שבת שלום לכולם, ושאלה

חנץ

New member
שבת שלום לכולם, ושאלה

ראיתי שהיתה כאן בעבר תכתובת לגבי אבנים. אז יש לי בבית ואזת זכוכית אובאלית שבתוכה חלוקי נחל עד גובה 3/4 ומעליהם יוצאים זרדים בצבע בורדו. הואזה מונחת בפינה הצפון מזרחית של הבית, על שולחן מעץ זית טבעי (גזע עץ שחתכו לרוחבו ולכן הוא לא עגול אלא בעל צורה של הגזע) האם זה רע? יש מקום אחר להעביר אליו שיהיה יותר טוב? האם כדאי להפריד בין המרכיבים ולהשתמש בהם בצורה שונה?

שלום חנץ וערב טוב

כשאני קוראת שאלות כאלה אני שואלת את עצמי: מה המקור לשאלה? מה יכול להיות רע? מה אומר לך שם שמשהו לא מתאים? יש כאן תערובת של כמה אלמנטים - עץ, אדמה, מים, ואש...יותר מדי בעקרון, פאנג שואי אינו ממליץ על צומח שמת כבר... כלומר, הזרדים. עכשיו תראי, האדמה עוצרת את המים האש שורפת את העץ העץ מכלה את המים המים מזינים את העץ האש מזינה את האדמה המים הורסים את האש וכן הלאה וכן הלאה... מה טוב כאן ומה לא? מה מטרת החפץ הזה בביתך? האם הוא מוצא חן בעינך או לא? ערב נעים

חנץ

New member
אני לא יודעת. עד כה הוא לא הפריע לי

אבל פתאום חשבתי שאולי זה רע. הזרדים הם בעצם נצרים ולא זרדים. כלומר חלקים וצבועים. אני לא חושבת שזה מזיק השאלה היא אם זה כן מזיק ואני בעצם לא יודעת לשים על זה את האצבע החפץ משמש לנוי בלבד.

יפה ../images/Emo45.gif

אהבתי את התשובה, אז בואי נלך לאט... זרדיםנצרים/פרחים יבשים, כל אלא אינם חיים. חשבת מחשבה כל שהיא, חדשה, והיא עוררה בך משהו... ואת לא יודעת לשים על זה את האצבע... ואת גם לא חושבת שזה מזיק, אבל חשבת שזה רע קודם... לדעתי יש כאן סמליות נהדרת, חשבי על מה זה מסמל... זה כמובן לא מקרי שבחרת להעלות את החפץ הזה דווקא... את מבקשת ממני להחליט בשבילך... ואני אעזור לך בזה שאתן לך לחשוב על זה עוד... קבלי את זה ברוח טובה, הסתכלי על החפץ הזה, קחי לך זמן... הוא אומר משהו, הצורה, החומרים, המיקום, הסתכלי גם מסביבו, מה נמצא מסביבו... תני למחשבות לרוץ... זה מביא משהו...תמיד... לילה טוב

חנץ

New member
טוב אז ככה -

זו מאין פינה טבעית כזו בעיני שמסמלת המון המון טבע - חלוקי הנחל, גזע הזית הבלתי מעובד, הזכוכית השקופה והנצרים. הכל נקי וטהור כל כך. בעבר לא היו בתוך הכלי נצרים אלא פרחים חיים (בד"כ סייפנים) אבל עכירות המים היתה רבה, אולי בגלל האבנים, והכל נעשה שם מסריח מהר מאוד. ניסיתי לשים פקק אקונומיקה אבל זה לא תמיד עזר. והניקיון של זה היה קשה כי שטפתי כל חלוק נחל לבד. אז החלטתי לותר על המים ולאחד בין הכד עם האבנים והנצרים. כמו כן בעבר היו שם המון נרות מסביב שבגלל החיות בבית צברו שערות ויצרו שם ("שם" זה אומר בפינה הזו) המון לכלוך ואי שקט. עכשיו הסתכלתי וראיתי משהו שלא שמתי לב אליו קודם וזה שבעלי הזיז משם את כל הנרות ופיזר אותם על המזנון מה שכבר נראה יותר נקי...(אין לי מושג מתי הוא עשה את זה
) ונותרו שם כמה פריטים. המדהים הוא מה שנותר שם -
הוא השאיר שם נר אחד שבו טבועים פרחים מיובשים בצורת לב.
מאין צלחת זכוכית ירקרקה ועליה נר חלבי גדול וסביבו.....פוטפורי (שוב מוטיב הצמח המת...).
פסלון אבן קטן וחלקלק שמאוד מזכיר במגע שלו את חלוקי הנחל.
והטלפון האלחוטי גם הוא מונח שם. לכאורה כלום לא מפריע לי שם למעט זה שזו מאין פינה נטושה, אנחנו חיים סביבה ולא איתה. היא בפינה שבין שתי הספות וכמעט כלום לא קורה שם.... השאלה היא מה מהמוטיבים בעצם מפריע שם? מה שואב את החיים מהמקום הזה? הצמחים המתים? הכל כל כך יפה כשלעצמו בעיני אבל אין לו חיבור לבית והוא כמו out-sider בדינמיקה שלו, אבל אהבנו אותו. מה אני אגיד לך אין לי תשובה חד משמעית רק רגשות אמביולנטיים.... לא יודעת להגדיר מה שקורה שם. אני אתקשה לותר על כל פריט שם כי חלקם הם מתנה מחברים קרובים (הנר עם לב הפרחים למעשה) אבל אולי הפתרון הוא בצורת "הפרדת כוחות". ואם כבר משאירים צמחים "מתים" בבית, כיצד מנטרלים השפעה רעה?

"כיצד מנטרלים השפעה רעה..." ???

שאלה... אפשרות ראשונה והכי טובה: מוציאים אותם מהחיים שלנו אפשרות שניה: לומדים לחיות איתם... "הפרדת כוחות" אינה מוציאה מחייך את החלקים המתים... הפרדת כוחות מפרידה בין הכוחות אבל... הם עדיין נמצאים... מה את בוחרת?

למעלה