שבת- שאלה

• פותח הנושא bhooo
  • פורסם בתאריך

bhooo

New member
שבת- שאלה

שלום, מצאתי עבודה מאוד מתאימה לי מבחינת ההשכלה, הבעיה שהם עובדים בשבת כלומר גם אעבוד וגם אסע אני מסורתי ומאוד מאמין ומשתדל לשמור על השבת והשאר- אני דיי בדילמה העבודה היא זמנית אבל תוכל לפתוח לי שער נוסף לעבודות אחרות, הנני תושב הדרום ולצערנו כולם יודעים כמה קשה למצוא פה עבודה. אני ממש לא מחפש שכר גבוה וקידום, אלא רק עבודה שסוף סוף נמצאה אחרי חיפושים רבים וקשים וללא דרישות נוקשות וסירובים רבים. לצערי לא אוכל לעבוד אם אין ביכולתי לעבוד בשבת... מה אתם מייעצים לי? אני ממש מתוסכל ומרגיש שבכלל לא תהיה לי ברכה לשכר....

D BOOK

New member
קודם כל כמו שאתה מרגיש

שלא תהיה לך ברכה ...אתה צודק. כי שבת היא מקור הברכה לכל ששת ימי המעשה(ימי השבוע). אני מבטיח לך בעה"י בר"ה שבזכות זה שלא תלך לעבוד בשבת ,לא רק שתקבל עבודה עם יותר ברכה בפרנסה ,אלא גם היא תהיה יותר מהנה ויותר טובה. כי מי שהולך עם בורא עולם לעולם לא מפסיד ,אומר הקב"ה פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם...אם אתה פותח פתח כמו החוד של המחט(למרות שבמקרה שלך זה הרבה יותר)אז הקב"ה לא ישאיר אותך בצד וללא פרנסה.

loters

New member
שלום לך!

שלום אדם נכבד, יהודי אתה וכידוע אנו מאמינים בני מאמינים אתה בעצמך מודע, כמו שכתבו פה לפניי, שלא תהא לך מזאת העבודה שום תועלת, ואדרבה מאיסור אי אפשר להתפרנס, אע"פ שההצעה אמנם מאוד מפתה. היה פעם סיפור עם ר' שלום שבדרון זצ"ל (שנודע בשם "הצדיק הירושלמי") שנהג לעבור בשוּק סמוך לכניסת השבת כדי לעודד בעלי עסקים לסגור חנויותיהם לקראת שבת. פעם אחת ראה בדרך בעל חנות גלידה שבה הצטופפו קונים רבים, נראה היה שבעל החנות הטרוד, אינו מתכון כלל לסגור את חנותו. בא ר' שלום שבדרון לחנות ופשוט התיישב, ושתק. בעל החנות לא הבין את מעשיו ברגע זה. לאחר כמה דקות פתח הרב בדברים ואמר לבעל החנות בזה הלשון: "מה אומר לך? עומד הנך בפני נסיון גדול, אולם זו שבת.." יצא הרב מהחנות. לאחר כמה דקות ראה הוא את בעל החנות מגיף את התריסים, ויוצא ממנה על אף הקונים הרבים.. לימים פגש בעל החנות את הרב ואמר לו: "דבריך המעטים המה שחדרו לעמקי לבי. מתוך דבריך הכרתי שחש אתה את המתרחש בנפשי, אלא שכואב אתה את כאבה של השבת. ואמרתי בלבי: יהודי שכמותך אין לצערו - ועמדתי בנסיון. השיב לו הרב שהיה ידוע כבעל ענוה גדול: "גדול אתה ממני, לו הייתי במצבך מי יודע אם הייתי עומד בנסיון - אשרייך".. עכשיו, גם אתה נתקלת בנסיון מסוג זה. יכול להיות שאפילו קשה פי כמה.. שמור על השבת, היה גיבור ועמוד על המשמרת, תעמוד בנסיון ותזכה לראות ישועות גדולות!! הקדוש ברוך הוא מתחייב לך אישית, מי ששומר על מצוותיו לא מפסיד זו הבטחה!!!

loters

New member
וכדי לא להוציא דבר מידי אומרו

אומר כי את הסיפור קראתי בספר "איש צדיק היה"

רק לומר לך דבר שאני מאמין בו

השבת יכולה לפרנס אותך ולשמור עליך המון והרבה יותר ממה שאתה יכול לשמור אותה.

למעלה