שבת שלום חברים...

joni4u

New member
שבת שלום חברים...

יש לי שאלה קטנה/גדולה אני מנסה להפוך לפי המדריך במאמרים קובץ AVI ל-VCD הבעיה שהגעתי לשלב בתוכנת TMPGENC שלא ברור שם מה אני צריך לבחור לפני הפיכת הקובץ. לדוגמא התמונה שצירפתי? הסרט בשיטתNTSC ןנגיד שזה לטלוויזה ישראלית רגילה מה צריך לבחור? או לפי המשפט במדריך בחלק הזה "עכשיו יש ללחוץ על advanced ולבחור full screen(keep aspect ratio) (זה שומר על יחס נכון בין גודל המסך וגודל הסרט) (כל שאר האופציות משנות את גודל התמונה שלא ביחס לסרט) ולחצו ok...."??? לפני זה יש גם לבחר שיטת שידור.מה לבחור??????? בקיצור אולי מישהו כאן יכול להסביר יותר טוב.

webmasterN

New member
אין צורך לנגוע שמה

תשאיר את זה כמו שהיה קודם - מה שחשוב הוא שלפני זה סימנת VIDEO CD PAL (וזה לא משנה אם הסרט הוא NTSC) - משם תמשיך ותטעין את הסרט שלך - נקסט, אתה מגיע לחלון 3 שיש בו אפשרות לסמן V בשלושה מקומות שונים אחד מהם נקרא Clip Frame, לחץ עליו ומשם לחץ על Arrange Settings - ובחר באפשרות תצוגה (אני ממליץ) Full screen (keep aspect ratio - או Center (keep aspet ratio- תאשר באותו חלון 3 יש שם כפתור שנקרא Other settings לחץ עליו וסמן ב-MOTION SEARCH איכות גבוהה - ככל שהאיכות יותר גבוהה כך הקידוד נמשך יותר זמן, תלוי בך אני ממליץ לעשות איכות הכי גבוהה . - נקסט-נקסט- בחר שם לקובץ וקודד את הסרטץ בהצלחה

joni4u

New member
תודה רבה על ההסבר המצויין !!!!

סבבה גדול,אני אנסה עכשיו. תגיד בזמן שהוא ממיר את הסרט אני אמור לראות את הסרט רץ כלומר תמונה וקול? כי הוא לא מציג.

webmasterN

New member
אתה אמור לראות תמונה לא "זורמת"

בסרט (אבל זה בסדר גמור) אבל לא לשמוע קול. יש גם אפשרות להוריד איזה V ולא לראות את התקדמות הסרט - אולי זה מסומן ככה אצליך, מצד שני אם אתה מקבל מסך שחור שאינו משתנה אז כנראה שמשהו לא בסדר - תפסיק את הקידוד ותבדוק את הסרט שקודד לך עד כה - נגן אותו במדיה פלייר - אם הכל הולך טוב עם תמונה וסאונד אז תחזור לתוכנה ותתחיל מחדש את הקידוד, אם לא אז כנראה שיש משהו לא טוב בהגדרות, מצפייה בתמונה שצירפת לי שמתי לב שבשורת הוידאו והסאונד שמת את אותו הקובץ? (AVI) - זאת יכולה להיות הבעייה לפעמים.

joni4u

New member
דאמטט..הסרט אכן לא עובד כ-MPEG

עשיתי ההמרה וגם בזמן ההמרה לא ראיתי תמונה ולא שמעתי סאונד. בכל מקרה ההמרה הסתיימה ומה שאני שומע זה רק סאונד בלי תמונה. לפי מה שאמרת איך שאני מכניס את הקובץ הסרט הוא עולה אוטומטית גם בסאונד-איפה שראית בתמונה. אני יגיד לך מה עשיתי לפני כן לסרט: הטמעתי עליו את התרגום לצמתות. חתכתי אותו לשני חלקים וזהו. מה יכולה להיות הבעיה??? תודה על העזקה

webmasterN

New member
הבעייה היחידה שאני רואה כאן

היא השימוש באותו קובץ גם ב-VIDEO וגם ב-AUDIO. ואגב איך הטמעת את התרגום? (אני מקווה שלא עם SUBMUX ) אני מניח שיש לך תוכנת Virtual Dub - אתה צריך שיהיו לך קובץ AVI לבד בלי סאונד וקובץ נוסף המכיל אך ורק סאונד, תבדוק הודעות קודמות בפורום ותבין איך להפריד את הסרט והסאונד ולהכניס ל-TMPGENC.

למעלה