שבת שלום ומבורך

gaya36

New member
שבת שלום ומבורך

התגעגעתי אז באתי.... קראתי היום דברים שכתבתם לאחרונה ,חלקם מעוררי עניין. מבלי להכנס לקישור ששמתם וחלקככם חושבים שזו אלימות אז נכון שבדסמ נקרא ומוחשי יותר או פחות אצל כל אחד וזה בהחלט אינדיוידואלי אבל , וכאן זה מתחבר עם מחשבות שלי לאחרונה לגבי התנגשות עם ערכים , איך באמת אפשר לדעת שמי שמתנהג בבורטליות לצורך העניין בתוך בדסמ לא מתנהג כך בחוץ או להיפך? איפה עובר הגבול בתפיסה ובראייה שלנו כלפי סיטואציה כזאת? ברור שאי אפשר לשפוט את מי שרואים את הבדסמ באופן שונה בעינינו ובטח שאי אפשר גם להצדטק ולחשוב שאם אנחנו מתנהגים כך אז אצל השני זה לא נקרא בדסמ ועדיין ישנו גבול (בעיני) גם בבדסמ.

גידי, כתבת היום על דברים שמשהי כתבה שאצלך זה נקרא כניצול, אתה לא חושב שכולנו במידה כזאת או אחרת מנצלים את השני לצורך מאוויינו, תשוקותינו, רצונותינו? נכון שזה בכלל בחיי השגרה קורה אם פחות ואם יותר אבל לדעתי בתוך עולם הבדסמ זה בא הרבה יותר לידי ביטוי ....

A לוןA

New member
שבת שלום!

אפשר לראות כל מערכת יחסים בעולם כמערכת של ניצול הדדי.
הילד מנצל את אימו ע" לגדול ולספק לו את צרכיו. האם מנצלת את הילד כדי להגשים את הפן האימהי שלה.
האוהבים מנצלים זה את זה לשם מין, הישענות זה על זו, מתן תחושת שייכות, אפשרות לאהוב
וכו' וכו'

כמובן שזה יותר מורכב מזה, ומערכות יחסים הן יותר מערימה של ניצולים הדדיים- וזה לא שונה בבדסמ מאשר בכל מערכת יחסים אחרת.

liansun

New member
אני חושבת

שכאשר הצד השני נותן ברצון ובשמחה, זה לא ניצול. זו נתינה.....

A לוןA

New member
ואפשר להגיד

(אם עוקבים אחר הקו שהבנתי מגאיה)
שלצד אחד יש צורך בנתינה
ולצד שני יש צורך בקבלה
ושניהם מנצלים זה את זה לסיפוק הצרכים האגואיסטיים שלהם.

liansun

New member
אבל

הצד שנותן גם מקבל, והמקבל גם נותן....
וזה בסדר כמובן שיש פה סיפוק צרכים .
המילה ניצול, לא נראית לי נכונה פה.
ניצול זה כאשר מישהו חזק יותר שיש לו עליונות ( שלא ניתנה לו בהסכמת הצד החלש), עושה משהו לרווחתו על חשבון הצד החלש ולצד החלש אין את היכולת לסרב.
ככה נראה לי

המילה ניצול באמת לא נראית נכונה או מתאימה כאן בשום צורה.
מסכימה עם מה שכתבת קודם - יש כאן נתינה הדדית, לא ניצול.
אדם נצלן, שתלטן, אגואיסט וכו' - יהיה כזה בכל סוג של מערכת יחסים, ללא שום קשר לבדס"מ.
יתרה מזאת - לרוב הוא ינהג כך לא רק בקשר זוגי, אלא גם ביחסי העבודה, המשפחה והחברים שלו. כשאני חושבת על אנשים נצלנים שאני מכירה - הם כאלה בכל הבט של חייהם.
אדם נותן, תומך, מעניק, בונה - יהיה כזה בכל היבט של חייו, וגם בתוך קשר בדס"מי, שבו הוא השולט וכל הכוח בידיו.
הרי חלק מהחוכמה זה לא לנצל את הכוח הזה לרעה.

הפוסט שגידי כתב עליו "ניצול" הוא שונה לחלוטין, ונשמע יותר כמו מעגל האימה פגיעה-חרטה-"אל תרגיזי אותי יותר"-פחד לעזוב שמאפיינים אשה מוכה או מישהי שהיא בדרך לשם

gidionline80

New member
כרגיל

עולמך נתון בסטיגמות שמשרתות איזו קונספציה ונרטיב חוזר לעיפה.
אדם יכול להיות נדיב עם משפחתו ושתלטן בתפקידו. ועוד מיליון ואחד קומבינציות כאלה.
אנשים הרבה יותר גמישים ומרכבים ממה שנראה לך.

כרגיל, אתה סתם מציק...

העולם שלי לא נתון בשום סטיגמות.
אולי אתה אנטיפט כאן ונחמד במציאות, אז יופי, אתה יוצא דופן, יאיי!
אבל מניסיוני האישי - כמעט תמיד שתלטן בעבודה היה שתלטן גם בחיי המשפחה ועם החברים, אגואיסט נשאר אגואיסט בכל מקום, ונצלן תמיד מנצל. זה שגונב עטים במשרד, גם ייקח חופן מהזיתים בסופר, וישכח ארנק בבית כשהוא יוצא עם חברים... זה אופי.
ואגב - יש הבדל בין מנהיג וסמכותי בעבודה לבין סתם שתלטן. אחד כזה אין שום מניעה שיהיה אדיב ונחמד עם המשפחה (ובכלל).

*אחד כזה התייחס למנהיג, לא לשתלטן

ואגב, מה זה משנה אם לדעתי ומניסיוני אגואיסט/שתלטן נשאר כזה בכל מקום?
איך זה קשור לדיון ולמה שכתבתי על כך שמדובר בנתינה הדדית ולא בניצול? מה, סתם התגעגעת להתנגח בשביל הכייף?
יופי, תהנה, אבל אני לא לוקחת בזה חלק

gaya36

New member
זאת בדיוק כוונתי!

בסופו של דבר נכון ששני הצצדים יוצאים מורווחים ואולי בעצם לא תמיד כי לא בכל סשן צד אחד מאפשר לצד השני הנאה רק עבורו או להיפך אבל בשורה תחתונה איך שאני רואה את פני הדברים זה ניצול לתועלת האישית.

A לוןA

New member
גם אם

צד אחד הוא הנהנה, הצד השני נהנה מעצם הנתינה, שהיא ג צורך.
אז אפשר להגיד ששניהם מנצלים זה את זה

(אפשר להגיד, אני לא מסכים שזה כך בכל- או ברוב- המקרים. זו הסתכלות צינית מאוד על מערכות יחסים)

gaya36

New member
השוני בעיניי

במערכות יחסים רגילות לרוב, לא מגיעים לתהומות/עומק/שלמות ועוד כמו במערכות יחסים בדסמיות. תסכים איתי שלרוב זה כמו התמכרות (ואני חושבת שזו התמכרות)

זה לא נכון

בהחלט ניתן להגיע לעומקים/גבהים רק בדרכים אחרות.

אני תוהה אם זה "יותר" או "פחות" ובכנות אני לא בטוח שניתן להשוות.

מה שיש מאוד חזק במערכות יחסים BDSM-יות זה התמסרות מאוד טוטלית. במערכות יחסים שאינן קוטביות (שולט / נשלט) הדברים יותר מורכבים

למעלה