שבת שלום וסופ"ש נעים

טאוֹ

New member
שבת שלום ../images/Emo141.gif

ברכה על ארבעת המינים היא מסורת חקלאית בעלת משמעות דתית וחברתית לאומית. לכל אחד מן המינים מיוחסת תכונה אנושית. דווקא האתרוג המהודר, בעל טעם וריח מתגלה בעליבותו הקולינרית בעוד שהערבה, חסרת הטעם והריח מדהימה בתכונותיה את האנושות. מאמר זה סוקר את ארבעת המינים על המיתוסים, המקורות, הרפואה העממית, המחקרים המודרניים והגישה האנרגטית הסינית. ושיהיה לכולנו חג שמח.

freearth10

New member
../images/Emo32.gifברכה?../images/Emo46.gif

איזו מן ברכה זו שכדי לברך הורסים כל כך הרבה עצי תמר ולא רק אותם??? האם כדי לזכור את מה שהיה כאן צריך להרוס את מה שיש פה? אני בטוחה שזו לא היתה הכוונה, אבל זה מה שהחג הזה היום עושה. ואת המאמר מאוד
.
מאיה

אם גוזמים במינון הנכון

זה לא הורס, ממילא צריך לגזום את הדקלים לקראת החורף. לפי מה שאני רואה בסביבת מגורי, הגיזום לקראת החג נעשה עם כבוד רב לצומח. אנחנו האנשים נהנים מהסכך- והעץ עצמו מקבל "תספורת" המסייעת לו להמשיך לצמוח בטוב. חג שמח

freearth10

New member
אם...

בסביבתי הקרובה שבה המלחמה הרסה חלק גדול מהחורש, ידי האדם ממשיכות לעשות זאת כדי לכסות את הסוכה. ערימות של ענפים פזורים בכל העיר, למען עניי העיר שלא יכולים לקנות את סכך התמרים. "צדיק כתמר יפרח" - יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מהתמר, חבל שכך הורסים גם אותו גם את החברים שלו
.

באמת חבל שכך הוא המצב

לשמחתי, אני חווה בסביבתי גיזום מבוקר ומתחשב בעצים. חבל שלא כולם נוהגים כך. באמת כואב.

למעלה