שברי מאמץ

שברי מאמץ../images/Emo53.gif

אני רקדנית,ורוקדת באופן אינטנסיבי כל יום המון שעות. בשנה שעברה עשיתי מיפויי עצמות בגלל כאבים ודקירות שהיו לי בעצמות השוקיים. הרופא האורטופד הסביר שאלו שברי מאמץ, הוא הסביר לי בעזרת דימויי של קילוף בעור מה קורה לעצם כשיש את הסטרס...שזה כמו שריטה זעירה על העצם... אין שום דרך לאחות את ה" שריטה " הזאת מלבד מנוחה? הוא אמר לי לשים קרח,אפילו לקנות שקית של אפונה מהסופר ולשים על הרגל כדי שזה יתפוס וייסגר על הרגליים. זה מה שעשיתי וזה הוריד קצת מהכאבים. עכשיו התחלתי שוב לרקוד וכבר הכאבים חוזרים,האם בשילוב עם הקרח אפשר לשים גם תחבושת אלסטית על הרגל ? זה יכול איכשהוא לעזור ?
ליאור

את חייבת לנוח

אל תחפשי קיצורי דרך תנוחי 10 ימים. נו אז מה יקרה לא תרקדי עשרה ימים ביג דיל! הכי חשוב מנוחה...

נכון...

כושר זה דבר שקשה לבנות אבל קל להזניח את חייבת לוותר אחרת יהיה גרוע יותר... מקווה שתעבדי נכון מערן המד"ס

yotamde

New member
שברי מאמץ

במיפוי העצמות ניתן גם לראות את דרגת החומרה של שבר המאמץ, ולפיכך להתאים משך זמן של מנוחה. משך הזמן נע בין מספר שבועות למספר חודשים. אין קיצורי דרך. את תיאלצי לחזור מאוד בהדרגתיות לאימונים, ולהתחיל בתכנית מניעה חדשה של שברי המאמץ שהיא בדרך כלל חיזוק איזוטוני של שרירי הרגליים. יש לך אולי רגישות מסויימת, מכיוון שהרבה בנות התאמנו כמוך ולא תקפו אותן שברי מאמץ. לכן כדאי לאתר את הבעייתיות- אולי יש לך בעיות דריכה בכף הרגל כגון פלטפוס שהאיץ בשבר מאמץ להתפתח. פני לאורטופד רציני שיתאים לך תכנית אימונים מיוחדת, ותשקלי להתאמן ולרקוד על מזרון ולא על רצפה. יש לי הרבה ניסיון בתחום, אמנם אני לא רופא. אם יש לך עוד שאלות אל תהססי לשאול. בהצלחה

../images/Emo45.gif

זה לא בעיה של דריכת כף רגל,אין לי פלטפוס,אין לי כאביי ברכיים טפו טפו,זה לא נראה לי נובע מעבודה לא נכונה... וזה נפוץ אצלינו בעיות של שבריי מאמץ. מזה חיזוק איזוטני של שרירי הרגליים? האם שרירים יותר מפותחים ברגליים יכולים לעזור? הבעיה היא שהאורטופדים מנפנפים אותי,אורטופדים לצערי אינם מבינים לליבם של רקדנים,הייתי אצל מומחה גדול בירושלים,הוא ראה את תוצאות המיפויי ואמר שזה" יעבור" תשימי קרח קצת וזהו...עובדה שעדיין כואב,עדיין מציק לי...ואני לא הולכת לפנות שוב לאורטופדים האלה לשלם 600 ש"ח כדיי לקבל תגובה וולגרית כמו שהם בד"כ נותנים.

yotamde

New member
מזדהה אתך

כשאורטופדים לא יודעים מה הבעיה כך הם מתנהגים. לי יש את הכאבים ברגליים כבר שבעה חודשים. קבלי שיחה שלי ושל אורטופד: אני: היה לי שבר מאמץ בדרגה מאוד נמוכה. נחתי שלושה חודשים מנוחה מוחלטת ועוד חודשיים רק של שחייה ואופניים ועדיין יש כאבים. האורטופד: זה לא עבר כי נסעת באופניים בעמידה. חיזוק איזוטוני של שרירי הרגליים הוא פשוט חיזוק הרגליים והשרירים סביב מפרקי הרגליים על ידי אימון כוח. הבנתי שהיית אצל רופא מומחה. למה הוא מומחה? יכול להיות שהוא מומחה לכף יד. לא עושה עליי רושם זה שהוא לוקח 600 שקל ל-20 דקות. אני ממליץ לך לפנות לד"ר מתתיהו נוף מאסף הרופא. אני מבטיח לך שאחרי הפגישה איתו הכל יתברר לך. רק תציידי בכמה שיותר צילומים ובדיקות על מנת שהוא יוכל לתת לך אבחון. בהצלחה

הרופא

זה אחד האנשים הבחירים בתחום,שמו ד"ר אלי לונדון.....הוא ידוע והומלץ ע"י רופאים ומורים לריקוד בבית הספר,יש בירושלים 3 בעליי שם והוא בינהם...ככה שאין יותר למי לפנות...עד לאסף הרופא אני לא אגיע=[

yotamde

New member
יש ועוד איך למי לפנות

למישהו שהוא לא אנטיפט! ולמה את לא מנצלת את הרופאים של קופת חולים? זה לא עולה כסף.

למעלה