שבת שלום לכולם

שבת שלום לכולם

אני הולכת לאפות עוגת תפוזים, נזכרתי בעוגה פריכה (לא פרחה) שעליה שמים ריבה ואחר כך מפוררים פרורים מהבצק, או יש ואריציה של חלבון וקוקוס, אם יש למישהי מכם את המרשם אשמח לקבל היה לי ונעלם שבת שלום אטודוס ממני אילה האחת

tsiporganeden

New member
איילה קרידה, עוגת תפוזים זוהי עוגה

בחושה, עם יחס של כוס מיץ תפוזים +3/4 כוס שמן, 5 ביצים מופרדות, 1 1/2 כוסות סוכר, 1 א.אפיה, 1 סוכר וניל, 2 כוסות קמח. את הביצים מפרידים, מערבבים את כל החומרים חוץ מהחלבונים עם 1/2 כוס סוכר, את החלבונים מקציפים ומערבבים עם החצי כוס סוכר, מוסיפים את החלבונים לתערובת החלמונים, אוםפים כ- 3/4 שעה בחום בינוני עד שמזהיב, להגשה שמים א. סוכר, לעומת זה את העוגה שאת מתכוונת אליה זוהי עוגה שהבצק שלה קצת קשה, כי את החלק העליון שלה מפוררים, אז העוגה הזו זוהי עוגת פירורים והנה המתכון שלי: בצק "שקם" שמנת חמוצה אחת, מרגרינה אחת, קמח אוסם אחד (450 גרם) 1/2 כוס סוכר, לשים את כל החומרים מכניסים למקרר, לשעה לפחות, עדיף יותר, כי אז הפירורים מתרסקים טוב יותר, מחלקים את הבצק לשלושת רבעי ורבע, החלק הגדול, משטחים עם המערוך ומסדרים על תבנית עגולה מס' 24, חותכים את השאריות ומערבבים אותם עם הבצק השני, לשים עד שכל השארית מתערבבת היטב, ואז מורחים את הריבה, אפשר לפזר קוקוס למעלה, אפשר לפזר אגוזים טחונים, שקדים טחונים, לפי הטעם, מרסקים את הבצק מלמעלה ואופים כ- 1/2 שעה עד שמזהיב, החום צריך להיות בינוני לא גבוה, להגשה מפזרים א. סוכר. אני מאוד מצטערת שנתתי את המתכון מאוחר אבל שיהיה לך לשבת הבאה.

למעלה