שבת שלום לכולם

שבת שירה...

ח"ו לשכוח מלהניח פירורים, ויל"ע בזה דאין מזונותיו עליך ואכמ"ל.

שבת שלום, ואגב אורחא פנינים משולחן גבוה

מי סבל יותר? אצל המצרים מתו כל הבכורות ... אין בית אשר אין שם מת, וכולם זועקים ועצובים. אבל אצל עמ"י - רק אחד מתוך חמש יצאו. השאר מתו. יש מצב שנשארו בודדים מתוך משפחה, שנמחקו משפחות שלמות.ממש שואה!!!! ואין איזכור..... התשובה שלי היא פשוטה במכת בכורות מי שבכו היו המצרים על בכוריהם כי הם לא האמינו בה' אבל בני ישראל אפילו שמחו על מות היהודים החילונים ורק כדי להקטין את הבושה הם הרמיזו את זה בפסוק וחמישים עלו.... דרך אגב, תזכורת קטנה לרצח עם. ויהי בשלח. וי לשון צער. תודה. לא שכחו אותם. צודקת פנינה..הבן הרשע לא היה נגאל. אבל כדי שיהיה אקשן בעלילה חייבים להשאיר גם רעים. לכן, לחמישית העם הצייתנים השתחלו דתן ואבירם ונשארו בחיים. חייב רייטינג. תשאלי את בעלך איך דבורה שרה והרי זה שירת נשים? כן, זה היה עם תופים שהסתירו את הקול שלהם. היום זה לא היה מתקבל...היום יותר צדיקים מדור המדבר.... זה שירת מרים. דבורה שרה בשקט. גברים לא שמעו אותה.

mister xy

New member
לאמיתה של תורה

אגב, זכור לי שיש בזה מחלוקת ויש איזה מדרש שאומר שרק אחד מחמש מאות שרד. ובכל מקרה צריך לומר שהזיכרון של המצרים היה ממש קצר אם אחרי שישה ימי חושך הם לא שמו לב שמספר האנשים בעם ישראל קטן בהרבה.

עץ שתול

New member
אפרופו

אמר לי מישהו... ותען להם מרים: מה אתם מסתכלים עלי? שירו לה'! לכו תגידו שירה...מה אתם עושים פה??? גייט דאוינען...גייט לערינען...גייט אין שוהל!!! הקיצר...מחפשים תירוצים מצוצים מהאצבע, כדי להסביר את הקושיות ואת העובדות שקשה להם להתמודד איתם.

שבת שלום (= גם אני חי בינתים) ויש וורטים

הקריאה בתורה בפרשיות יציאת מצרים מזכירה שפסח בדרך וזה הזמן להכין וורטים שיעזרו לשרוד את הסדר הארוך. להלן תוצרתי: "אילו קרבנו לפני הר סיני ולא נתן לנו את התורה, דיינו" התמיהה ברורה מאליה, מה המשמעות של הקירבה להר סיני אם לא קבלת התורה? ויש לומר שתחושת האופוריה שחש הנידון למוות שחבל התלייה שלו נקר במפתיע, היא חווית שחרור שאין שני לה. אף כאן, אילו קרבנו לפני הר סיני וברגע האחרון היה חס עלינו וחוזר בו מתכניתו הזדונית לאסור עלינו נידה ושרימפס, אכן זה היה חתיכת דיינו. גירסה לייט עבור מי שמסבים איתנו לסדר אך אינם מאנ"ש: אילו היה נמנע ממעמד כריתת הברית ובפרט "כפה עליהם הר כגיגית" ורק מציע לנו את התורה והמצוות במתכון של 'למעונינים בלבד', דיינו, כי גם זו זכות לקבל את התורה הנפלאה והמצוות הנחמדות. אך עתה שהראנו את ידו הגדולה וביצע עלינו את ככל הפירוטכניקה המהממת שלו, בוודאי אנו מחוייבים להודות, שהרי קי"ל "גדול המצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה" לכן שיחקנו אותה בכפליים, יש לנו תורה ונקבל עליה שכר כמצווים ועושים. עכשיו אם אפשר ברשותכם לחתוך לשולחן עורך..

מומיה26

New member
שבת ושבוע שלום

למה שבת צריך להיות שלום ושבוע טוב, מה יקרה אם שבוע יהיה שלום והשבת טוב?

למעלה