שבת בבוקר......שקט

r e d head

New member
שבת בבוקר......שקט

שכונה של בתים קטנים, גגות אדומים, הרבה ירוק כל כך שקט, שומעים רק ציוץ ציפורים, וחתול שמתהפך על ערמה של עלים יבשים. פעם בחצי שעה עוברת מכונית ברחוב. בכי……יבבה קולות…… למה את בוכה, מה קרה בכי……. איפה היית מי יש לך עכשיו חגית, לימור, אך קוראים לזאת שיש לך עכשיו אני לא יודע על מה את מדברת תגיד את האמת, למה אתה משקר אני לא מבין מה את רוצה תפסיק לשקר, אם אתה לא אוהב אותי תעזוב את הבית בכי תלכי את להורים שלך, אני נשאר כאן… צעקות לאאאאא….לאאאאאא….אל תרביץ לי…אייייייי פלאק…..טרחחחחח לאאאאא…..איה איייייי..אל תרביץ לי…… בכי של אישה, בכי חרישי של שני ילדים קטנים לקח את שני הילדים ויצא מהבית בחופזה דממה שכנים התקשרו למשטרה מכונית משטרה מגיעה השוטר נשאר ברכב, השוטרת נכנסת… צלצול בדלת…. היא…אני לא פותחת סוגרת את כל החלונות והתריסים… בסוף פתחה. לאחר כחצי שעה השוטרת יצאה. הוא לא התלוננה, טענה שלא קרה שום דבר. ישראל 2003, אישה מוכה במלכודת. שני ילדים קטנים שאלוהים יודע איזה נזק נגרם לכם. וגבר אחד אלים. מה צריך להיות כדי שהיא תשנה את החיים שלה.

red head

לדאבוני מנסיון, צריך להגיע למצב של פחד מהמוות כדי להתעורר.... אחרת ממשיכים עם מהרגל, או מפחד מהלבד, או מפחד מאיך תתמודדי כלכלית, לא יודעת עם את יכולה לעזור צריך זעזוע מאוד חזק כדי להעיר אישה מוכה כדי לתעזוב את הבית....לדאבוני אשה מוכה רגילה לחיות עם מכות ועם תחושת ההליכה על ביצים עד כדי שהיא לא רגילה למשהו אחר... כן יודעת שזה נשמע מוזר אבל,כבת למנהלת מקלטים לנשים מוכות שעבדה גם במקלט, יודעת שהמציאות קשה מכל דמיון.

r e d head

New member
אני מתארת לעצמי...

זה לא דבר חדש, כולם יודעים, ואף אחד לא עושה שום דבר. היא מפחדת לחיות לבד. רק שזה מסוג הדברים שתמיד קראתי בעיתון, ולא היה כל כך קרוב אלי.

מצוטטת

New member
כרגע............

קוראת נדהמת ובשקט רק מחבקת (וכל מילה נוספת כרגע בעיניי מיותרת)

r e d head

New member
השכנה שלי....

אנחנו לא חברות, רק שלום ברחוב. קיר אחד מפריד, שומעים הכל. קשה לי לדבר איתה על זה.

מצוטטת

New member
בשביל זה.......

לא צריך חברות אינטימית
עכשיו .....כשהרעש נדם קחי עצמך ופסעי לדלתה (סומכת עלייך שתמצאי איזו סיבה)..... ברורה לי לחלוטין המבוכה מובנת ההססנות שמקשה ובכל זאת..... פה כבר מזמן היתה צריכה להידלק
אדומה (אני מניחה שזו לא היתה אפיזודה ראשונה לה היית עדה) ואת פשוט ובקצרה אימרי לה...... שפה היא כבר מזמן צריכה להבין שהיא לבד שבתוך הביחד הזה טוב כבר לא יצמח שפעם אחת היא כבר יותר מידי שפה כאן ועכשיו יקיימת רק דרך מילוט אחת
לברוח !!!!!!! ויפה שעה אחת קודם. נכון, זה קשה נכון, זה מביך בשביל זה לא חייבים קשרי חברות אז את שיתפת......ואני דוחפת לוחצת
צועקת שומעת
לכי אימרי לה ........ ואני כאן אחזור לקרוא איך זה הרגיש לך.

r e d head

New member
את יודעת צריך הרב אומץ בשביל זה...

ושלא תחשבי שאני לא מפחדת מבעלה, הוא איש אלים! רוב הזמן הוא בבית. היום בבוקר תכננתי ללכת לבקש משהו...מיד כשהוא יצא מהבית. ואז הגיע המשטרה. אבל אם היא לא עושה כלום, היא תחשוב שאני מתערבת לה בחיים. השכנה הנודניקית.

s h o o s h a

New member
אלימות במשפחה

מצרפת כתובות שעוסקות בדיוק בתחום האלימות במשפחה הדפיסי והעבירי אליה, אפילו בצורה אנונימית

r e d head

New member
קראתי חלק גדול מהכתבות

וכתוב שם בעיקר שקודם כל היא צריכה לרצות לשנות ורק אח"כ אפשר לתמוך ולעזור לה.

מה לעשות

לפתוח את הפה ולעשות לזה סוף.אין מה לשבת ולרחם ולהרגיש אשמה ומסכנה.לקחת את כל הכוחות וכל העזרה ולצאת לדרך.בהצלחה

s h o o s h a

New member
My Name Is Luka-Suzanne Vega

שיר כל כך כואב כל כך אמיתי וכל כך משקף את מה ש"חווים" האנשים המוכים למחניהם My name is Luka I live on the second floor I live upstairs from you, Yes I think you've seen me before If you hear something late at night, Some kind of trouble, some kind of fight Just don't ask me what it was Maybe it's because I'm clumsy, I try not to talk too loud Maybe it's because I'm crazy, I try not to act too proud They only hit until you cry, And after that you don't ask why You just don't argue anymore Yes, I think I'm okay, Walked into the door again If you ask that's what I'll say, And it's not your business anyway I guess I'd like to be alone, With nothing broken, nothing thrown Just don't ask me how I am My name is Luka, I live on the second floor I live upstairs from you, Yes I think you've seen me before If you hear something late at night, Some kind of trouble, some kind of fight Just don't ask me what it was And they only hit until you cry And after that you don't ask why You just don't argue anymore ותחושת חוסר האונים הזה - של כל הסובבים אותם התחושה הזו שלנו - של, לא לדעת מה ניתן לעשות ואני נותרת חסרת מילים ...

michaly44

New member
אולי אפשר גם אחרת?

היא לא תעשה כלום היא תחייה בפחד היא תחשוב שהיא אשמה היא לא תגן על ילדיה לא ידוע מהיכן היא באה לא ידוע מה עובר לה בראש אך רד יכולה לעשות דבר אחד, כדי למנוע בעתיד, אולי גם רצח.... את יכולה לתקוע תלונה על הטרדה..על מכות או משהו..כדי שזה יהיה כתוב. את יכולה להרים טלפון לפק"ס את יכולה לעשות משהו...כדי לשנות את מצבה. לשבת ולהיות משקיף מהצד? יותר טוב? מאמינה שאפשר איך שהוא להפנות את צומת הלב של האשה , שאפשר גם אחרת.

r e d head

New member
היתה משטרה אצלה בבית הבוקר

בעבר התקשרו אנשים אחרים. היא לא מגישה תלונה נגדו.

עוף כנף

New member
גלגל האלימות

wow ! טוב עשה מי שהתקשר למשטרה לצערנו, קיימת מעין מגננת של הקורבן על תוקפו. הקורבן נוטה לקחת על עצמו את האשמה ולהצדיק בכך את האלימות. red, גם אם תאמרי לה שיש לאן לפנות,- לדעתי, זה לא ממש יעזור. לשים באופן אנונימי דפי מידע על מקלטים לנשים מוכות (יש דפי מידע ברבים ממשרדי קופ"ח, כך שאני מניחה שגם היא חשופה להם), יכול לעזור, בתנאי שהבעל לא יראה אותם קודם,- כי אז זה עלול רק להחריף. לדעתי, גלגל האלימות יתחיל לחרוק רק כשהיא עצמה תחליט לעזוב אותו. להחליט שדי לה באלימות, לפנות לרשויות ולרווחה, לצרת עם הילדים למקום מקלט. לדעתי, השינוי צריך לבוא רק מתוכה.

שינוי

אתן צודקות השינוי צריך לבוא רק מתוכה.גם אם יתלוננו והיא תגונן עליו לא יעזור כלום

מכירה אחת כזאת

מקרוב. קרוב מאוד! חברה טובה שלי , אישה מדהימה חכמה,יפה, צחקנית, אשת חברה והיו ימים שגם היתה קריירה (עד שחלתה ) הגיע היום והיא גם התגרשה הגט כבר היה בידה ואז הוא הגיע איים עם אקדח אם לא תחזירי אותי הביתה אני יורה בך ובילדים אין לי יותר חיים היא חזרה איתי היא בקשר מרחוק (בלי שהמפלצת תדע) ואני יכולה רק להביט מרחוק לבכות שום עו"ס ושום משטרה לא יעשו כלום אם האישה לא תגיש תלונה אם על הילדים אין סימנים עצוב אבל זו המציאות חברים ,אל תהיו תמימים

מצוטטת

New member
נו אז ????????../images/Emo4.gif

מה את אומרת בעצם לחכות לעוד סיפור/כותרת בעיתון של מחר
עוד אחת לסטטיסטיקה... אז לא שאני תמימה, ממש לא ! אבל גם בטח לא להביט צהצד לנער, חזק לנער!!!!! יש גם כאלו שיצאו ממעגל המועדות... יש, יודעת שיש

s h o o s h a

New member
אלימות

לא מזמן (ואולי כן???) התנהל כאן דיון שלם בנושא אלימות נגד נשים ואלימות במשפחה. המסקנה האחת היא ש - עד שהנפגע/ת עצמו לא יבקש סיוע ויפנה אל הגורמים המתאימים הוא לא יזכה להם. ולא חשוב כמה ינסו אחרים להסביר (הכי קרובים שיש - חברים/משפחה/אחר). בקשת הסיוע צריכה לבוא ממקום של מודעות עצמית ורצון אמיתי לברוח משם ןלהאמין שמגיע לי הכי טוב וזה הכי רע הרבה דובר בסיבות ל - למה זה כך, מה מניע את הנפגעים ו/או מה מונע מהם לפעול (ואולי ניצת תוכל למצוא זאת ולהעלות כאן את השרשור). נושא חשוב מאד שראוי שמידי פעם יעלה לדיון ואכן כן, יש כאלו שהצליחו לצאת מהמעגל הנורא הזה והן הצליחו כי הן רצו ופעלו למען עצמן הסביבה היתה רק לצורך תמיכה. את היציאה האמיתית הן עשו מרצונן ובעצמן!!!

למעלה