שבר שלא מתאחה

LeonPro1

New member
שבר שלא מתאחה

לכל חברי הפורום שלום אני בן 26 ושברתי את יד ימיני לפני 4 חודשים במהלך משחק כדורסל. נשברו לי שני העצמות באמה (Radius Ulna) שבר פתוח ועברתי למחרת ניתוח לקיבוע העצם. כיום לאחר 4 חודשים עדיין אין איחוי בעצם ורק הפלטינות מחזיקות לי את היד. בביקור האחרון שלי אצל האורטופד הומלץ לי לעבור ניתוח נוסף להחלפת קיבוע ללא ברגים והוצעת הברגים הקיימים. מצורף בזאת קובץ עם תמונת רנטגן של השבר לפני הניתוח ולאחר 4 חודשים. 1- האם מצב כזה הוא תקין והאם בכלל נזקקתי לניתוח? 2- האם אני צריך ניתוח נוסף? 3- למה מלכתחילה לא שמו לי פלטינות ללא ברגים? בתודה מראש

שבר באמה

שלום, השבר אותו ספגת לפני 4 חודשים, מחייב ניתוח ולמעשה מתואר בספרות כ"שבר מחייב" בדיוק מהסיבה הזאת. הניתוח שעברת כלל קיבוע בפלטות וברגים, בדיוק כמקובל. כאשר יש אי-איחוי אין ברירה ונדרש ניתוח נוסף שכן כל פלטה, ולא משנה מאיזה סוג, לא מחזיקה מעמד כמו העצם ואם העצם לא מתחברת סופה של הפלטה להשבר. אני לא מכיר דרך אחרת לקיבוע של פלטות, למעט שימוש בברגים. גם בניתוח החוזר קרוב לוודאי שיקבעו את העצמות באמצעות פלטות וברגים. ככל הנראה בניתוח הזה ישתמשו בשתל-עצם שהוא עצם גרוסה שנלקחת מאזור האגן (או ממקומות אחרים בגוף, על פי העדפת המנתח והכמות הנדרשת) שיוחדר לאזור השבור. בברכה,

למעלה