(שבת) שלום ונעים להכיר

chaynobody

New member
(שבת) שלום ונעים להכיר

הנה זאת הפעם הראשונה שאני כותב כאן בפורום (על אף שלא מעט פעמים בדקתי על מה מתדיינים כאן) והגעתי למסקנה שאני אכן זקוק לדבר בעצמי.
אז כך - נראה לי שהגעתי (אחרי מחשבות והרהורים רבים למדי) שאכן מה שלימדונו הורינו היקרים הוא פשוט לא האמת (וזה מסקנה מאד מאד קשה שלא בקלות מגיעים אליה). אז מה עושים עכשיו? אני בסה"כ חי די בסדר עם אשתי ועשרת ילדי, אבל לגלות ולשנות את חיי ולחיות לפי אמונתי העכשיווית בודאות יגרום להמון המון כאב. אשמח לשמוע מנסיונכם איך מסתדרים?
ועוד משהו - אני חייב בדחיפות מפגש בלתי אמצעי בעולם הפיזי עם אחרים כמוני - היש כזה דבר?

ברוך הבא

תתחיל להשתלב ולאט לאט תרכוש פה חברים.

בדחיפות? אההמ טוב לוקח זמן עד שרוכשים אימון
אבל העובדה שכתבת בשבת מוסיפה לך נקודות.

אחרת9

New member
ברוך הבא

כולנו התחלנו ככה, חלקנו-נגיד אני-עדיין שם. אבל יש תקווה ויש כאן אחלה חברים. תרגיש בבית!

ברוך הבא

הפורום הזה הוא הבית הוירטואלי של כולנו.
חייבת להעיר, הודעה כזו עלולה להביא לך הזמנות מאנשים שלא בדיוק תשמח לפגוש... הזהירות חובה!

ברוך הבא

ברוך הבא לפורום החשוב והנכבד הזה,
אכן בית זה הוא בית חם שיש להתאכלס בו לאט לאט, ולהפיק ממנו את המירב.
בהצלחה רבה.

OMFSM

New member

nini132

New member
שים לב

כמו שאמרו- לא רק אנוסים ישמחו לפגוש אותך, אלא גם אנשים שפחות חפצים בטובתך.
עצה שלי היא כאשר מישהו מבקש לפגוש אותך- שלח מסר לאחד המנהלים כדוגמא (ויסלחו לי המנהלים על שאני מפיל עליהם תיק זה)
תשאל אם הם מכירים את X ואם אפשר לסמוך עליו.

chaynobody

New member
ותודה שוב מכולם

באמת אתם נותנים תחושה שניתן להרגיש כאן בבית. אולי זוהי הזדמנות טובה לספר קצת יותר על עצמי.
המסלול שלי בחיים היה קצת שונה מהרגיל בעולם החרדי. הורי הם אקדמאים בעלי תואר שלישי, אבל אם אמונה מאד רצינית בתורה ומצוות (לאבי אפילו סמיכה לרבנות מישיבה יוניברסטי) ואכן במשך שנות ילדותי שלחו אותי ל-"חדר" המקומי במקום גידולי בארה"ב. גם די ציוניים היו שחלמו במשך שנים לעלות לארץ, שאכן ביצעו כשהייתי בן 14. מאז אנו פה בארץ ובתחילה הייתי בעולם הדתי-לאומי (ישיבה תיכונית) ולאחר מכן עברתי די מהר לשושרי החינוכיים ולמדתי שנים רבות בישיבה ליטאית ידועה. חתונה, ילדים, כולל, קורסים, עבודה, והנה מוצא אני את עצמי בגיל שנות הארבעים וסוף סוף מתחיל לחפש את האמת. ונדהם לגלות שזו ממש ממש לא מה שחשבתי.
למה, אוי, למה זיליזלתי כ"כ במשך כל כך הרבה שנים בשאלות המהות של חיינו?

כותבת לך משהו שאולי יעורר עלי תרעומת

אני הולכת לכתוב לך דבר שאולי יקפיץ אחרים פה בפורום , אני בעצמי מציעה פה רק צד (שגם בעיני פתוח לשינויים) אני אהיה קצת קיצונית, אבל נראה לי ראוי לכתוב.
אינני מכירה אותך ואת אופייך, יש כאלו שעולם המחשבה והתפיסות הוא הכל בשבילם, ויש כאלו שעסוקים מאד באינרציה של עולם המעשה והחשיבה היא תבלין נעים בלבד.
ולאן אני חותרת ?
אזרוק לך פצצה: חדל מכך !!! ברח מהפורום !!!! (רגע, רגע, סתם פרובוקציה, אתה יכול להמשיך לקרוא)
תראה, אתה בן 40 , עם 10 ילדים, אולי בחיי נישואין מאושרים. נראה לי על סף השתדכויות הצאצאים, לא?
חיי האניסות הם קשים מאד נפשית וטכנית (בייחוד אם אשתך לא בכיוון – זה משמעותי מאד להבהרת התמונה), קשים מאד מאד (כן, חברי הפורום, גם אם התרגלתם והשכלתם להודות במתנות שבמצב, במבט רחב – יש כאן סבל רב) . אי אפשר לדעת לאן תגיע עם כל התובנות, אתה עשוי לרצות להתגרש מחרתיים מאשתך, בעוד חודש תתלבט בשאלות משפחתיות גורליות שלא חלמת שתיכנס לעולם של צרות בגיל 40. אתה מוכן לזה?
בא נסקור כעת אפשרויות:
אם אתה אדם "חושב" מאד שלא מסוגל להדחיק את הידע החדש ומוכרח להנחיל לילדיך את התובנות החדשות – דברי המנע שלי לא יעזרו בינכה, אתה תיכנס לסחרור הבלתי אפשרי הזה של המחשבות/ המעשים ואני מאחלת לך הצלחה רבה, (וצופה קושי רב במצבך, מבטיחה לתמוך אם תבקש) עוד ידיד נוסף לנו לרשימה.
אם אתה , כדבריך, אדם "שזלזל כ"כ הרבה שנים בשאלות המהות של חיינו" – לאט לך, תמשיך לזלזל, אל תחפור, אולי יש לך תחומי עיסוק סוחפים שאפשר לסיים איתם את החיים בהנאה רבה ובהרמוניה עם כל מה שיצרת עד כה ? אתה פשוט מספיק גדול כדי להחליט אם להיכנס לתוך הסחרור הזה...
דווקא ממרומי גילך (וסליחה אם זה נשמע פטרוני או מתנשא, אני כותבת כלפי התופעה ולא כלפי האדם), גיל כלפיו הפסיכולוגים אומרים שאדם מתמסר למשפחתו , שנרגע משינויים מרחיקי לכת, שמתיישב.... אתה יכול , לטעמי, לקבל החלטה אם להעצים את התובנות החדשות או לא, רק קח בחשבון את המחיר.... ואולי שונה אתה מאחרים (ודאי ששונה הינך מאחרים...) ואתה תיקח הכל באיזי - תיקח את המתנות החשאיות של האניסות בלי התסכולים של מה שא"א לתקן....ואזה ממש משתלם.
ולכל הקופצים ואומרים : איך אפשר לעצור את המחשבה ? את ה"אמת" ?
אם נקודת המוצא היא להעביר את החיים בטוב האפשרי, ואין אמת אבסלוטית באף מקום , ואדם הוא תבנית מולדתו וכו כו כו כו - הרי שאדם יכול לנתב את עצמו למקומות פשרניים יותר ולא ללחום מלחמת אידיאלים ואלים על גבו השחוח.
הא כיצד ? תהליך של התפכחות ויציאה מהמוכר לוקח זמן - רגשית ותודעתית, ויש גורמים שמעצימים מלבים ומאיצים את זה, (לדוג מי שיוצא עם בנזוג התהליך קצר יותר) אומר בזהירות שיש דרכים יזומות למתן את התהליך, זה עניין של בחירה במה להעמיק ולעסוק, ואיך להסתכל על הפלוסים שבעולם שמרן. וזה , כאמור, לא מתאים לכל אחד. אבל אדם מבוגר יכול לבחור גם סוגי בחירות כאלו. בייחוד מי שלא דרוש לו מי יודע מה לברר ולחשוב.
גילוי נאות: תגובתי היא רק ביחס למקרה שלך. ואני לא ממש מכירה אותך, כתבתי בגדר אפשרות והצעה.
מתנצלת מראש בפני כל השאהידים ובעלי הנטיה למסיונריות ולהגדלת עולם השאלה. מאמינה באינדוודואליזם בטובת הפרט, וחולקת על הקלישאה "אין מחיר לחופש".

chaynobody

New member
תודה רבה על התשובה המנומקת

רואים שיש לך תובנות עמוקות וראיה לטווח אורך. היטבת לבטא הרבה מההתלבטויות והמחשבות שמעיקות על תודעתי.
אכן, חיי לעולם לא היו חיי סבל וגם לא הרגשתי שחיים דתיים היו טרחה מרובה או שנדחפתי לעשות מעשים שממש לא סבלתי או לא הסכמתי איתם. ומצד שני - גם לא חוויתי חוויות עילאיות של קדושה ועלייה והרגשת קירבה ורצון עז לעשות את "רצון קוני". בסה"כ חיי חרדי רגוע ובטוח בדרכו ופחות או יותר מאושר ובאמת אין לי תלונות על מאן דהו. יכולתי בקלות להחליק כך את כל חיי בשלווה רגועה ובידיעה הפנימית שדרכי היתה נכונה ונכון לי שלוות נצח בעולם הבא כיהודי טוב שעשה כפי שהורו לו כל חייו וזכה להקים ולהשאיר אחריו דור ישרים מבורך.
אז מה קרה? התחלתי לחשוב.
ולחשוב באמת כרוך בשאלות מאוד נוקבות ולא קלות, כל אותם שאלות שכשהייתי צעיר וראיתי חברי ה-"טיפשים שחושבים שמבינים עניין" שואלים ולא העליתי על דעתי לשאול אותם. שאז פשוט לקחתי את זה כפשוטו שיש דברים שאין לנו דרך להשיג ולהבין אותם שהם מעבר לבינותינו או שיש תשובות מציונות שהנחתי שמביני ענין (מחב"תים) יודעים אותם ויש לסמוך עליהם שיודעים על מה הם מדברים. וכך גיליתי במרום גילי שבאמת המלך הוא עירום, ותשובות ממשיות לשאלות קיומיות ולשאלות קשות מאד שקיימות על המסורת הטהורה - פשוט אין. ונדהמתי מחוסר האונים שלי לתרץ את כל שאלות המהות האלה. ואז הקשיתי לעצמי - איך יכולתי לחיות כל חיי בלי לדעת שאני חי בעצם על אמונה שכמעט אין בסיס לוגי להאמין בה! ואיך ביזבזתי כ"כ הרבה זמן ואנרגיה וביטול עצמי על לא כלום? האם אני קרוב יותר ל"אמת" ושלימות האמיתית של בורא העולם אחרי כל השנים האלה של שעות על גבי שעות של תפילות יומיות ולימוד תורה לשמה - האם ניתן להצביע על משהו אחד אפילו שבו ניתן לראות בבירור שאכן השגתי דבר מכל זה?
ועכשיו אני כ"כ רוצה להשלים לפחות קצת מכל שחיסרתי את עצמי כל אותם שנים - אולי איזה אוכל לא בידוק כשר או קצת סקס טוב עם מישהי מעניינת שאיננה אישתי - ולא, לא חיפשתי לעשות עבירות, וגם עכשיו אין לי ממש אינטרס רציני - אך למה לא? למה סתם למנוע את עצמי מדברים שיכולים לגרום הנאה?
ואכן - את צודקת - נראה לי שלשבור את הכלים ולצאת בגלוי רק משום "חיפוש האמת" הוא לא יעזור לאף אחד ויגרום להרבה יותר כאב מאשר שמחה ולכן נראה שאשאר כמו רובכם פה - אנוס - ואולי אנוס קצת מרצון.

על החלב שנשפך

אענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון , כפי שלימדתני משנה דאבות: (ושמא אליעזר ורבקה?!)

1. איך העברתי את החיים בלי לפקפק ? תרגיש בנוח, רוב רובה של האוכלוסיה, כולל חילוניים מוערכים (...) ובעלי אמונות שונות - דומים באמונתם לאמונת הוריהם. עד היום היית בנאדם נורמטיבי מאד מאד. אנו יורשים מהורינו כל כך הרבה השפעות חינוכיות ורגשיות , דת היא רק אחת מהן, חשוב על כל הנורמות ה"בריאות" בעינך (כיום) שהם הקנו לך וסיגלו לך כטבע שני, זה נורמלי שהטמעת אותן, זה נורמלי שהסכמת עימן , וזה נורמלי שגם את הדת הם טפטפו לתוכך בין הכפית אוכל לנשיקה עם מסר שזה הכי נורמטיבי שיש ולא שאלת על כך שאלות. (ובד"כ החינוך הדתי שולל ערעור וחקירה) , ההתפכחות שלך היא פאשלה של הטבע , דבר שיוצר תופעות טבע עם מוטציות מוזרות ומכאיבות. (אמנם עם החשיפה לאינטרנט למידע ומרוץ השנים כן נראה לי שהציבור יהיה יותר חילוני )
"האם השגתי דבר מכל זה" ? היה לך רע עד כה? חשוב קדימה בלבד, לטובתך.
אך אתה מביא אותי ל
2. "רוצה להשלים קצת מההנאות שחיסרתי" - אוקיי, אתה יודע מה אתה רוצה , רק אל תשכח שבפוליטיקל קורקט מוסרי חילוני (יש דת / מוסר כזה) יש הבדל בין אכילת מאכל שאינו כשר לבין סקס עם אישה מהצד בהיותך נשוי. אלו המגרשים הבאים שלך בהם תדוש ותתבונן.
בהצלחה, חיים טובים לך.

למעלה