שבתי בשלום

גידי42

New member
שבתי בשלום

מתורכיה. בשורות קולונריות מסעירות אין בפי האמת שדיי התאכזבתי מהאוכל שם למרות שמארחי עשו את הכל על מנת להנעים את זמננו. מה כן יש לי להמליץ: כפי שאתם בוודאי יודעים,בתורכיה ההבדלים בין המעמדות מאד בולטים. בעוד שרוב רובה של האוכלוסיה עניים מרודים יש שיכבה קטנה יחסית של משפחות עשירות קקורח השולטות על רוב העסקים הגדולים במדינה. לקהל היעד הזה בדיוק פתחו בתורכיה 2 מועדונים: "לילה" ו"זיינה". בערב הפנוי הראשון פקדנו את לילה לא לפני שהזהירו אותנו שלא יכניסו אותנו בגלל שאנחנו 2 גברים. קודם כל צפינו קצת על המתרחש בחוץ. (מודיעין הוא חלק בלתי נפרד מהקרב, ויידע הוא כוח) מרצדסים, במוו, ואפילו האמרים (וכל זאת במדינה שהמשכורת הממוצעת בה היא 250 דולר לחודש!!!) פלטו בנון שלנטיות את השמנה והסלתא של סלבריטאי תורכיה, הגברים לבושים במיטב האופנה (ורסצ'ה, וכו') והנשים.. נשארתי פעור פה... מי חשב שהתורכיות כאלה יפות, לבושות בסקסיות כיאה למזג האויר החם והלח, ותלויות על זרועם של גברברי העיר. לאחר עמידה בתור האין סופי ותשלום של 20 יורו כניסה (כולל משקה ראשון, כולל משקה נוסף עולה 12.5 יורו!!!!),עשינו את דרכנו במורד המדרגות. המקום הינו קומפלקס מדהים, שיש בו 5 מסעדות שונות , שאלהם כניסה נפרדת ויש להזמין מראש. ורחבה עצומה בגודלה הכולל כ-5 ברים ענקיים והכל ממש על גדות הבוספורוס. משקיף למיצרים הנפלאים הללו. חלל היה עמוס באלפי (כן אני לא מגזים...) בצעירים וצעירות מפזזים לצלילי מוזיקת "טראנס תורכי", מוסיקת פופ ורוק מערבית, ועוד כהנה וכהנה כיד דמיונו הפרועה של הדי ג'יי. ישבנו שם נפעמים שתינו כמה משקאות ואפילו הזזנו קצת את גופינו לצלילי המוסיקה המשכרת. מקום חובה למבקרים באיסטנבול!!!

neta2

New member
ברוך שובך../images/Emo24.gif

נו נו תורכיה מעולם לא נחשבה כארץ המתמחה באוכל מיוחד וטעים במיוחד
אבל נשמע שבכלזאת נהנית! ברוך בואך ארצה

Agnetta

New member
צר לי לא להסכים עמך...

אבל בעצם בשורת רוב האוכל כפי שאנחנו מכירים אותו בארצות המזרח וכל האוכל הבלקני ואפילו אירופאי, התחיל בתורכיה. בכל ארץ האוכל קיבל את הוריאציה משלו. אבל המקור - תורכי. כמו שגם את הפסטה לא גילו האיטלקים...המקור הובא ע"י מרקו פולו בסיוריו בסין ובמזרח הרחוק, אבל זאת סוגיה אחרת. אני אכלתי מאוד טוב בתורכיה. כמובן לא אוכל מוקפץ ומנות מיניאטוריות בסגנון הארט נובו, אבל אוכל בסיסי כמו שווארמות, פירות ים ובורקס. זה משהו... הבורקס הכי טעים שטעמתי זה בשוק שלא רחוק מכיכר "תקסים" באיזה "חור" בורקס בשר וגבינה שנימכר במקום ממש ממש צנוע...אבל הטעם...חבל"ז.

liti

New member
../images/Emo24.gif ברוך השב!

אחת החוויות הזכורות לי לרעה מאיסטנבול (והאמת שרובן היו רעות) זה שעלינו שם על מעבורת פאר לשייט בן 4 שעות לאורך מיצרי הבוספורוס. לאחר שעלינו על אוניית הפאר הסתבר שזו רק לצרכי מעבר והמעבורת האמיתית היא מין אונייה רעועה, עליה יושבים בספסלים צפופים בצמוד לתושבי האזור. חוויה גדולה זו לא הייתה, בפרט שכל מספר דקות עברו המזנונאים שלהם וצעקו בקול רם "יוגורט, טי....". באיזהשהוא שלב כבר ממש התחשק לנו לקום ולהכניס להם מכות
או לחילופין פשוט להשליך אותם לים. מעבר לזה, קשה לומר שעברנו משהו מהנה באיסטנבול- סבלנו מאנשים שעקבו אחרינו, מנהגי מוניות רמאים (שלא כל כך הלך להם), ולצ'ופר בסיום בדמות חיוב במלון על בירות (אנחנו
) ועל שעות נוספות של מסאז' שלא היו, וכל זאת לאחר הטראומה שעבר הבעל בדמות ויש אכזרי שחטף מהמסז'יסטית באיזור רגיש בגופו במהלך העיסוי (הטורקי, אלק...). חוויות אוכל ממש לא היו לנו שם, לא במלון ולא בשווקים. מבחינתי לא יקרה כלום אם לא אשוב לשם, אבל בכל מקרה במידה וכן לא אפספס את ההזדמנות להאזין לטראנס טורקי (נראה לי שלאחר ששרדתי מופע רוק כבד בפינית אני אשרוד גם את זה
)

גידי42

New member
תודה יקירי

אכן איסטנבול דיי מאכזבת אבל לאור הביקור העיסקי המוצלח נראה לי שאבקר שם עוד הרבה פעמים בטווח הקרוב. לא הבנתי את הקטע של המס'ז. באיזה חלק ובאיזו סוטואציה קרה המקרה המצער? אפשר לקבל את הכתובת?

liti

New member
אתה לא באמת רוצה לדעת...

זה היה במלון שהיינו בו בעיר העתיקה, כבר לא זוכרת איך קוראים לו (כנראה הדחקתי). בכל מקרה מדובר במסז'יסטית משופמת כך שאני מניחה שתוותר על התענוג (ובמחשבה נוספת- או שלא?).

liti

New member
../images/Emo68.gif חלילה וחס!

הכל בהומור!
(ללא שפם)

עמית@

New member
שלום שלום ../images/Emo24.gif

נשמע ממש אלף לילה וליה בגרסה התורכית דלת התקציב ומשונת הטראנס

הסיבה לבחורות היפות

ציינת שהנשים שם יפות, אחת הסיבות היא שהחיילים של ג'יג'ינס חאן חגגו שם ולכן לנשים יש שם יופי מעורב ומיוחד. כשאני הייתיבטורקיה סבלתי מזה שאין מזגנים במסעדות ובחנויות ובשל זאת נאלצנו לוותר על ארוחות צהריים ויצאנו מהמלון לאכול רק כאשר התקרר מזג האויר. חוץ מזה הארץ יפיפיה ...המצוקים וההרים באנטליה מדהימים וכמויות המים שמאפשרים להם לא להכניס כלור לבריכות השחיה אלא כל פעם להחליף את המים בחדשים. פעם אחת אכלנו ארוחת ערב במלון ויכול להיות שצדפות שם זה מאכל עממי כי האורז היה מלא צדפות.

גידי42

New member
לא חושב שצדפות זה מאכל לאומי שם

אבל יש המון דוכנים שמוכרים צדפות על המישקל. למרות שאני חובב צדפות מושבע לא העזתי לקנות כי זה מונח ללא קרח בחום המעיק של איסטנבול. לא ממש מצביע על טריות ורעננות. צדפות צרכות להיות על קרח.

מילקי26

New member
גמני חזרתי מתורכיה....

טעמת את ה"אישקינדר" ממממממממ....... זה רצועות שווארמה כבש אפשר גם רצועות עוף מעליהן רוטב עגבניות אדום ויוגורט ומתחת לכל זה לחם או סוג של מאפה שסופג את כל הנוזלים מממממ..... בצד אורז וצ'יפס ממממממ.... אני התמכרתי.... והלאפות הקטנות שלהם עם השווארמה כבש יוגורט וירקות מ.מ.מ.ממ.מ....

רומי 007

New member
גידי אני מבינה שלשוא עליתי לבוידעם

להוציא לך את הכתובת של הזקנות מהמרציפן....

גידי42

New member
רומי...

כן אני ממש מצטער. ממש ממש לא היה זמן. אבל לאור החוזה שחתמנו שם נראה לי שיהיו לי עוד הרבה הזדמנויות. תודה בכל אופן. מירבי, אם הייתי צריך הייתי מגיע בטיסה ישירה למקום המפגש ולו רק בשביל לפגוש אותך.. נו טוב ועוד כמה גם.

למעלה