שבר באמה

Galladriel

New member
שבר באמה

לרופאי הפורום שלום, ל אני בת 26 ופני כחודשיים שברתי את הרדיוס והאולנר הדיסטלים- שבר פתוח, ללא עירוב מפרקים, עקב נפילה מאופניים. עברתי ניתוח בו הוכנסו 2 פלטות וברגים ומאז אני ב"גבס פלסטיק"- משורש כף היד ועד מעל המרפק. רציתי לשאול האם יש חשיבות רפואית ללבישת רצועת התמיכה על הצוואר- כלומר האם זה עוזר להחלמה- או שמדובר בעניין נוחות בלבד, והאם אני יכולה לעסוק בספורט כגון הליכה וריצה, או שהתנודות פוגעות גם הן במהירות ההחלמה. תודה רבה

שלום

מתלה הצוואר נועד למנוע כאב בעקבות טלטול או מכה כך היד נשארת צמוד לגוף אם את מרגישה בטוחה וללא כאב אפשר לשחרר את היד מהמתלה. לרוב אין בעיה לעסוק בספורט אך יש להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי יציבות והצלחת הניתוח. ובקשר לגלאי מתכות אז כן זה מצפצף

Galladriel

New member
אישורים

יש אולי תעודה או אישור שבית החולים יכול לתת כדי להראות במעברי גבול? אני פוחדת שהאמריקאים עם החוקים הנוקשים שלהם לא יאמינו לי... :) וגם על הצילומים שלי השם בעברית- אז אין לי שום "הוכחה" באנגלית לניתוח... תודה רבה גל

תנסי לבקש מהמזכירות הרפואית בביה"ח

צריך לפעמים לחתום על ויתור סודיות רפואית בכדי לקבל מסמך רפואי ולרוב זה עולה כמה שקלים ניתן לברר גם בקופ"ח אצל רופא המשפחה ולבקש מכתב גם באנגלית

שברים ומתכות

שלום, חודשיים בגבס ארוך זה הרבה מאד זמן ובד"כ מעיד על חומרת השבר. עלייך להפנות את השאלה לרופא המנתח. לגבי הצפצוף בגלאי המתכת, לפעמים המתכות מצפצפות ולפעמים לא. אין חוקים אבל את לא הראשונה או האחרונה עם מתכות מצפצפות. אנשי האבטחה מכירים את העניין. בברכה,

למעלה