שבת בבית

stאסתי

New member
שבת בבית

בתור אחת שעוד לא יצאה מהבית והמשפחה שלב עוד לא יודעת כלום (חוץ מאחותי שיודעת קצת). אז אני חלק מהשבתות חייבת להיות בבית,משתדלת ללכת לחברים,אבל לא תמיד אפשר להתחמק אז השבת הייתי בבית וזה כלכך מלחיץ וכלכך לא אמיתי..הרגשתי כל כך מגעיל כל השבת, לעשות את עצמי מברכת כדי שאמא תהיה מאשורת שהעירו אותי כי "שכחתי" לברך ברכת המזון... באמצע השבוע רוב היום או שאני לא בבית או שהם לא בבית.אז זה יותר קל אבל השבתות האלה יגמרו אותי,הצביעו הזאת אני לא יודעת עוד כמה זמן אני אחזיק מעמד בלי לספר להם

כשגרתי עדיין בבית הורים

הכי קשה היו ביום שבת, שבת היו סיוט בשבילי, אסתי אני יודע מה זה שבת אצל הורים, לא מברך זאת לאף יוצא בשאלה ב"ה עכשיו שאני גר לבד, בלי לחץ זכיתי להרגיש טעם בשבת, מעין עולם הבא יום שבת מנוחה

ZVI Z

New member
הממ,בערך באותו הקשר.

לפעמים יוצא שיש לי את הדירה של סבתא שלי לשבת,בי-ם.לבד. אז חשבתי שזה יכול להיות מקום לטיש אם צריכים מקום. או אפילו ליום כיפור או משהו,שאין כוח ללכת לבי"כנס,אבל לא רוצים שכולם ידעו.

theshahars

New member
טיפ להקלת ה"צביעות"

עוזר מאוד בזמן הברכות וברכת המזון - לדקלם בכוונה, בלחש שירים ממצעד הפזמונין. זה בעיקר כדי להעביר זמן. אבל אני רוצה להציע לך משהו: תהיי קצת יותר סלחנית עם עצמך. מה שאת עושה הוא לא "צביעות", זו בחירה שלך מתוך הכרח שהסברת יפה מאוד - לא תמיד אפשר להתחמק, ובינתיים צריך לעשות את עצמך מברכת כדי לא להתגלות לפני שתהיי מוכנה להתגלות. את נמצאת במצב מאוד מבלבל ומפחיד מבחינה משפחתית וחברתית, ואת עוברת שינויים בעצמך. זה מורכב מאוד! אל תשפטי את עצמך, לפחות לא לחומרה... שופטים ושוטרים יש לך מספיק מסביבך, אני מניחה. שיהיה בהצלחה שחר

ועוד יותר זהירות

שלא יקרה לך מה שקרה לבחור הישיבה.... ההוא שהאזין לגלגלץ בתפילת עמידה.... ואם עייף לא עייף מידי, זה יהיה כיף לראות את זה שוב!

jameser

New member
משתתף..../images/Emo39.gif

אני לא יודע אם זה ינחם אותך (צרת רבים נחמת טיפשים). אבל כמעת כל יוצא חובה חביות דומות, אני השבת הייתי בסרט די דומה, זמירות וברכת המזון נו אבל האוכל כל הטולנט קיגל והקישקה והמאכלים הכבדים האלה.!!! אבל מה לא עושים למען המשפחה..!!!

rigoletto111

New member
קל וחומר - אין להשמיץ את הצ'ולנט

אם הינריך היינה שהתנצר המשיך לאהוב צ'ולנט, קל וחומר שאנחנו שרק יצאנו בשאלה צריכים לאהוב אותו ... |אייקון של מזיל ריר|

קראי כלל מס' 3 ../images/Emo22.gif

"כיצד להרגיש חילונים בבית": מלמלי מילים משירי הביטלס בכוונה גדולה...(במקום לברך) השאלה היא אם יש לך אופציה. יכול להיות שהורייך יקבלו אותך יפה, יחבקו אותך ויתמכו בך בכל אשר תלכי (אפשרות קלושה) ייתכן ויתעצבנו, ינקטו נגדך סנקציות , יהפכו את חייך לבלתי נסבלים ותבקשי את נפשך למות (אפשרות סבירה יותר). ולכן את צריכה לארגן לעצמך אופצית מילוט: לשכור דירה, לעבוד בעבודה מסודרת, כך שאם המצב יהיה באמת בלתי נסבל תוכלי לקום וללכת. כשבן אדם לא חי את האמת שלו , הוא לאט לאט דועך, וזה מה שנראה לי, קורה לך. את צודקת שלא תוכלי להמשיך ככה לאורך זמן, זה הורס מבפנים. תתחילי לצעוד לקראת "יציאה מהארון", ותראי איך הכל מתבהר ומסתדר. בכל מקרה, אנחנו כאן, בשבילך, בכל צעד וצעד. לפחות אני
מִיכלית

stאסתי

New member
תודה לכולם על התגובות

אני עושה את צעדיי בימים אלה ליציאה מהארון. מחפשת עבודה ודירה במרכז (כן אם יש לכם הצעות ומידע על אחד מאלה,אני פה) ועובדת יותר על ההכנה הנפשית שלי להתמודד עם אמא. אני מאמינה שאחי יקבל אותי,יקח לו זמן והוא יכעס בהתחלה אבל הוא יתגבר וישמור איתי על קשר. אחותי תעמוד לצידי במאה אחוז. ואמא,הבעיה היא אמא. אני מאמינה שאמא תנתק איתי קשר לגמרי שתבינו היא הודיעה לי שאם אני אתחתן עם מישהו שהוא כיפה סרוגה אני לא הבת שלה יותר (זה היה כשהיה לי חבר עם כיפה סרוגה). אז אם אני אעזוב את הדת...בכללללל.... כמו שאמרתי זה לא קל,אבל נושכים שפתיים ומחזיקים מעמד. בקשר ליו"כ אולי באמת נארגן משהו? אני בבית לא אהיה בטוח

rigoletto111

New member
סליחה על השאלה הדבילית...

אבל מה ההבדל הגדול מבחינתה בין חרדי מודרני לבין מישהו עם כיפה סרוגה? (חוץ מצבע הכיפה...)

angelica1

New member
אויייי! הבדל שמים וארץ! כיפה סרוגה

זה הכי מסוכן כי הם מהווים אלטרנטיבה לדת החרדית. לא שמעת את הרבבובדיה? מותר להרוג אותם. מבחינת החרדים עדיף שתמיר את דתך או שתהפוך לנרקומן או סרסור מאשר תהיה דתי לאומי-כי אז הכל ברור להם כמו שהם אוהבים: שחור או לבן. לא מסוגלים להתמודד עם גוונים. >אנג'ל בשלל צבעי הקשת<

rigoletto111

New member
מזכיר את הבדיחה

הרבנית מסטמר פוגשת בבית הכנסת ילדה ושואלת אותה: מה תרצי להיות כשתהיי גדולה? הילדה: יצאנית. הרבנית: מה?!?!?!?!?!?!?! הילדה: יצאנית. הרבנית: אה, חשבתי שאמרת ציונית.

stאסתי

New member
ההבדל הגדול בשביל אמא שלי

זה כמה ידברו עלינו בחתונה שלי אם לחתן לא תהיה כיפה שחורה ולא רק בחתונה אלא שנים אחרי עוד ידברו עליה,ויגידו כמה היא מסכנה שהבת שלה לא עלינו התחתנה עם כופר...

למעלה