שבר במטאטארזוס

klod770

New member
שבר במטאטארזוס

שלום רב. לפני יומיים נפלתי תוך כדי משחק כדורסל ועקמתי את הקרסול כלפי פנים,האבחנה לאחר צילום היתה- "שבר רחבי בבסיס עצם מטאטארזוס באצבע 4" , הייתי אצל רופא קופ"ח שאמר לי שעדיף לי לא לשים גבס ולהתנייד בעזרת קביים ולא לדרוך על הרגל 4 שבועות,(הוא אמר שעם גבס אני אצטרך לאחר מכן פיזיוטרפיה וההחלמה תהיה ארוכה יותר), ברצוני לציין שאני מזיז את הקרסול פנימה והחוצה ללא כאבים וכן את כל האצבעות בכף הרגל, ברצוני לשאול האם אכן ללא גבס ההחלמה הינה קצרה יותר ? ומה הסיכונים לא לשים גבס ?האם יש סוג אחר של קיבוע לרגל שאפשר לעשות ? ומתי להערכתך אוכל לדרוך על הרגל ? האם יש סיכוי שבעוד 4 שבועות אוכל ללכת בצורה נורמלית? הדבר חשוב לי עקב נסיעה חשובה לחו"ל בעוד 5 שבועות. תודה. שי. נ.ב. מצורף בזאת תצלום הרנטגן.(צילמתי בעזרת המצלמה הביתית מקווה שזה מספיק)

שבר

שלום, על פי מה שנראה בצילום מדובר בשבר בבבסיס המטטרזוס החמישי (קשה מאד להתרשם מצילומים באינטרנט). הטיפול בשברים אלו בד"כ אינו כולל גבס. האיחוי בד"כ טוב וניתן לדרוך על הרגל במהלך ההחלמה, על פי מידת הכאבים. כל רופא נוהג לפי פרוטוקול שהוא מאמין בו. אני בד"כ מאפשר דריכה כעבור שבוע ומצבע צילום ביקורת בחלוף שבועיים. בברכה,

למעלה