שבר ב-mt5

שבר ב-mt5

שלום לרופא....
ביום חמישי האחרון מעדתי ושברתי לפי הרופא את עצם mt5 ברגל ימין. לפי הרופא השבר הוא ללא תזוזה. לא ראיתי את הצילום, אבל לפי מיקום הנפיחות השבר נמצא בצד שרחוק מאצבעות הרגליים, קרוב יותר לעקב...
הרופא הזהיר לא לדרוך על הרגל כדי לא לגרום לתזוזה של השבר ולסיבוך נוסף.

הרגל שלי חבושה מאז עם תחבושת אלסטית (ללא גבס). כאבים ברגל במצב סטטי עברו בערך ביום שבת...

היום ניסיתי קצת להניח את הרגל על הרצפה (בשבת זה כאב מאוד, רק ההנחה של הרגל, היום פחות)...
השאלות שלי, בבקשה:
1. כמה זמן צריך לחכות לפני ניסיון דריכה על הרגל מבלי לגרום נזק?
2. כמה זמן אני אמורה להיות מושבתת בבית לפני שאוכל לחזור לעבודה (השבר ברגל ימין ואני צריכה לנהוג, מעבר להליכה)
3. קראתי באינטרנט שיש צורך בנעלי הליכה מיוחדות לשבר כזה, האומנם? מתי שמים אותם?
4. מהו בדרך כלל זמן ההחלמה עד לחזרה לשגרה נורמלית (חיים רגילים של עבודה וכו', לא ספורט)

תודה רבה על תשומת הלב והמענה

מצ"ב צילום

רנטגן של השבר...

שבר בסיס MTT5

כעקרון ניתן לשקול דריכה לפי כאב עם נעל עם סוליה קשיחה (נעל דרקו) או מגף פלסטי. צריך לפנות לאורטופד המטפל להפניה לאביזר.

תודה. המשך ברשותך...

1. האם לפי הצילומים השבר שיש לי הוא שבר ג'ונס? אני קוראת כל מיני גישות טיפול בסוג הזה של שבר וחלק מהן מדברות על גבס ואי דריכה על הרגל לשישה שבועות...

הרופא אמר שאפשר ללכת על העקב ולחזור עוד שבועיים לצילום (שלושה שבועות מהפגיעה) כדי לראות אם יש איחוי. קניתי את הנעל דרקו שהמלצת עליה, יש לי גרב אלסטית וסדר air cast על העקבים.
הרופא די הלחיץ אותי שאם אני לא אזהר, אגיע לניתוח עם הרגל... וזה מביא אותי לשאלות הבאות

2. *כמה אפשר/צריך לדרוך על הרגל? מיום ליום פחות כואב לי ואני יכולה קצת לצעוד בדריכה לא מלאה של כף הרגל אלא על העקב וקצת על החלק הפנימי של הרגל. האם זה בסדר?*

3. *ומה הסיכוי עם שבר כזה שהמצב יסתבך ואצטרך ניתוח? האם זה שהכאב פוחת, גם בהליכה, זה סימן חיובי לאיחוי העצם? *

תודה רבה!

המשך

יש מספר אזורים בבסיס מטטרסוס 5 שבהם יתכן השבר. ג'ונס זה אחד מהם ובו אספקת הדם פחות טובה ולכן בג'ונס לא נותנים לדרוך ושמים בגבס. AIRCAST רגיל לא רלוונטי אלא עם הכוונה למגף פלסטי אירקאסט.

אבל... לא ענית לי על השאלה

רציתי לדעת אם לפי הצילומים שצירפתי בתגובות לשאלה הראשחת, האם השבר שיש לי הוא שבר ג'ונס (שמחייב גבס ואי דריכה) או שזה שבר בבסיס מסרק 5 (שלא מחייב גבס ואפשר לדרוך). מצרפת אותם שוב.

אשמח לקבל תשובה

למעלה