שבת שלום לד"ר תורג'מן

שבת שלום לד"ר תורג'מן

אז ככה... לעצתך פניתי לרופאה שלי לקבלת כדורים לאיזון הסוכר. היא רשמה לי 2 גלוקומין צהריים וערב אני כבר 3 ימים לוקחת ועוד לא ממש מאוזנת. קיבלתי את תשובות הקורטיזול בבוקר ובמכבי יצא 687 (נורמה עד 618). האם נראה לך שברמה כזאת של קורטיזול ללא ניזורל פרופ' שטרן ימליץ לנתח? אני לוקחת בחשבון שהוא יסתכל על המצב בצורה כזאת שלפני 3 שנים הייתי עם רמות כאלו וגבוהות יותר (עד 1000) עם 1000 מ"ג של ניזורל. אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח ולגמור עם המחלה הנוראית הזאת... שוב תודה,

אני לא יודעת מה שהוא יגיד לך

שלום שגית, בתור חולת קושינג ותיקה,את יודעת שרמת קורטיזול בדם איננה בדיוק מדד טוב. מה שהרבה יותר חשוב היא הכמות שאת מפרישה באיסוף שתן כי זו מראה את הייצור על פני היממה. אני לא יודעת מה הוא יגיד. יכול להיות באמת שהוא יעריך שזה מהווה שיפור לעומת המצב לפני ההקרנות ושיש לתת לתהליך הזה עוד סיכוי. אם כך הוא יחזיר אותך לניזורל. אני מבינה את חסר הסבלנות שלך אבל קשה לי כאן לייעץ. הוא מכיר את כל התמונה ובוודאי יוכל לשפוט אם יש לזה סיכוי סביר להשתפר עוד. בהצלחה!

תודה ועוד שאלה קטנה...

מסרתי באיכילוב 2 מכלים של איסוף שתן והאחות ביקשה ממני לקחת מכל מיכל קצת ולשים בכוס קטנה. מעולם לא ביצעתי ככה את הבדיקה. האם זה תקין? אני חוששת מהאפשרות שלקחתי יותר ממכל אחד... אני מאוד מודה לך על העזרה.

אם הם היו מאותו איסוף

שלום שגית, אם שני המיכלים היו מאותו איסוף, הדרך הנכונה הייתה לערבב את כל הכמות לתוך דלי או מיכל גדול ומשם לקחת דגימה. זה לא רק עיניין של כמה את לוקחת מכל מיכל, אלא, האפשרות שאולי ההפרשה לא הייתה אחידה על פני היממה. כך שכדי לקבל תמונה מדוייקת היה צריך לעשות את מה שהסברתי.

למעלה