שבת אחרונה?

שבת אחרונה?

היי, כפי שכבר הספקתי לספר פה, אני עדיין מתנדנד בין העולם הדתי לחילוני. ולמרות שהרבה מצוות אני כבר לא מקיים, עדיין מטעמי מסורת, כבוד למשפחה ומעט אמונה שעדיין לא כבתה אני נמנע מלחלל שבת. אך שבת אחרונה משהו קרה. בשבת אחרונה נסענו להורים שלי והרגשתי ממש ממש לא טוב! בליל שבת כולם נרדמו ופשוט לא הצלחתי להירדם, סבלתי מכאבי בטן ושלשלתי כל הזמן, ומעבר לכך לא יכולתי להעסיק את עצמי בכלום מפאת האור שכבר כבה, והמחשב האסור... ופתאום הרגשתי צורך ממש חזק לשלוח הודעה למישהי נחמדה שהכרתי באינטרנט ומלווה אותי בתהליך הלא-קל של חיים אנוסים, הייתי מאוד נסער, שהרי עד עכשיו מעולם לא חיללתי שבת ואני גם לא כופר מוצהר, אך בכל זאת קמתי מהמיטה והלכתי לשולחן עליו היה מונח המכשיר הנייד, ואז נזכרתי! איזה באסה! הוא נפל לי ביום שישי ולא הצלחתי להדליק אותו..... אחר כך, חשבתי לתומי שאולי מזל שלא חיללתי שבת, שאלמלא כן קרוב לוודאי שחודש שלם אם לא חודשיים לא הייתי מצליח להירדם בלילות (ולא, לא בגלל עצם החילול, אלא בגלל הצורך להתעמת יותר ויותר עם המציאות בה אני נתון מה שיוביל בסוף לפיצוץ הבלתי נמנע - צעד שאינני מוכן לעשותו בתקופה הקרובה) בינתיים הספקתי לתקן את המכשיר ועכשיו אני מוטרד מה יקרה בשבת הקרובה..... קחו בחשבון שאם מישהו מבני משפחתי, מחבריי או אשתי יגלה - ייחרב עלי עולמי שכן אצטרך "להיזרק מהארון" סתם הרגשתי צורך לשתף...

למעלה