שבריריות

מה דעתכם על הסדרה שבריריות|?|
מדובר על תלמידה מצטיינת בביה"ס יוקרתי ללימוד בלט שנדחפת למוות ומישהי שחורה, שלא מתאימה לנוף הריקודים האלו מחליפה את מקומה ומגלה עולם של שקרים, יריבות ובגידות.
הסדרה מבוססת על הרומן באותו שם מאת סונה צ'ראיפוטרה ודונילה קלייטון, שנוצרה על ידי מייקל מקלן.
הספר "שבריריות" אמנם יצא לאור כבר בשנת 2015, אבל אם מישהו מהצופים הישראלים נחשף אליו זה כנראה בגלל שהוא הניח את ידיו על הגרסה המקורית, כי הספר מעולם לא זכה לתרגום עברי. וכמו בעיבודים טלוויזיוניים אחרים, גם כאן אפשר למצוא כמה פערים בין הכתוב למצולם - כאלה שעלולים להוות ספוילר משמעותי אם טרם סיימתם לצפות בסדרה.
הניסיון לגלות מי דחף את הבלרינה הצעירה קאסי שור (אנה מייש) מהגג והכניס אותה לקומה, והשתלבותה של ניבה (קיילי ג'פרסון) באקדמיה למחול, לאחר שהיא נבחרת לתפוס את מקומה של קאסי. בספר, לעומת זאת, לא רק שניבה זוכה לשם ג'יג'י - אלא גם שהיא הגיבורה העיקרית של העלילה, והסיפור כמעט שלא מתמקד בקאסי.

למעשה, בספר המקורי, אותו כתבו דוניאל קלייטון וסונה צ'רייפוטרה, קאסי בכלל לא נדחפת מעבר לגג. הפציעה שלה מגיעה לאחר שהיא נופלת במהלך ריקוד וסודקת את הירך שלה, מה שבכל זאת משתק אותה לכל שנת הלימודים. בהמשך, הספר חושף כי "חברתה" של קאסי, בטי (קסימר ג'ולט), סחטה את השותף של קאסי לריקודים כדי שזה יפיל אותה - הכל כחלק מהתכנית שלה להפוך לפרימה בלרינה.

Arana

Well-known member
מנהל
לא הכרתי לא את הספר ולא את הסדרה... אני מניחה שעברתי את הגיל של קהל היעד ;-)

לא הכרתי לא את הספר ולא את הסדרה... אני מניחה שעברתי את הגיל של קהל היעד ;-)
אהבה לריקודים לא עוברת בשום גיל ואם את אוהבת לראות פירואטים, זאת סדרה עבורך.
אני אישית אוהבת יותר ריקודים סלוניים, אבל נהנית לראות גם בלט.

Arana

Well-known member
מנהל
אהבה לריקודים לא עוברת בשום גיל ואם את אוהבת לראות פירואטים, זאת סדרה עבורך.
אני אישית אוהבת יותר ריקודים סלוניים, אבל נהנית לראות גם בלט.
אני בהחלט נהנית מהיופי והאסתטיקה של ריקודי בלט. לא נושא עניין מרכזי עבורי (לא משהו שאני מחפשת במיוחד), אבל אם יוצא לי לראות, אני נהנית.
השאלה עד כמה הריקוד הוא נושא מרכזי כאן? נראה שהרעיון העיקרי של הסדרה הוא דרמת נעורים - לזה התכוונתי כשאמרתי שעברתי את הגיל.

למעלה