שברי מאמץ...

moran1161

New member
שברי מאמץ...

מישהי אולי יודעת אם יכולים להפיל אותי מהתפקיד הדרכת חי"ר אם יש לי שברי מאמץ ופלפוס ? כדאי לדווח על זה? ואם כן מתי? (בבקום? בטירונות או מתי שיכאב לי?..)

marlboro

New member
מורן, אל תעשי את זה לעצמך...

לפני הגיוס לא הצהרתי על כך שסבלתי מכאבי גב, ובמשך הטירונות והתקופה שאחרי הגיוס המצב החמיר עד כדי כך שאשפזו אותי... אני יצאתי מזה בסדר, טופלתי וכולי, אבל ידידה שלי, שלא הצהירה על בעיות ברכיים, אושפזה ביום שישי אחד, וביום ראשון כבר נשלחה לבקו"מ לחתום על טפסי שחרור מהצבא. זה היה הלם בשבילה, ובתור זה שראה מה קורה לה אח"כ - לא הייתי ממליץ. שום תפקיד, שום רעל ושום רצון לתרום לא שווה את הבריאות שלך. תצהירי על כל בעיה רפואית שיש לך. באמת שאל תעשי את זה לעצמך!

moran1161

New member
אני חייבת.....

תראה, רק החודשיים וחצי האלה של הטירונות והקורס זה מה שקורע... אני מתעמלת עכשו, ואני יכולה לרוץ ולעשות ספורט. גם יש לי מדרסים ככה שכל הבעיות שהיו לי: ברכיים ,גב, צוואר... כל זה עבר כי המדרסים מאזנים לי את הרגל וזה עוזר סוף הדרך.... תראה, אני אמרתי לעצמי שאני התגייס לתפקיד, יראה איך הולך לי, ובמידה ובאמת קשה לי אני יתלונן על כאבים, וכך שהם יבדקו הם יראו שיש לי שברי מאמץ ויתנו לי 3 גימלים... ככה זה הולך... חברה שלי היא לוחמת מג"ב והיא קיבלה את השברי מאמץ מהנעלי ב´ (היא אמרה לי לא להסכים לנעול אותם... אבל עזוב, זה כבר עניין אחר...) בכל מקרה אני מז´ה לא יודעת מה לעשות בקשר לעניין ומז´דה מתלבטת... אחרי שחיכתי כ"כ הרבה זמן לתפקיד הזה פתאום לפרוש בכזו קלות?!?...

marlboro

New member
ת´אמת? כן, לפרוש באפילו יתר קלות!

באמת באמת שאני לא ממליץ להחמיר את המצב הרפואי שלך רק בגלל תפקיד בצבא. תראי, באמצע הקורס שעשיתי (חצי שנה קורס, חיל הים) נדבקתי בדלקת עיניים חריפה כל כך... אבל לא רציתי ללכת לרופא, כי ידעתי שאני אקבל גימלים ולא רציתי להפסיד חומר לימוד ו/או שיוציאו אותי מהקורס. אז לא הלכתי לרופא, משכתי את זה שבוע, והדלקת התפתחה והתפתחה... בסוף הוצאתי (בכוח!) לחודש וחצי גימלים, שבסופם הייתי בערך מילימטר מלעוף מהצבא רק בגלל שרציתי להשקיע בתפקיד ובלה בלה בלה. בסוף הסתדרתי, רבתי קצת עם מפקד המרפאה בבה"ד חה"י, והוא הסכים לתת לי צ´אנס, עוד קצת גימלים... הדלקת נרגעה קצת, חזרתי לקורס וסיימתי אותו על אף החודש וחצי שהחסרתי, אבל אני עדיין סובל מהדלקת, היא עדיין חמורה וחוזרת מדי כמה ימים. תאמיני לי שאני מצטער על זה שלא טיפלתי בעצמי בזמן. אמנם אני מרוצה מהתפקיד סוווווווווווף הדרך, ושמח שעשיתי כל מאמץ אפשרי בשביל להשלים את הקורס, אבל עדיין, הבריאות. אוי, הבריאות... ושוב אזכיר את הידידה שלי, שהוצאה מהצבא תוך יומיים בדיוק, בגלל שלא דיווחה על בעיות רפואיות. בבקשה, אל תעשי את זה לעצמך. את רוצה להיות קרבית? יש המון תפקידים קרביים שלא מחייבים מאמץ פיסי כל כךךךךךךךךךך מטורף כמו מדריכת חי"ר. תחשבי טוב טוב על מה שאת עושה! והעיקר, תרגישי טוב
זיו.

moran1161

New member
תראה....

מדריכת חי"ר קורעת את התחת בסך הכל בחודשיים וחצי של הקורס שלה... בסדיר כל המדריכות חי"ר עושות בבביייתתת זווונננווות!!!! וזה בדוק! בכל מקרה, אתמול הציעו לי עוד אפשרות: שבמקום לקחת את הסיכון על זה שאני לא ידווח לצבא על שברי מאמץ ואחר כך יכולים להוציא אותי על אי אמינות או כל דבר אחר, אני פשוט ידווח בבקו"ם אבל אני יגיד להם שזה עבר לי, ז"א שאני כבר חודשיים בערך לא מרגישה שום כאב... ואז אם הם ישאירו אותי בתפקיד הם פשוט יתנו לי הקלות.... לא יותר עדיף?!

למעלה