שבר במסך

• פותח הנושא spur
  • פורסם בתאריך

spur

New member
שבר במסך

יש לי לפ-טופ של קומפק {מסך 15 אינטש אם זה משנה} שרכשתי בארה"ב- משמע אין לי אחריות עליו פה בארץ, היום גיליתי לדאבוני כי לאורך כל המסך יש שבר פנימי. אני יודעת שכל מקרה לגופו, אבל כמה פלוס מינוס יעלה לי לתקן את העניין הזה? תודה וסליחה על ההופעה הקודמת, התפלקה לי בטעות

RoyBO

New member
יש לי מחשב ישן קמפאק N800

המסך תקין רוצה לקנות את המחשב, הלוח אם מת

RoyBO

New member
הנה

למכירה מחשב נייד קומפאק N800 זיכרון 512MB דיסק קשיח 40GB- הוחלף אחרי שדיסק 30GB הלך. המסך תקין. צורב CD תקין. לוח אם הרוס. תוספת: יש אפשרות לקבל גם כונן פלופי שמתחבר במקום הצורב.

ש.פ.ד

New member
בארה"ב יש עליו עדיין אחריות?

איך המסך נשבר? א. רוב סוגי האחריות לא מכסים שבר, אלא אם כן הוא היה קיים במחשב כשנפתח לראשונה (קורה). ב. אם יש אחריות, היא צריכה להיות תקיפה בארץ, לכל הפחות על החומרה עצמה - שווה לריב עם היבואן, ולהתכתב עם היצרן בחו"ל. ג. במקרה הרע, ניתן לשלוח את המחשב לארה"ב בדואר ולקבלו מתוקן בחזרה.

spur

New member
תשובות

כנראה שנשבר מאיזה נפילה או משהו - לא פתחתי אותו מאז שנחתתי- לפני שבועיים.... יש אחריות של B&H רק בארה"ב. התקשרתי לתמיכה של קומפק בארץ הם אמרו שאין אחריות כלל בארץ, ובנוסף רק בדיקה לשם הצעת מחיר היא 100 שקלים.. כמה פלוס מינוס יעלה לי לתקן את המסך? תודה.

ש.פ.ד

New member
ברוך הבא לאזור הדימדומים של המחשבים הניידים:

ראשית - בדוק היטב את האחריות שלך, אולי יש לך מזל (ספק גדול) ויש לך אחריות לשבר - במקרה זה, שלח את החמשב לארה"ב לתיקון. ולמקרה הסביר יותר: את החוויה שאני מתאר, עברתי לפני שנה עם מחשב LG של חבר, וממש לאחרונה עם IBM T31 של קרוב משפחה שהתקלקל לו הלוח - יש בשוק מספר מעבדות קטנות שנותנות שירות למחשבים ניידים שאינם באחריות. חשוב עליהן כמו על מוסכים לא מורשים או לא ב"הסדר". עם תעשה חיפוש אחר "מחשבים ניידים משומשים" תמצא לא מעט כאלו. אני השתמשתי בשירותי מעבדה שנמצאת (כנראה) באזור בורסת היהלומים בר"ג. השירות שם היה סביר - הם לא יחליפו את "אומניטק" עבורי, אבל המחירים והעובדה שהם משתמשים בחלפים לא מיבוא רשמי מוזילים מאוד את עלות התיקון של מחשבים ישנים שאינם באחריות. פנה למעבדה כזו ובקש שיבדקו את המחשב ויתנו לך הצעת מחיר מפורטת שכוללת את החלקים שיש להחליף. לך אל Ebay ובדוק מחירים לחלפים הנחוצים, והשווה למחיר שהציעו לך. ייתכן ויהיה לך עדיף לרכוש את החלק בעצמך בחו"ל (היה לי כדאי לרכוש את המסך, בזמנו, אבל הציעו לי מחיר טוב עבור לוח אם משומש). ככל הידוע לי מחירי מסכים של ניידים מעט מיושנים מסתובבים בטווח 100-130$. בס"ה, נראה לי שתוכל לתקן את המחשב תמורת כ- 750-1000 ש"ח, עם מעט טרחה והשתדלות. אם שאר המחשב תקין - לטעמי, כדאי!

spur

New member
תודה וכמה שאלות

אוקיי, ראשית אני לגמרי קלולס בכל העניינים האלו אז איך אני מוצאת את המעבדות הנ"ל? והאם חייבים להביא להם את המחשב לבדיקה? איני יכולה פשוט לתת להם את מספר הדגם ואת התקלה {הרי השבר חוצה את כל המסך- באלכסון. הרס טוטאלי כך שיש להחליפו} והם יציעו לי מחיר פלוס מינוס? ==בעיות ניידות== ושנית,כל המחשב כולו עלה לי 680$. האם זה הגיוני שתיקון מסך יעלה כל כך הרבה? לא הגיוני שהמסך כל כך יקר עם מחשב כלכך זול.. לא? תודה רבה לכם.

למעלה