שבתון

StarMeKitten

New member
שבתון

שלום,
אני מוכרת בחנות מסוימת ולפי החוק מגיע לי יום חופש אחד בשבוע בשישי או שבת
השבוע ביטלו לי את יום החופש הזה והבנתי שיש סיכוי שככה יהיה גם בהמשך, ככה שאני עובדת 7 ימים בשבוע
מגיעה לי הטבה כלשהי על זה? חברה אמרה לי שאמורים לשלם לי אחוזים נוספים גם בשבת (כרגיל) ובנוסף גם בשישי על זה שביטלו לי את החופש, אבל בעבודה לא אמרו לי כלום על זה
מישהו יכול להבהיר את העניין?
אני מקבלת משכורת חודשית לחשבון בנק לפי שעות...כך שלא מדובר בעבודה שחורה או כל דבר כזה

הבולאי

New member
אם את מגיעה ביום ששי ליותר מ43 שעות

מגיע לך תשלום עבור שעות נוספות. בשבת בכל מקרה התשלום הוא 150%.
החוק קובע כ בשבוע שאחרי עבודת שבץת מגיע לך חופש בתשלום ואז
מחיר שעת שבת הוא 50%.,נוסף ליום החופש שכאמור הוא בתשלום.

StarMeKitten

New member
מה הכוונה ב...

מה הכוונה ב43 שעות? אני עובדת 6 שעות בכל יום, ככה שבשבוע נצברות לי 42 שעות, זה אומר שלא בהכרח מגיע לי לקבל יום חופש אחד בשבוע? מה לגבי הטענה שאם אני לא מקבלת יום חופש בשבוע אני צריכה לקבל על יום נוסף (בנוסף לשבת) יותר אחוזים?
ולפי מה שאתה אומר, אם אני עובדת 7 ימים בשבוע אז בשבוע הבא מגיע לי יום חופש בתשלום? המנהלת אמרה לי שאולי שגם בשבוע הבא אעבוד ככה, ככה שבכלל אעבוד 14 ימים אם לא יותר בלי חופש. אפשר תשובה מפורטת של מה אני יכולה לדרוש מהם במצב כזה? (חופש בתשלום? אחוזים נוספים?)

StarMeKitten

New member
ציינתי בהודעה שלי שאני יודעת שזה לא חוקי

זאת לא היתה השאלה האם זה חוקי או לא... השאלה היא מה הזכויות שלי במצב כזה והאם אני יכולה לדרוש הטבה מסוימת, כי אני לא רוצה לריב איתם ולהסתכן בפיטורים, אלא אם כן אני לא אקבל על זה את המשכורת שמגיעה לי

הבולאי

New member
ביום ששי,אם נכלל בתוך 43 ש'ש מחיר השעה הוא

רגיל. עובר=שעות נוספות.
לפי 125% לשעתיים הראשונות ו150% אחר כך.אם עבדת בשבת את חייבת בשבוע שאחרי עבודתך לקבל יום חופשי, בשכר וכן 50% על השעות שעבדת.
חוקי אם יש היתר ממרד הצמ'ת.

למעלה