שבר בכף הרגל

נדב17

New member
שבר בכף הרגל

שלום, לפני שבוע סובבתי את הרגל וגרמתי לשבירה של העצם החיצונית התחתונה בכף רגל (מאחורי הזרת, העצם הכי קיצונית) (עצם המסרק החמישית). לטעת האורטופד היא נשברה ע"י משיכה חזקה של הגיד. אני אמור לחזור לביקורת, היות ויש חשש שהגיד ימשוך את העצם יותר מדי והיא תסטה ממיקומה היעודי. האם הביקורת הזאת כ"כ חשובה, האם ניתן לאבחן זאת לבד בבית ע"י מגע? הרגל נפוחה מאוד מאז השבר והנפיחות לא יורדת, האם זה תקין. כמה זמן לוקח האיחוי והאם אצטרך פיזוטרפיה? תודה רבה

שבר בבסיס המסרק החמישי

שלום נדב. מדובר בשבר נפוץ, המנגנון הוא אכן משיכה של אזור האחיזה של הגיד הנאחז בעצם, שתולש את קצה העצם. ישנה חשיבות למקום השבר בעצם ממנו נגזר הטיפול (חבישה מרופדת, גבס או במקרים ספציפיים ניתוח). יש חשיבות לביקורת, כפי שהוסבר לך, כדי לוודא שהעמדה נשארה תקינה ואין צורך לשנות משטר טיפול. האיחוי לוקח כ 6 שבועות אך הקלה בכאבים קורית עוד קודם. לגבי הרמת הרגל - הסיבה היא הפחתת הנפיחות. מקווה שעזרתי, בברכה,

נדב17

New member
תודה, ומה בדבר הליכה לאחר מכן?

אני חושש לשבור שוב את העצם לאחר האיחוי כיוון שהיא תהיה חלשה. באיזה שלב אני יכול להתחיל ללכת, מתי אפשר לשחות ואם מומלץ? האם עליי להוריד את התחבושת מדי פעם או שאני גורם בכך נזק? לפי מיטב ידיעתי העצם נבנית בשינה. האם שינה מרובה תגביר את האיחוי? האם יש צורך בתוספי תזונה כלשהם? מה אסור עדיין לעשות לאחר השישה שבועות? תודה

למעלה