שבת שלום לכולם...שאלה

dvide a

New member
שבת שלום לכולם...שאלה

שבת שלום לחברי הפורום...שאלה לי..כמו שכתבתי בעבר בני מטופל בלמיקטל כעת אחרי 3 חודשים הגיע למינון המלא..לפני שבוע התחילה לו פריחה שתפשטת במהירות ממקום למקום בגוף היינו אצל רופא עור והוא אמר שזה לא קשור ללמיקטל..נתן לו סטרואידים, יומיים הוא לוקח ולא ממש יש שיפור..האם מישהו מלוקחי התרופה הזו יודע משהו על צורת הפריחה ואיך היא נראת..אצל בני הפריחה מתבטאת בכתמים אדומים יחסית גדולים על פני כל שטח הגוף שמגרדים בטירוף...אשמח לתשובתכם..ושוב שבת שלום

mori17

New member
כשאני התחלתי לקחת את הלמיקטל

הנורולג אמר לאמא שאם מופיעה פריחה להגיד... הכי טוב שתיקחי אותו לנורולוג הוא ידע הכי טוב
מורי

חייםלוי

Member
מנהל
פריחה היא תופעת לוואי ידועה של

למיקטל. זה עלול להיות מסוכן.לפנות מייד לנוירולוג ולא לרופא עור.

dvide a

New member
אם אפשר עוד בנושא

אנא אם תוכל להתייחס למה שכתבתי אם מידיעה או מנסיון לגבי צורת הפריחה שמופיעה...

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי צורת הפריחה אני מקווה שדינה

תיכנס ותגיב. לה היתה פריחה כתוצאה מלמיקטל והיא נאלצה, כתוצאה מכך, להפסיק לקחת את התרופה.

אם היתה בעיה של אלרגיה לתרופה אזיי

הפריחה היתה מופיע כבר לפני זמן ולא כעת כשאתם במינון מקס' אך צריך וכדאי להתייעץ עם הרופא המקצועי המטפל שבת שלום והרבה בריאות

moribat

New member
לא בהכרח חייב להיות קשר בין

המינון או זמן השימוש. לבעלי היתה פריחה אחרי 8 שנות שימוש בלמיקטל, ופתאום, ביום בהיר, התפרצה הפריחה.

dvide a

New member
איך התבטאה הפריחה..והאם

הבירור העלה שהפריחה הייתה בעקבות התרופה ומה עשו עם זה האם החליפו תרופה ?? אשמח לתשובתך

moribat

New member
הפריחה התבטאה בכתמים אדומים

באזורים שונים בגוף, בתחילה היתה חלשה, אחר כך התפשטה והחלה לגרד. בעלי הגיע למיון, ושם נשללה כל תופעה עורית, עשו לו כל מיני טסטים ובדיקות, ובירור עם מחלקת נוירולוגיה העלה בבטחון שהפריחה היא מה שכונה "הרעלת למיקטל". היות והלמיקטל היתה אחת מהתרופות במינון גבוה שלו, הוא בירידה הדרגתית, עד שיפסיק לגמרי.

moribat

New member
קראתי שוב את הודעתך, על צורת

הפריחה ועל גיל תינוקך. אני חושבת שכדאי ויש מקום להגיע למיון, לבדיקות יסודיות. שירגיש טוב!

אני מצטרפת להמלצתה של לימור

עליכם לגשת למיון. אצלי הפריחה היתה בשפתיים ובאוזניים, והחלה בימים הראשונים לנטילת למיקטל. במקביל ללמיקטל נטלתי אנטיביוטיקה, מה שגרם לד"ר שילר לחשוב שאולי הסיבה לפריחה היא אחרת ולא אלרגיה, קיבלתי אהיסטון כמה ימים ובסוף הוחלט שינוי תרופתי לדפלפט. לדעתי ההחלטה של ד"ר שילר היתה שגויה ומסוכנת עבורי לאור הדברים שאנו רואים שכתובים כאן בפורום, גשו למיון והחלמה מהירה, אשמח אם תכתבו מה הומלץ לכם לעשות, החלמה מהירה, דינה

dvide a

New member
תודה על תגובתך

ותודה על איחלוי ההחלמה...כשתהיה לנו תשובה אשלח לך מסר לגבי התוצאות שבת שלום

dvide a

New member
הוא לא תינוק

בני הוא בן 17 וחצי..וכן התיאור שלך דומה לפריחה שיש לבני..האם זה יכול לדעתך להמתין עד יום א ??? כי המצב לא מחמיר אלא סטטי

dvide a

New member
שאלה נוספת אם אפשר

בני היה במינון של 150 מ"ג כשהתחילה הפריחה..איזה מינון קיבל בעלך ???

moribat

New member
בעלי קיבל לדעתי מינון של 300,

150 בוקר, 150 ערב. יש עוד איזה סימנים? כאבי בטן? חולשה? בחילות? אם את בטוחה שזה סטטי, וביום ראשון תתקבלי אצל נוירולוג, אולי תמתינו.אם ההרגשה הכללית היא רעה, וייתכן שלא יהיה תור זמין בקופה, אני אומרת לנסוע למיון.

dvide a

New member
אין תופעות נוספות מצבו הכללי טוב

ובכלל אני גבר ולא אישה תודה על תשומת ליבך

למעלה