שבת בבוקר......שקט

../images/Emo88.gifהסביבה

הסביבה אוהבת אותך כשאת רק מסכנה.כשתתחילי לצאת משם תתפלאי כמה נשים לא מגנות עלייך ומאשימות אותך באלימותו.כמה החברה השוביניסטית מגוננת על האשם בעיקר עם הוא איש עם קשרים.המלחמה שלה לעולם לא נגמרת לא בינה לבינה.לא בתירוצים שאח"כ עליה לתת חוץ מעצמה גם לסביבה למה היא לא עזבה קודם.ויש אפילו שירמזו לה שאולי באמת הגיע לה.זנ לא כל כך סביבה תומכת

את יודעת מצוטטת

כבר מזמן הבנתי שלא אוכל לשנות את העולם גם לא אף אחד שלא רוצה להשתנות יש הבדל בין להביט מהצד ובין לומר - אני רואה ואני כאן תמיד מוכנה בכל רגע להושיט לך יד ו...כן הפחד הגדול שלי הוא יום אחד לקרוא עליה בעיתון (היא גם יודעת ,אמרתי לה שזה הפחד שלי) אי אפשר לנער , את יודעת למה מצ'ו נעור חוזר ובלתי פוסק גורם לאותה אישה התנגדות והתרחקות בפרט כשמדובר בכזו שמשדרת לעולם עסקים כרגיל ומכחישה הן יודעות , אך אין בהן כח לשנות הידיעה שאת שם עבורה תמיד בכל בחירה עוזרת לפעמים הרבה יותר אלו שיצאו מהמעגל (ואני מכירה גם כאלה) יצאו ממנו רק בגלל שהן רצו בגלל שהן החליטו לקחת את עצמן בידיים ולשנות עצוב נורא ועם כל זה ידינו קשורות (אגב , בעניין ילדים לא כך הדבר ובמקרה של ילדים מוכים בפרוש יש לנו הסביבה את היכולת לנסות לעזור,אפילו מוטלת עלינו חובה חוקית לדווח)

עוף כנף

New member
ובתקשורת

שומעים על מקרים רבים, בהם גם אחרי הגרושין הנשים נרדפות, עד למותן. פשוט נורא!

נרדפות

יש שהאלים דואג למותם הרוחני החברתי והנפשי.עם יציאתה לא נגמר כלום.האמינו לי

מעצבן אותי לקרוא כאלו דברים

מה עוד צריך לקרות לה לאותה שכנה שלך ולעוד כאלו נשים עד שיבינו שאלו לא חיים
איך הן יכולות לסבול לחיות ככה, בפחד כזה....והילדים....והמכות...והצעקות...והעלבונות....

להתערב....לא להתערב

קוראת את תגובות כולם רגע חושבת..חייבת להתערב חייבת להתקשר למשטרה חייבת למצוא דרך לדבר עם האישה ורגע שני תוהה... יודעת...שאם היא...לא רוצה...שום שינוי לא יקרה אבל...איך אפשר לשבת בחיבוק ידיים?

michaly44

New member
שתיקה כשיתוף פעולה?

בעצם רק רד יכולה להחליט על הצעד שלה. רק היא יודעת ושומעת. שתיקה , היא כמו שיתוף פעולה עם האשה...או עם הבעל המכה...כי בידיעה שאת יודעת ובשתיקה שאת משדרת, רד, את מחפה על הדרך שלה, את משתפת פעולה איתה, והכי גרוע..איתו..זה שמכה. כי הוא יודע ששכנים לא יתערבו מה איכפת לו? הוא את הסיפוק שלו קיבל. אישתו מפחדת מהצל של עצמה והשכנה תתעלם..אז למה לא? והדילמה של רד? היא שלה..היא תדע מה לעשות.

ophra

New member
קראתי הכל ../images/Emo4.gif

ואין לי הרבה מה להוסיף.... חושבת שקשה מאד להיות במצבך לדעת ולא להיות מסוגלת לעשות דבר לא יודעת איך אני הייתי חיה עם זה. הלוואי והיה לי משהו יותר טוב להגיד....
עפ

רדית יקרה

קראתי הכל, פה ושם נראה לי שהעמיסו על כתפייך הרכות יותר מדי... פה שם אמרו לך שאת חייבת להתערב, שזה פשע לעמוד מנגד... ואני אומרת, תעזבו את רדית בשקט, היא לא פשעה, זה לא פשוט להתערב בספור כזה קשה... אם רדית תרגיש שהיא יכולה לתרום ולעזור, היא תעשה את זה... אבל אם לא... שלא תרגישי אשמה רדית... זה מה יש לי לתרום... פייה

למעלה