שבר באגן, שבר בזנב

גן חיות

New member
שבר באגן, שבר בזנב

נמצא אצלי, כפי שסיפרתי, בוני, הכלב שנדרס. הוא עם שבר באגן. הווטרינר אומר שאסור לו לזוז , הוא בכלוב הטסה כל הזמן. מתאפק. פיפי בסוף עושה בערך פעם ביום ואני מחליפה את השמיכה שלו. קקי לא עשה עד עכשו(מיום שלישי הוא אצלי). הוא אכל ושתה. הערב שמתי לב שהיום הוא לא אכל ולא שתה. נראה עצוב מאד. הוא מקבל משכך כאבים וסידן. הוא בכה בימים הראשונים כי רצה לצאת מהכלוב לעשיית צרכים. היום כבר לא בקש ולא ניסה. איך ניתן להקל עליו???????????? שמעתי גם על שכנה(בערך) שהביאו לה אתמול כלבה עם שבר בזנב. אמרו לה שאסור לה ללכת, אבל הכלבה כמה לאכול ולעשיית צרכים. האם זה בסדר???????האם לגבי שבר בזנב יש טיפול נוסף(ניתוח?) שיכול לעזור???????

לא וטרינרית אבל אינטואטיבית

אומרת את מה שאני מרגישה: לדעתי צריך להוציא אותו רק על מנת שיעשה את צרכיו... התאפקות ממושכת יכולה להזיק לבריאות שלו ובמיוחד התאפקות ממתן שתן. זה יכול להוביל לדלקות בשתן (עד כמה שאני יודעת ושוב זה רק מידיעה ויכול להיות שאני טועה). בנוסף - עצירות.... אז אולי אפשר להוציאו רק שיעשה את הקקי והפיפי שלו ואחר כך מייד להחזיר אותו לכלוב ההטסה?

גן חיות

New member
לא. הווטרינר אסר את זה

הוא אמרר שגם אם יתאפק חמישה ימים עם פיפי וקקי, אסור לתת לו לצאת ולעמוד. הוא אמר שקקי במיוחד יהיה קשה כי הוא צריך ללחוץ וזה קשה עם שבר באגן. בינתיים, הוא עושה פיפי לפחות פעם ביום(ים) ועשה קקי היום לפנות בוקר. הוא מאד שמח כאשר הוצאתי אותו מהכלוב מהחזקתי אותו בזמן שהחלפתי לו את השמיכה. אבל כללית, הוא עצוב ומדוכדך. היום המשפחה החדשה שלו באים לבקר אותו. אני מקווה שזה יעודד אותו. כאשר הוא מקבל קצת ליטופים, הזנב שלו מכשכש במרץ והוא ננותן חזרה המון ליקוקים. מדאיג אותי שהוא מדוכדך ולארוצה לאכול מאז אתמול(כן אכל נקניק) וכמעט לא שותה.

מנוחה בכלוב היא פתרון מקובל

במצבים של שברי אגן שלא ניתן לנתח. עם זאת, בגורים קטנים לפעמים החלמת העצם באזור יכולה להתפתח בצורה לא מבוקרת ולגרום לחסימת מעבר הצואה בעתיד, ואם כבר כעת יש שם היצרות (האם יש?) אז צריך להיות מודעים לאפשרות ולשקול בכל זאת אפשרות של ניתוח. לגבי הדכדוך - זה מדאיג. בכל זאת מדובר בגור, ואם הוא לא אוכל ושותה זה לא טוב. אם זה נמשך עד מחר, כדאי לגשת לבדיקה, לוודא שאין לו חום והוא לא מיובש. ברור שיש לו סיבה טובה להיות בדכאון, אבל אסור לתלות בה את הכל, ודווקא זה שבהתחלה הוא היה יותר עירני ועכשיו מרגיש פחות טוב זה מדאיג.

גן חיות

New member
תודה והבהרות

בוני בערך בן תשעה חודשים, לפי בדיקת הווטרינר. הוא בדק לגבי היצרות מעבר הצואה ואמר שזה בסדר. הבוקר מצאתי שהוא אכן עשה במהלך הלילה, גם פיפי וגם קקי, למרות שהוא מנסה להתאפק כמה שיותר.הוא בטח לא רוצה לעשות במקום כל-כך קטן ליד האוכל ועוד לשבת עם זה. בכל זאת, כפי שהצעת, אם הוא לא חוזר לאכול ולשתות כמו קודם, אפשנ לווטרינר טלפונית בבוקר, ואם הוא חושב שצריך(אני מניחה שאכן כך יחשוב), נגיע לביקור בשעות אחה"צ/הערב. תודה על עזרתך.

עוד דבר קטן

קודם כל, מה שלומו ? כמו שארז כתב, העובדה שהוא הרגיש לא טוב פתאום עלולה להדאיג. ראיתי שהוא קיבל סידן, למה ? מהנסיון שלי עם שברי אגן, רובם מחלימים יפה בטיפול שאת נותנת. היה לי מקרה אחד של כלב שסובל מהיצרות של האגן, ודווקא הוא כלב שנותח אחרי התאונה (ע"י רופא שנחשב מנתח טוב). ההמלצה בספרות היא לנתח, אבל לרוב אין בעיה. כמו שארז אמר, כדאי לשים לב. לכלבים הללו אני נוהג להוסיף פסיליום (מטהמוציל), זהו תוסף מזו המקל מאוד על מתן צואה כאשר המאמץ כואב. זה יכול לחסוך לכלבון מנה מסויימת של סבל.

גן חיות

New member
הערב לקחנו אותו לווט לבדיקה

היה נדמה לי שיש לו חום. הווטרינרית (עובדת אצל הווט הרגיל שלנו) בדקה ואמרה שאין לו חום. הנדמה לי אולי בגלל שהיה מאד חם היום והוא במקום קטן.היא בדקה אותו כללית. נתנה לו אוכל מקופסה והוא אכל. לקחנו הביתה קופסה וערבבנו לו עם האוכל היבש. אכל יפה. שתה יותר אחרי שאכל. כנראה רק מדוכדך. אצלנו בבית הוא מאד שקט. אצל הווטרינר הוא נבח בקולי קולות על כל כלב שנכנס. היה מצחיק. הווטרינרית גם ניסתה להעמיד אותו. הוא עמד ואפילו פסע שתי פסיעות לפני שהתיישב. דווקא היא מרוצה מהתקדמותו. אם אין הפתעות - ביקורת עוד שבוע. תודה לכל הווטרינרים פה שנותנים מזמנם, מידיעתם, ומעצתם.

למעלה