נטיה מינית היא חלק בלתי נפרד מזהותך. האם תוכל לשנות את זהותך
? כל מה שתוכל לעשות הוא בהכרח בגבולות זהותך.
אין דבר כזה נטיות הפוכות, המושג עצמו מבטא התכחשות למציאות, זו טענה שנטיה מינית כלשהי הפוכה למשהו "ראוי" או "נכון". היה היה "חוקר" רוסי בשם ליסנקו שטען בחסות הסובייטים שניתן לחנך עגבניה להיות מלפפון... מעניין שהן הקומוניסטים והן הדתות מתנגדים בחריפות רבה כל כך לגילויי מדע המודרני - אבולוציה וגנטיקה - כי אלו שוללים את החינוך כדרך להשגת שינוי בזהות.
פרויד אמנם רחוק מלהיות בר סמכא מדעי, ודאי שבזמננו, אבל מכתבו הנודע בנושא מסכם בפשטות ידע שכבר בזמנו היה בחזקת מובן מאליו לכל בר דעת, וכיום גם אושש היטב במחקרים:
"אני מבין ממכתבך שבנך הוא הומוסקסואל. אני מתרשם מאוד מהעובדה שאינך מזכירה מילה זו בעצמך כשאת מתארת את התופעה. אם יורשה לשאול אותך, מדוע את נמנעת מכך? אין ספק שהומוסקסואליות אינה יתרון, אך אין היא דבר שיש להתבייש בו או להרגיש מושפל בגללו, אין היא יכולה להיות מסווגת כמחלה; אנו רואים בה צורה של תפקוד מיני הנוצר כתוצאה מעכבה מסוימת בהתפתחות המינית. אנשים רבים ונכבדים מאוד מהעת העתיקה ומימינו אנו היו והנם הומוסקסואלים , ביניהם כמה מהדמויות הנשגבות ביותר (אפלטון, מיכאל אנג'לו, ליאונרדו דה-וינצ'י וכו'). חוסר צדק משווע ואכזרי הוא לרדוף הומוסקסואלים כאילו היו פושעים. אם אינך מאמינה לי, קראי את ספריו של הארבלוק אליס.
בכך שאת שואלת אם אני יכול לעזור, את מתכוונת, כך אני משער, אם אני יכול להכיחד את ההומוסקסואליות ולהחליפה בהטרוסקסואליות נורמלית. התשובה היא שככלל איננו יכולים להבטיח זאת. במספר מסוים של מקרים אנו יכולים להצליח לפתח את הניצנים הקמלים של הנטיות ההטרוסקסואליות הקיימות בכל הומוסקסואל, ברוב המקרים אין הדבר אפשרי. זו שאלה של מהות האדם וגילו. לא ניתן לחזות את תוצאות הטיפול.
מה שאנליזה יכולה להציע לבנך הוא דבר שונה לחלוטין. אם הוא אומלל, נוירוטי, נקרע ע"י הקונפליקטים שלו, עצור בחייו החברתיים, האנליזה יכולה להביאו לכדי הרמוניה, שלוות נפש, יעילות מרבית, בין אם הוא יישאר הומוסקסואל ובין אם ישתנה…
שלך בברכה,
פרויד."