שבת שלום ובוקר אור

שבת שלום ובוקר אור

כבר 11אחרי ואני טרם התחלתי את ההכרנות לשבת מתנחמת שיש הפתעות במקפיא שיגבו אותי לשבת הקרובה ומבט מהיר בשעות כניסת השבת היום מגלה לי ש שבת המלכה באה כבר מוקדם יותר זה מעיד על היום המתקצר וצריך להתחיל להתכונן לשבת כבר ביום חמישי לא לחכות ליום הששי , כי היום מתקצר והולך

סיפור לשבת

מביאה סיפור יפהפה להנאתכם:, , קראתי אהבתי מקווה שתאהבו הפרפר. ... אלמן אחד חי עם שתי בנותיו החכמות וסקרניות מאד. הבנות נהגו לשאול המון שאלות, על חלקן ידע לענות ולאחרות - לא היתה בפיו תשובה. מאחר ורצה כי בנותיו תהיינה מחונכות ובעלות ידע, שלח אותן לחופשה בביתו של איש זקן וחכם שחי לבדו בהרים. הזקן החכם השיב על כל שאלותיהן מבלי להסס או לחשוב. לאחר זמן, כאשר הבינו כי יודע כל הוא, הפכו הבנות חסרות סבלנות, החליטו להתחכם ולהמציא שאלה אשר עליה לא יוכל החכם לענות. הבת הצעירה הביאה פרפר. שאלה אחותה: "מה את עומדת לעשות עם פרפר יפה זה?" "אחביא אותו בידי ואשאל את הזקן החכם האם הפרפר חי או מת, אם יאמר כי מת, אפתח כף ידי ואתן לו לעוף ואם יאמר כי הפרפר חי אמחץ אותו בידי. כך כל תשובה שתהא לו, אגרום כי תהיה לא נכונה". וכך עשו, ניגשו אל החכם והצעירה הושיטה ידה הקמוצה והציגה שאלתה. הזקן, רק חייך אליה וענה: "תלוי בך ילדתי, הפרפר בידיים שלך". כך גם חיינו, בעבר, בהווה ובעתיד: אנחנו אחראים למעשינו, מכאן שגם לחיינו ואל לנו להאשים איש כאשר דבר מה אינו מסתדר שכן אנחנו הפוסקים מה נעשה איתם ובם

למעלה