שבת אחרת...

רחלי228

New member
שבת אחרת...

נוסעת מהצפון הגשום לדרום החמים, דרך מתמשכת שלטים מתחלפים, יוצרת בחיי שבירת שגרה בניגוד לחילוניות שקיימת לי בחיים שבת של קדושה ...של בית כנסת ותפילות משהו שונה לגמרי - בלי טלויזיה, אינטרנט וסיגריות עם קידוש לשבת, עם לשבת יחד , ילדים ומשפחה.

maof

New member
כל היתנסות בחיים...

היא רק לטובה מי יודע מה ילד יום
אין ספק שקידוש לשבת נותן את הערך המוסף לשבת. מעוף

רחלי228

New member
ושמירה עליה

על השבת....איזו תחושה מופלאה ואני חשבתי שאני בן אדם רוחני... כל הסדנאות האלה שעברתי ואני עוברת בחיים , תמיד ראיתי בהם חלק קטן ממסע גדול. פתאום מוצאת עצמי יושבת עם אנשים, קטנים כגדולים, עטופים וזוהרים באור אחר.. הראיה המיוחדת הזו של החיים . עוצרים את המירוץ ביום שישי , טיפונת לפני כניסתה של השבת, הגברים עטופי טליתות והולכים לבית הכנסת , הנשים טורחות בבית על ארוחת שישי, הרכבים לא זזים, הכבישים ריקים לגמרי ואפשר לטייל על הכביש, כמה זה שונה ממה שהכרתי עד היום, עולם חדש עבורי לגמרי. לא מתרוצצים ב"מה עושים היום" כי לא עושים כלום מלבד לנוח ולהיות יחד. בלי לרדוף בשישי בערב אחרי המסיבה המרגשת הבאה, כי הריגוש כבר נמצא, אלפי שנים, בתוך האמונה הזו, המיוחדת כל כך. גם געגוע לטלויזיה המזמזת ברקע לא הורגש, הכל מלא כל כך... לפתע נזכרתי שלפני כשנתיים, כאן בפורום, מה שביקשתי עבורי,כל מה שחיפשתי זה שקט... ובלי שאחפש אותו , ביום שהפסקתי את המרדף אחריו, הוא נגלה לי השקט הזה, ממקום כל כך בלתי צפוי. שבוע טוב לכולנו.

להבדיל בין קודש לחול

כבר שלוש שנים.. ככה נוהגת... לא אשב לאכול את ארוחת השבת ללא קידוש... למדתי לקדש בעצמי (שאלתי אם מותר לי כאישה - קיבלתי אישור מההיא שם למעלה)... המעבר החד הזה בין השבוע שעבר עלינו... לתוך שבת המלכה.... אוירה מיוחדת יוצרת הדלקת נרות שבת והברכה עליהן הקידוש כשכל המשפחה מסביב לשולחן ולא ממש משנה לי שאח"כ מעשנת ונוסעת ועושה ככל העולה על רוחי
שמחה לשמוע שנהנת
שבוע טוב

maof

New member
../images/Emo13.gif מההיא שם למעלה....

כמדומני זה הוא
מעוף

d a n i e l s 5

New member
"הדרך אל האושר"

כל אחד ודרכו שלו כמובן...... את הדרך שאת מתארת כאן , מכירה אותה......אצל אחדות זה נגמר עם שביס על הראש :). העיקר שזה עושה לך טוב .

רחלי228

New member
דניאל'ס...you know me

ואוסיף...very well... כבר הכל נאמר על המשפט "לעולם לא לומר לעולם לא..." אבל - אני ושביס רחוקים מאוד... הקסם של השבת זוהר בעיני, רק ממקום של "אורחת לרגע".. אין לי תלונות על חיי החילוניים, אך ההתמתנות והשלוה שמשתלטים על חיי, הם אלו שייחלתי ופיללתי להם זמן רב...

d a n i e l s 5

New member
I know you .......

האמת שכתבתי עם חיוך...... ולו רק בגלל ה...very well אוהבת את השלווה הזאת שנחתה עלייך לאחרונה.

רחלי228

New member
אחרי כל הסערות

שספינת חיי לקחה בהן חלק בשנים האחרונות.... נראה לי שמצאתי קצת שקט עבורי ועבור ילדיי....

ב ה י ר

New member
חושבת

על החילונים שפיתאום באמצע חייהם מגלים את "השבת" מבינה את הקסם שהם מוצאים בה. ניזכרת בשבתות אצל ההורים...את השיממון והשלווה המדומה..את המישפחתיות היתרה...את הקבילות ואובדן חופש התנועה, את הבריחה לשינה והקימה המאולצת לסעודות החובה... ואת השיחרור... בגיל 17 החלטתי לצאת\ לנסוע בשבת בפעם הראשונה בחיי שכולם הלכו לשון פרשתי לחדרי היתה לי בובה גדולה שעליה הייתי תולה בגדים השכבתי אותה במיטה כיסיתי אותה התלבשתי וברחתי מהחלון. שחזרתי ליפנות בוקר החלון היה נעול, ידעתי שניתפסתי, זוכרת את הדפיקות לב את הפחד, את הבושה לעמוד מול הוריי... והשאר כבר היסטוריה....

למעלה