הפעם הראשונה שלי באילת
זה היה מזמן, אני וחבר שלי ברחנו מהבית בחג הראשון של סוכות ונסענו לאילת, כל אחד סיפר להורים שלו איזה סיפור. בערב ישבנו לנו בחוףוהתחלנו לספר אחד לשני מה קורה בבית, אני אומר לחבר שלי " בטח אבא שלי כל רגע צריך להגיע מהבית-כנסת הביתה , הסוכה מוכנה" וכו´ ותוך כדי כך ניכנסנו לאוירה מדוכדכת משהו, בכל אופן, פעם ראשונה שאנחנו מחללים חג בגלוי, ועוד לנסוע לאילת? וחוצמזה התגעגנו לאוכל של החג, ואני מסתכל על חבר שלי וגם הפנים שלו לא נראים משהו. פתאום בהברקה של רגע עלה לי רעיון של "מיליון הדולר" , אני אומר לבר שלי "רגע אנחנו חבדניקים לא? חייב להיות פה בית חב"ד, למה שלא נגיד שאנחנו רוצים לחגוג באוירה יהודית? מי יסרב לנו?ואז הוא אומר לי ואללה, אתה יודע מי הרב פה? הרב הכט! תוך שניה ניקנו את החול מעצמינו, התלבשנו -ארוך- רצנו לכביש ותפסו מונית, וכל הדרך (אנחנו מעלים בינינו לבין עצמינו בקול ) מה יקרה אם הוא יעלה עלינו? (הוא מכיר מצויין את אבא של חבר שלי)מה נגיד לו? צחקנו כל הדרך, אוירת חג זה לא מילה! אנחנו מגיעים לבית של הרב הכט, הוא יושב בסוכה, סוכה רחבה, ואנחנו מסבירים לו למה באנו אליו, להפתעתי המוחלטת הבנאדם נשאר אדיש לחלוטין, לא מעניין אותו שאחנו רוצים לאכול בסוכה, והוא מסביר לנו שיש בעיר הרבה סוכות שאפשר להכנס שם , בקיצור יצאנו משם, קיללנו אותו אותו כל הדרך חזרה, וחבר שלי עוד אומר לי, חכה חכה שאני יספר לאבא שלי איזה בית חב"ד יש באילת, הבנאדם בא להשתרלל פה, ואני חשבתי לי , על כל הסיפורים של בית יהודי פתוח בלה בלה בלה, בית חב"ד בכל מקום בעולם?! האמת שהייתי מופתע לחלוטין. כמובן שאח"כ עשינו הכל "להכעיס". דאגנו לא להשתזף יותר מידי, כדי שלא יתחילו לשאול כל מיני שאלות בבית. וחזרנו הביתה טובים ושמחי לב
כך היה המפגש הראשון שלי עם אילת!