שברולט קרוז, 1.8, שנת 2013 - 2012

I Gabe

New member
שברולט קרוז, 1.8, שנת 2013 - 2012

הי,

מכונית ראשונה לילד שמסיים בימים אלה את תקופת הנהיגה עם מלווה. חיפשתי לפי תקציב (20K - 25K). אני יודע שנהוג לקנות סופרמיני אבל א. "הילד" גדול, גבוה וחסון, ב. אנחנו גרים בישוב קטן וכל נסיעה כרוכה בקטע בינעירוני, ג. הילד לא ממש מתעניין במכוניות, יש לו רק העדפה למכונית גדולה, זה הכל. אפילו לא רוצה לבוא איתי לראות מכוניות. צריכת דלק והסחירות בעוד כמה שנים פחות מעניין. בעיקר מעניין אותי שהרכב לא יריץ אותי כל הזמן למוסך.

אז השאלה העיקרית שמטרידה אותי היא האם דגם זה, 1.8, אמין יותר מדגם ה 1.6 שקדם לו? והאם האמינות מתקבלת על הדעת בפני עצמה? היה לי בעבר 1.6 מהעבודה שעשה בעיות גם כחדש אז אני די חושש מהדגם הזה עם 80K ק"מ ולרוב היסטוריית ליסינג.

קח את זה בערבון מוגבל

הזמנתי בזמנו כמה עשרות כאלה בתצורת סטיישן עבור החברה. אני כמעט בטוח שהראשונות היו 1800 (אחר כך 1400). האמינות הייתה ממוצעת וקצין הרכב סיפר לי שהעובדים שקיבלו, היו מרוצים מהן.

תזכור גם שבגילאים שאתה מחפש חשוב מאד איך טיפלו במכונית הספציפית. שוק המשומשות כרגע על הפנים אז מי שחייב למכור, יתפשר על מחיר מציאה. זה ישאיר בידיך הרבה כסף לתיקונים אם צריך.

דבר אחרון, אם יורשה לי, אני מבין מקריאה בין השורות שאתה מחפש מכונית יחסית ישנה בלי כוונה של ממש לקבל עליה משהו במכירה. השאלה, אם תקנה מכונית יחסית חדשה (2016), הבן ישתמש שנתיים ואז תמכור, האם הדלתא בין הקנייה למכירה לא יהיה דומה לסכום שתכננת להוציא. אם הסכום דומה, הרווחת מכונית יותר חדשה באותו כסף.

I Gabe

New member
תודה, זה פחות עלויות התיקונים

כמו הזמן והריצות למוסכים. לעניין השני, חשבתי לקנות אחת יותר חדשה ולמכור כשהילד יהיה מוכן להתקדם, אבל לא בטוח שיהיה אפשר למכור. ניסיתי פעם למכור מכונית שהשוק הישראלי לא מחבב, היה די טראומטי.

xrlmike

New member
אז תבחר דגם שהשוק מחבב - ותקבל בטיחות טובה יותר

בגדול מערכות הבטיחות משתפרות עם השנים ומיכוון שהסטטיסטיקה לא משקרת עדיף דווקא לנהג צעיר וחדש רכב בטיחותי ככל הניתן (כמובן שמאחל לך ולו שלא יהיה צורך בכך)
ורכב חדיש יותר ייתן על הדרך אמינות עדיפה בד"כ

enigo

New member
השדרוג הבא בבטיחות מתחיל רק במכוניות שעולות

פי שלוש מהתקציב שלו, מלבד חריגות כמו מאזדה 3 (וגם שם זו בלימה רק במהירות עירונית בשנים הראשונות).

xrlmike

New member
גם בבטיחות פסיבית?

ונניח שסכום של 80K לא מרגש את השואל (לא הפסד של 80K רק לשים באוטו עם ביטוח מקיף במקום בבנק)
וההפסד בערך יהיה דומה - דורש חישוב מדויק שכולל נסועה (רכב חדיש יותר כנראה יהיה עם צריכת דלק עדיפה) וביטוחים וטיפולים
לדעתי לנהג חדש לקנות רכב משומש בן 3-4 ב 80K ולא מיני זו האופציה העדיפה (אישית לי ההפרש הקטן שווה את הבטיחות והאמינות)
&nbsp

enigo

New member
כן, גם בפאסיבית. הקרוז היה המשפחתית

הכי בטוחה בזמנו, והקפיצה הבאה בבטיחות הגיעה רק עם מערכות אקטיביות.
עקרונית, אפשר לחפש i40 בת עשר בגרסה המפוארת שהציעה בלימה אוטונומית ושמירת נתיב, אבל הן נדירות מאוד.

I Gabe

New member
השיקול שלך נכון ואני מסכים איתך ברמת העיקרון

אבל מכוניות עם מערכות בטיחות אקטיביות הן הרבה מחוץ לתקציב שלי. אז בכורח אילוצי התקציב, אני מתפשר על בטיחות פאסיבית טובה ככל האפשר.

enigo

New member
יש מוסכים עם שירות איסוף והחזרה

עולה כסף, נכון, אבל ככה זה בחיים - זמן שווה כסף.
עוד רעיון - שלח את הילד למוסך. אם הוא מספיק גדול לקבל רכב, שיקח עליו אחריות.
והרכב יגיע למוסך, ללא ספק, גם אם יראה אמינות מושלמת - הרי צריך לעשות טיפולים...
לגבי העלויות - אם תקנה רכב חדש יותר, רוב הסיכויים שהוא יאבד יותר מ-20k בשלוש שנים על ירידת ערך. ובנוסף יכאב הלב על כל שריטה שהילד יעשה לרכב.
בחרת רכב שבו אתה לא מתפשר על הבטיחות גם ביחס למכוניות שעולות כפול (לפחות רובן), שזה מבחינתי השיקול העיקרי בעד רכב חדש יותר.

enigo

New member
אכן, אבל כשניסיתי פעם להשתמש בשירות

הזה במוסך ליד הבית שלי, התברר לי שמה שמקבלים בחינם גם מקבל יחס של טובה בעדיפות נמוכה.
כמובן שיכול להיות שמקומות אחרים עושים זאת טוב יותר.

dani666

New member
תחליף מוסך

enigo

New member
המוסך בסדר, רק לא ממש יודע איך לאכול

את עניין ההובלות. בעצם זה חזר בשני מוסכים.

I Gabe

New member
תודה

אחד השיקולים בבחירת הקרוז היה באמת הבטיחות הפאסיבית הטובה ביחס למכוניות אחרות במחיר הזה.

לפחות בהתחלה אצטרך ללכת עם הילד למוסכים עד שילמד את הפרינציפ. טיפולים זה לא נורא, פעם בשנה אם לא פחות, זה נסבל בהחלט. כשהייתה לי קרוז מהעבודה, אני זוכר הרבה בעיות מהסוג של חיישן שהלך שוב ושוב בתיבת ההילוכים. האוטו היה נכנס לאיזה safe mode ובקושי נוסע, רק לזחול למוסך. פעם גם איזה חיישן בכריות אוויר שהלך, ועוד. אבך הבעיות היו בעיקר בתיבת הילוכים ונדמה לי שהייתה מחלה של הדגם בשנים אלה כי החליפו תיבת הילוכים מאוחר יותר. סך הכל הרבה בעיות יחסית לאוטו חדש אבל אוטו נוח ועם התנהגות צפויה מאד שזה חשוב לנהג צעיר.

enigo

New member
אכן היתה בעיה בתיבות של ה-1600

מהשנים הראשונות (הוחלפה ב-11 או 12 אם אני זוכר נכון).
אני חושב שב-1800 לא היתה הבעיה הזו, אבל אם אתה רוצה להיות בטוח, קנה את הטורבו (שגם יותר חסכונית בדלק).

למעלה