זה מצב עגום אבל הוא אמיתי, ואני משתדל לשים אותו מול העיניים כל היום, ולחפש את אותו כוכב שירצה למחוק אותו לאמא שלי ולהגיד לו - לא היום חבוב.. וזה כבר קרא לי כמה פעמים...

אל תהיה בטוח בקשר למשפט

הזה "לפני שנהג יעבור , הוא לא יחתוך בין רגע הוא יסתכל לעבר הנתיב השני. " נסיעה מנהלתית לחלוטין ופתאום נהג "חתך פתאום" זאת הגדרה קלה מידי אולי אפילו כדאי להגיד שבר עלי את ההגה והוריד אותי.. אז כן, נהגים כן עוברים בלי להשים לב.. סעו בזהירות, ניר.

nunimon

New member
כשאתה נוהג בפקק - לאן הראש שלך

מופנה? מה אתה מחפש? אני נוסע המון המון המון על הכביש ואני חי אותו. כמובן בלי עין הרע וחמסה חמסה חמסה.. היו לי הרבה מקרים של כמעט ו.. ואני בטוח שרק בזכות הערנות שלי, והתשומת לב לפרטים הנכונים אני היום שלם וקיים. ואני לא אומר אפילו אינסטינקטים כי אני לא מחשיב את עצמי כרוכב כל כך מנוסה, אבל שעות כביש יש לי המון.

royboy1

New member
נשאר.

לא מדבר על מצב אוטופי בו נהגים יושיתו לך סוכריות על מקל כשתעמוד ברמזור, ישבחו אותך על רכיבה ב150 קמ"ש "כי יש לו מעיל והוא שומר על עצמו", סבתות יסתכלו בערגה על ה"כלי" שלך ונוסטלגיה נעימה תעבור בראשו על הימים בהם אריק וצביקה היו מרכיבים אותן לפרדסים בקיבוץ על ה1/2 כח. אף אחד לא אומר לך לא לרכב בשוליים ולא לזגזג. עשיתי את זה לפחות פעמיים והרבה פעמים שלא בזהירות, כן
מה שאני כן למדתי לפני חדשיים זה שבסוף מקבלים את הכאפה. עניין של זמן... לא חסרים רוכבים שנוסעים במהירות 90-100 וגם הרבה יותר בשוליים. אני אגע ברב הנורמלי שרוכב 70 קמ"ש. אני שם את הביצים שלי שב70 קמ"ש בשול הימני שבמידה ורכב סוטה כי החליט שהפקק על הזין שלו והוא רוצה לסוע בשוליים או שסתם רוצה לעצור לשתות, לדבר בטלפון או להביא ביד- רב הרוכבים ימצאו את עצמם מחליקים וחושבים אחרי זה בביתו של לוינשטיין איזה בן זונה הנהג ואיך הוא ישלם בחייו ברגע שהוא יוצא משם. זה הקטע- הוא נשאר שם. אילון, מכיר? בטח מכיר. מצויין. משדרות רוקח ועד מחלף השלום כ"כ הרבה דו"ג מרביצים בשול השמאלי. מטר רוחב, מלא בורות ביוב ועדיין מרביצים. שם כל רוכב ישלם מחיר מאוד גבוה אם נהג הרכב יסטה. מאוד גבוה. והם ממשיכים. אני מבין אותם. באמת. רוכבים ליגה לאומית, על אופנוע ליגה לאומית. בכלל, הברקסים היום זה לא מה שהיה פעם. נקנאנו בולם מ300 ל90 בכלום זמן בדיוק עם אותם הברקסים שיש לי, אז אני לא? חוץ מזה יש לי מעיל טופ אוף דה ליין, קולקציית 2006 של דיינזה+ חגורת גב 834749 חוליות שבטוח תציל אותי. עשיתי את הקורס של פרדר. אני? מה פתאום?! אני לא מהחובבנים. שלב א'+ב'+ג'. אני הרוכב מס' 1 כאן על הכביש. לאאאאא, אנלא אגיד את זה בקול רם, לא רוצה שיקנאו, אבל זה מה שאני חושב. בינינו אחי. מעניין אותי באמת מי חושב שהשורות האחרונות שכתבתי לא מקבילות למה שעבר לו בראש לפחות פעם אחת.

nunimon

New member
יכול להיות שזה מה שעובר להרבה נהגים

בראש, אבל לי בתור אחד שעוד לא חטף את הכאפה, יש הרבה מה להפסיד אז גם אם הייתי נוסע עם שריון לא הייתי מרשה לעצמי לזלזל לרגע בעירנות על הכביש - קיבינימט ! שאני אשב בלוינשטיין בגלל איזה בן ז**ה? אין סיכוי. אז גם אני רוכב עם הציוד המגן הבטיחותי, ומתבשל לאט לאט בימות הקיץ החמים אבל לפני הכל - מנסה כל הזמן להיות דרוך ולקרוא את הכביש. לא משאיר לעצמי אפילו לא שניה אחת של מחשבות מיותרות או התרפקות על הקסדה שעלתה לי 3000 שקל.. עכשיו אחי, בוא נשנה נושא למה אני מרגיש את העין מסתכלת עלי טוב טוב...

royboy1

New member
../images/Emo24.gif

אם משפט שלי יוכל לשנות אצל מישהו משהו קטן בחשיבה שלו, או אפילו ברכיבה אחת לגרום לו לעזוב את הגז- עשיתי את שלי. ולא, אני לא מתחסד, מעולם לא רכבתי בצורה רגועה וזו בדיוק הסיבה שאנלא רוכב עכשיו.

למעלה