ברוך הבא לאזור הדימדומים של המחשבים הניידים:
ראשית - בדוק היטב את האחריות שלך, אולי יש לך מזל (ספק גדול) ויש לך אחריות לשבר - במקרה זה, שלח את החמשב לארה"ב לתיקון. ולמקרה הסביר יותר: את החוויה שאני מתאר, עברתי לפני שנה עם מחשב LG של חבר, וממש לאחרונה עם IBM T31 של קרוב משפחה שהתקלקל לו הלוח - יש בשוק מספר מעבדות קטנות שנותנות שירות למחשבים ניידים שאינם באחריות. חשוב עליהן כמו על מוסכים לא מורשים או לא ב"הסדר". עם תעשה חיפוש אחר "מחשבים ניידים משומשים" תמצא לא מעט כאלו. אני השתמשתי בשירותי מעבדה שנמצאת (כנראה) באזור בורסת היהלומים בר"ג. השירות שם היה סביר - הם לא יחליפו את "אומניטק" עבורי, אבל המחירים והעובדה שהם משתמשים בחלפים לא מיבוא רשמי מוזילים מאוד את עלות התיקון של מחשבים ישנים שאינם באחריות. פנה למעבדה כזו ובקש שיבדקו את המחשב ויתנו לך הצעת מחיר מפורטת שכוללת את החלקים שיש להחליף. לך אל Ebay ובדוק מחירים לחלפים הנחוצים, והשווה למחיר שהציעו לך. ייתכן ויהיה לך עדיף לרכוש את החלק בעצמך בחו"ל (היה לי כדאי לרכוש את המסך, בזמנו, אבל הציעו לי מחיר טוב עבור לוח אם משומש). ככל הידוע לי מחירי מסכים של ניידים מעט מיושנים מסתובבים בטווח 100-130$. בס"ה, נראה לי שתוכל לתקן את המחשב תמורת כ- 750-1000 ש"ח, עם מעט טרחה והשתדלות. אם שאר המחשב תקין - לטעמי, כדאי!