שבתי לארץ הקודש...

adidushim

New member
שבתי לארץ הקודש...

נחתתי סוף סוף, אחרי שיצאתי בשן ועין מהטיסה הזו. "כיס אויר" אחד ועוד כמה אחים קטנים שלו שהצטרפו,מעיין "אפטר שוקים",שהוסיפו למהומה,עור מתקלף מהפנים ,צווחות של תינוק מהמושבים הקידמיים , דיילות ודיילים שניכרים בהם הקמטים באיזור הלחיים מעודף חיוכים מאומצים ומעל לכל- האויר הדחוס הבלתי נסבל שנשמתי במשך כמעט 11 שעות. אבל עכשיו אני פה וניו יורק שם,ממשיכה להסב אושר,לגרום להנאה,עצבים,קור,חום,אוכל טוב ותחושה שאנחנו רק פסיק אחד מתוך ספר עב כרס של טולקין. במשך תקופה קצרה התקררתי, האף שלי שבק חיים ובלוטות הטעם גם הן פצחו בשביתה כוללת. ובכל זאת, יצא לי לבקר בכמה מסעדות ואף להעיז להוציא מצלמה ולצלם (בחטף) חלק מהמנות. התמונות הן באיכות ירודה יחסית מכוון שכמו שהזכרתי,צולמו בחטף.

adidushim

New member
מסעדת gator

שנמצאת בדאונטאון מנהטן,באיזור הנמל הישן. אלו מולים מאודים ביין לבן וירקות. מנה טובה טובה עם ניחוח עדין של ים.

adidushim

New member
............

soft shell crabs על מצע פירה עם שום ועלים ירוקים. מנה מעולה...

adidushim

New member
sushi samba

מסעדה "אינית" בווס וילג' של ניו יורק. מגישים אוכל יפני בסגנון ברזיליאני-פרואני. הששרותים בקומה התחתונה בהחלט בלתי שגרתיים. מרוב שהברזים היו כ"כ מיוחדים בקושי מצאתי אותם (למרות שעמדתי מולם כל הזמן). בתמנוה: מבחר סשימי ניגירי ורול סושי.האיכות של הדגים ממש מדהימה.

adidushim

New member
Olive Garden

מסעדה איטלקית שמשקיפה הטיימס סקוור. למעשה זאת רשת שפרוסה בכל ארה"ב. בתמונה samplers של מתאבנים : רביולי עם בשר, פטריות ממולאות בגבינה ובשר סרטנים ומשולשי מוצרלה מטוגנת.

adidushim

New member
The Oyster Bar

ממוקמת בתחנת ה"grand central" . מסעדה דיי אלגנטית שכפי שנגזר משמה - עיקר התפריט הוא צדפות. ממש מגוון רחב של צדפות טריות ,מאודות,מטוגנות וכו'-אך לא רק! צלמתי רק את המסעדה,ולא את המנות עצמן.

ברוך השב! ../images/Emo8.gif

אחלה תמונות - אני גם מקווה לקפוץ בספטמבר לניו-יורק/ ל.א.

B r u l e

New member
וואוו מדהים ../images/Emo8.gif

עושה רושם שממש נהנת מהאוכל, מנות מיוחדות ומעוררות תיאבון!!!

meravbr

New member
הכל נראה יאמי לחלוטין! ../images/Emo3.gif

האם תוכל להרחיב קצת על השורה התחתונה בביקוריך במסעדות הנ"ל (כלומר זאת שרואים כשקוראים "צ'ק פליז")?? אני שואלת, כי לפני שנתיים וחצי (בסביבות סילבסטר 2000-2001) היינו בטיול סמי קולינרי בניו יורק ודי חששנו להכנס לחלק מהמסעדות הנ"ל (שיש להודות שהן די מפורסמות) בגלל חששנו מאותה שורה תחתונה (למרות שאני יכולה להמליץ על כמה מסעדות שכן ישבנו בהן, טובות לא פחות....)

liti

New member
wellcome back ../images/Emo24.gif

תן לי לנחש- אתה אוהב מאכלי ים...
שמחה שחזרת אלינו בשלום ושהתגברתם על כל התלאות שבדרך (ע"ע כיסי אוויר והאחים הקטנים). נהניתי מהתמונות ומהתיאורים ובכלל ספר איך היה, מה היה ומה עוד עשיתם חוץ מלאכול?

Amoureuse

New member
אני חייבת לקנות מצלמה דיגיטלית...

אתם מדביקים אותי בקטע של צילומי אוכל, זה כבר מדגדג לי כל כך

adidushim

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif תודה לכולם

לגבי מחירי מסעדות בניו יורק, יכול להיות שנתקלתם במחירים גבוהים מכוון שהגעתם בסילבסטר. בכל מקרה,מחירי הארוחות מגיעות ל 50$ לאדם ,שלדעתי במונחים ניו יורקים- מחיר לא מוגזם (בהתחשב בכך ששעת חניה תמימה אחת עולה 19$
[ לא שיש לי כוונה להשוות בין הדברים,אבל בכ"ז]), ובוודאי שאפשר להנות מארוחה טובה שמחירה לא עולה על 25$. (רק לא באיזור הצ'יינטאון שם נחלתי אכזבות שהתמקדו בעיקר בעניין השירות. ברוב המסעדות הסיניות המלצרים דיי תוקפניים חסרי סבלנות ובעלי אנגלית עילגת ומתחת לכך). עצה טובה היא לנסוע ביוני לנ"י. זהו חודש המסעדות,שבו במשך שבועיים (אם אני לא טועה) מיטב המסעדות עם השמות הגדולים מציעים ארוחות במחיר שנע בסביבות ה 20$. שווה להגיע לשם במיוחד אם מטרת הטיול היא מסע הופעות בין מסעדות גורמה. רציתי להעיר הערה אחת , בהקשר לעניין המים במסעדות בנ"י. בכל מסעדה בה סעדתי מיד הוגשו מים עם קרח עוד לפני ביצוע הזמנה כלשהיא או הגעת האוכל,וכשהגיע מפלס המים לפחות מחצי כוס מלאה, רץ מהר המלצר למלא אותה שוב.ואגב, ברוב המסעדות הדבר היה תקף גם לגבי מיצים ומשקאות קלים.

adidushim

New member
תיקונים

מגיעות=מגיעים* מציעים=מציעות* [אני את הבגרות שלי כבר עשיתי]

למעלה