שברי מאמץ

yotamde

New member
שברי מאמץ

עשיתי מיפוי עצמות והאורטופד אבחן אצלי שברי מאמץ בקרסוליים ולאורך השוקיים, והמליץ לי מנוחה של לפחות חודשיים. כששאלתי אותו כמה זמן בדיוק הוא לא ידע להגיד לי. כדאי לי לנוח חודשיים ואז לחזור להיבדק שוב? האם יש איזשהי פיזיאותרפיה שיכולה להאיץ את ההחלמה? האם ההחלמה היא 100%, או שאני אסבול מכאבים כל חיי? תודה מראש

שרפעף

New member
גם כן שברי מאמץ...

גם לי יש שברי מאמץ, בסביבות ה-3 חודשים. ברוב הזמן אני לא מרגשי כאבים במנוחה. אני לא עושה ספורט שמפעיל את הרגליים מלבד אופניים. כמה זמן אצטרך לנוח? האם אוכל לחזור לפעילות מלאה? צריך לדווח על כך לצבא? בנוסף, יש לי כאבים בברכיים (כבר 9 חודשים). אמרו לי שהרצועה שמעל הפיקה חלשה קצת. עשיתי פיזיותרפיה, והפיזיותרפיסט אמר לי שאני צריך לרוץ עם רפידות אלסטיות על הברכיים. כאשר אני אבריא בעז"ה משברי המאמץ ואחזור לרוץ, אוכל לרוץ בלי רפידות?

yotamde

New member
כל כך נורא!

שלושה חודשים שאסור לרוץ.. זה מה שמחכה לי. סבל

yotamde

New member
גם אני מקווה

גם בשבילך. ולמה אף אחד לא עונה לשאלותנו?

yank3

New member
נצל"ש...../images/Emo3.gif

גם לי יש שברי מאמץ.. השאלה היא האם אני יכול לעבוד על שרירי הרגליים בחדר כושר או שזה אסור? ומה עם אופניים בשטח שיש זעזועים מסויימים, זה יכול להוות בעיה?

yotamde

New member
אז ככה

אתה יכול לעבוד על שרירי הרגליים בחדר כושר, וגם עם שברי מאמץ אין שום בעיה. אופניים זה גם בסדר, אבל בעיקרון אם אתה רוכב על אופניים וחש בכאבים מומלץ שתפסיק. הספורט הכי מומלץ לסובלים משברי מאמץ הוא שחיה.

שברי מאמץ

קשה לחזות. יש כאלה שלאחר מנוחה של מס' שבועות מחלימים 100%. יש כאלו שלא ונותרת רגישות קבועה באזור שמוחמרת במאמץ. בכל מקרה המנוחה התחלתית היא חיונית.

yotamde

New member
רגישות קבועה באיזור שמוחמרת במאמץ

למה הכוונה? לשבר מאמץ שחוזר כל הזמן, או סתם לכאב שצריך להתעל ממנו? יש טיפולים ופיזיאותרפיה לבנית וחיזוק העצם?

למעלה