שבת שלום ואביב שמח

מיכי 10

Member
תמונות נהדרות! האם הן עדכניות? גם של הרימון המטריף ביופיו,

המתפקע (ומתבקע) מִבשלוּת, וגם של התירס?

מיכי 10

Member
חשבתי שרימון (וגם תירס) מבשילים רק בקיץ/סתיו.

יש לי שאלה אליך. לפני ימים אחדים שלחת בין שאר התמונות צילום מקסים של חמניה, שאצרף כאן, כדי שתדע לאיזו מהן אני מתכוונת.

אני אוספת כבר במשך כמה חודשים חומרים כתובים וגם תמונות (שאותן אני מצלמת בעצמי), שאת חלקן אני מעתיקה מהאינטרנט, ומציינת זאת. רציתי לשאול אם תרשה לי להעתיק, עם השם שלך כמובן, את אותה תמונה. בשלב זה אני לא יודעת להכין מצגות, ואוכל להשתמש בתמונות רק אם מישהו יעזור לי להכין, כמו שקרה בשתיים מההרצאות הקודמות שלי, או שמישהו ילמד אותי להכין בעצמי.

מדובר בהרצאה שבה אני רוצה לקשר בין מתימטיקה ובוטניקה, בנושא סִדרת פיבונאצ'י. את ההרצאה אני רוצה לכתוב באספרנטו, עבור חברַי במועדון אספרנטו בתל אביב. עדיין לא יודעת מתי אמצא את הזמן לכך.

אם לא תסכים, אוכל להבין זאת, כמובן, ואמחק אותה משולחן העבודה שלי.

במקרה כזה, אחפש שדה חמניות, שבו אצלם חמניה מקרוב. וגם הרבה חמניות, אשר פניהן מופנים מזרחה. :)

יכולה להשתמש בחמניה כרצונך. מובטח לך שת"פ. רימוני נוי נמצאים

בשלכת, הרימונים בתמונות הם חלקה נסיונית של שיחי רימון ירוקי עד. היתרון שלנו בחקלאות הוא מזה"א. אנחנו מקדימים. משך גידול תירס הוא כ-90 יום כך שנצא בעוד כשלושה שבועות עם התוצרת. ישנן חלקות במועדי זריעה שונים כמו הבצל שאת חלקו כבר שיווקו.

מיכי 10

Member
המון תודה על הרשות להשתמש בצילום שלך
, שבו אפשר

להראות בדיוק את מה שאני צריכה

גם צילומי החמניות כאן יפים ומיוחדים!

ותודה גם על מה שהסברת לגבי רימוני הנוי ורימוני המאכל, התירס והבצל.
אני מניחה שהתכוונת לבצל ירוק. כי הבצל היבש, הרבה יותר טוב ושווה כשאוספים אותו בקיץ.

אנו מגדלים בצל יבש ולא ירוק. הבצל שלנו,כמו התמרים, נחשב בצל

פרימיום וכמו שאמרת בחלקו כבר שווק. תזכורת -אנו נמצאים במקום החם והיבש בארץ כך שלא ניתן להשוות את תנאי ומועדי הגידול לשאר חלקי הארץ. בחודשי הקיץ לא מגדלים גידולי שדה. אין בזה יתרון כלכלי, אין מים ולא הגיוני לעבוד ב -40+ מעלות.מעבר לכך בחודשי הקיץ יש צו סניטציה, לכל הערבה,המחייב את כל החקלאים לייבש את כל גידולי השדה ,גם אם עדיין מייצרים תוצרת ,וזאת כדי למנוע מחלות צמחים

מיכי 10

Member
אהה, הבנתי. ובזכותך קראתי זה עתה על חוק הסניטציה

ועל תקופת החיץ. לא היה לי מושג על כך, ומה שלא הבנתי, זה למה זה מתחייב רק בערבה.
ובכלל, מבחינת החום והיובש, האם תנאים אלה אינם דומים לתנאים בעמק בית שאן (עמק המעייניות)? אני זוכרת חום של 40 מעלות + ויובש כאלה, מִכשנתיים שבהן עבדתי (במסגרת השל"ת וגם אחרי השחרור) בגן הירק ובמטעים, כולל גפנים, רימונים ותמרים בשדה אליהו.
אני לא יודעת מה קורה שם כיום בחקלאות, אבל ממה שקראתי בגוגל, הבנתי שחוק הסניטציה ותקופת החיץ חלים על הערבה בלבד.

אז באמת, מדוע? מה ההבדל בין שני האזורים מבחינת גידולי השדה?

עמק בית שאן לח ברמות שונות לגמרי מהערבה כמו גם עין גדי וסדום

חם מאוד ולח מאוד. ערבה ובית שאן זה כמו אפריקה וסיביר.
הערבה הינה אזור סגור ומבודד כך שקל ליישם את צו הסניטציה כמו גם הערבה אזור הסגר לדקלים מחשש לחידקונית הדקל.
נושא הסניטציה הוא כמו גילוי הפנצילין, מקרי. חקלאי מאחד המושבים יצא לחופשה וייבש את החלקה שלו למשך כחודש. כשהגיעה עונת הגידול חלקתו היתה היחידה ללא מזיקים אופיינים לתקופה ולגידול. מנקודה זו החל תהליך הלמידה וההחלטה אשר שותפים לה כל חקלאי הערבה

מיכי 10

Member
אה, איזה יופי של גילוי!

אגב, קראתי גם בין שאר ההוראות לסניטציה, על הכיסוי ב"לוחות פלסטיק", כפי שכתוב שם.
זה הזכיר לי שבשדה אליהו, למדתי מאבי המאמץ, שהיה מנהל גן הירק (מריו לוי ז"ל, הידוע, שהביא בין השאר את החקלאות האורגנית לארץ) שיטה מעניינת נגד יבלית ושאר מרעין בישין:
הוא דאג לכסות חלקות עשבים ביריעות ניילון שחורות, שעליהן הניחו אבנים כבדות שלא יעופו. והעשבים היו נחנקים מתחת ליריעות בשמש היוקדת.

האם חידקונית הדקל מעדיפה אקלים יבש?
כי כאן במרכז הארץ, לא יבש במיוחד, והרבה דקלים מתו באזור בתקיפות שלה.

למעלה