שבת שלום ומבורך

one chai

New member
שבת שלום ומבורך

אני זקוקה לעצה ואשמח אם תוכלו לעזור לי, למרות שאני לא בטוחה שזה מתקשר ישירות לפורום הזה... לפני כשבוע עברתי התקף אסטמה מאוד קשה שכמעט מתתי ממנו, בכל אופן חוץ מהמון תרופות מגעילות שנתנו לי המליצו לי להרגע ככל האפשר (למרות שאני בנאדם יחסית רגוע). המליצח לי על יוגה ועל טאי צ'י, השאלה שלי היא מה מבינהם יועיל יותר או אם יש משהו אחר שאפילו יותר טוב... בברכה חן.

אפשר גם

מדיטציה, דמיון מודרך, קלטת הרפיה והיפנוזה. כדאי להוסיף לכל אלה גם טיפול מעמיק כדי שההתקף לא יחזור. עירית

יוגה או טאי-צ'י? תלוי בעיקר בך.

יוגה מתרגלת יותר מצבים סטאטיים ומתיחות, חלקם הגדול בישיבה או שכיבה. טאי-צ'י מתרגל תנועה, תמיד על הרגליים. דבר נוסף, חלק מהמורים לטאי-צ'י (לא כולם) מתרגלים עבודה בזוגות כדרך לבדוק ביצוע נכון של העבודה "סולו" (הבסיס הוא תמיד הסולו, אבל לא כולם מתרגלים אותו נכון; העבודה בזוגות באה לבדוק זאת. שוב, יש מורים שלא מתרגלים זאת). ביוגה, עד כמה שאני יודע, אין עבודה בזוגות בכלל. שתי השיטות עובדות על נשימה, מכיוונים הפוכים לגמרי: יוגה מלמדת לספור במהלך הנשימה (לדוגמא, לספור עד 4 כשמכניסים אוויר, להחזיק 4, להוציא 4, להחזיק 4, וכך הלאה), בעוד שטאי-צ'י (לפחות הגישה שאני מכיר) מלמד לשחרר את הגוף מההרגלים הישנים ולתת לנשימה לקרות מעצמה, כמו שתינוק נושם מייד אחרי הלידה, בלי שיגידו לו איך. למיטב הבנתי, אולי השיטות האלה מגיעות בסופו של דבר לאותו מקום מדרכים שונות, אבל הדרך למקום ההוא אורכת שנים רבות, ומי שמתאימה לו דרך אחת - לא תמיד תתאים לו הדרך השניה. צריך לנסות ולראות מה מתאים לך. דבר נוסף: חשוב מאוד למצוא מורה לא רק טוב, אלא שמתאים לך, אישית. אל תבחרי מקום לימוד בלי לבדוק כמה מקומות אחרים קודם. בדקי איפה המורה למד, כמה זמן הוא מלמד, מה ההסמכה שלו, ממי הוא לומד היום (אם בכלל הוא לומד היום; אולי הוא הפסיק כבר להתפתח?), איך נראים התלמידים הותיקים שלו (זה חשוב! מורה שמלמד הרבה זמן ואין לו תלמידים ותיקים זה סימן רע)... בקיצור, יש לך הרבה מה לבדוק... תמיד תוכלי לחזור לכאן בשאלות נוספות.

למעלה