שהיה בעשר והייתי חזן, ובא אלי אדם אחרי התפילה ואמר לי שאם אני רוצה מחמאה, אז עשרים שנה הוא לא התרגש מסליחות עד היום. גם אני בערך עשרים שנה לא התרגשתי. חבל על דאבדין <המבין יבין?>
אתמול בערב/לילה כשכבר התארגנתי לחזור לאולפנא ולישון, אבא שלי שאל אותי אם אני באה לסליחות, לא יודעת איך, אבל הצלחתי להתחמק מזה.... אולי אלך לפני יום כיפור לסליחות של המרוקאים-הן הרבה הרבה הרבה יותר יפות משל האשכנזים!
אם ירצה ה´ (כנראה שגם אם לא ירצה) אהיה בר"ה בגוש דן. והייתי מעונין לדעת על זמני התפילות בבית דניאל, איך בכלל התפילה שם (תופים חצוצצרות עוגב וכדומה) ובכלל המלצות על בתי כנסת דומים. חולה על הניגון של וכל מאמינים.
מרב שהם חדשניים, ואולי גם בגלל שהרוב המכריע של האנשים שמגיעים לשם הם חילוניים שלא מכירים את התפילה, התפילה היא די סתמית עד כדי - עוד יותר משעממת ממה שאנחנו כבר מכירים - רק בלי הניגונים המוכרים. תחסוך את זה מעצמך. מה שכן אתה יכול ללכת לאחד מבתי הכנסת הלא חרדיים שבסביבה - יש בשפע באיזור בית דניאל. נראה לי שכדאי לך לשאול את עייייף. אני לא יודעת איפה הוא גר בדיוק אבל נראה לי שהוא מכיר. אני אנסה לברר לך על כמה מקומות אם אתה רוצה