שבע וחמישה

• פותח הנושא taya
  • פורסם בתאריך

taya

New member
שבע וחמישה

חצי לא רלוונטי בכלל לרוק ומטאל, בעצם כלום לא רלוונטי למטאל. לטיסות ארוכות צריך לקחת כמה שיותר קלטות, של מוסיקה מגוונת. אני, כמובן, לא חשבתי על זה. ברגע האחרון הצלחתי לארגן לעצמי כמה קלטות, המוסיקה נחמדה כזאת, לא משהו שאני אוהבת במיוחד. ככה - *** The Pogues (לא זוכרת מה שם האלבום). מזוויע. פעם חשבתי שהם כאלה בסדר, לא משהו,אבל יותר טוב מכלום. כלום יותר טוב מזה. מוסיקה כל כך משעממת, חוזרת על עצמה, מעביר תחושה עמוקה של בחילה. *** Tindersticks (אין לי מושג מה שם האלבום). נחמד. אף פעם לא הקשבתי להם בתשומת לב. אהבתי את הקול של הסולן, יש לו קול מרגיע כזה, שהזכיר לי קצת -למרות שממש אין מה להשוות- את לואי ארמסטרונג. אבל זאת מוסיקה שמתאימה למצב רוח מאוד מסוים, ניסיתי לשמוע את זה בהזדמנות אחרת, וזה לא היה אותו הדבר. באמצע הטיסה התרחש הגרוע מכל, הבטריות היו במצב לא טוב. אחרי חצי שעה שאמרתי לעצמי בראש - את מדמיינת, את ופראנויות שלך, הבטריות בסדר גמור, אין שינוי בצליל בכלל - בדקתי, ונראה כאילו הן עומדות למות. כמו כל אחד שהווקמן הוא חברו הטוב ביותר, אני יודעת שהדבר שאוכל את הבטריות הוא ההרצה אחרוה וקדימה. כך שביליתי זמן רב בלסובב את הקלטת אחורה בצורה ידנית, וזה לא היה כיף. בערך שעה לפני שהיינו אמורים לנחות גיליתי שהיתה איתי קלטת שאני לא הקלטתי, צד אחד סנטנה - צד שני ג´ניס ג´ופלין. נשמע טוב. הקשבתי בערך חמש דקות, ואז קפצתי, לפתע הבנתי - אחותי לא החזירה לי את ג´פרסון איירפליין. זה הטריד אותי כל כך, זה עדיין מטריד. שיט שיט שיט. עכשיו צריך לקנות אחד חדש שלהם, יש ממליצים ? לפני כמה ימים הלכתי לאיבוד. אני כישרונית בזה. עדיין לא הצלחתי ללכת, אפילו לבית ספר, בלי להאבד באיזה רחוב. בכל מקרה, באיבוד שלי מצאתי חנות יד שניה. נכנסתי. לא היו שם מציאות כמו שציפיתי, רק מכונות כביסה ומקררים. אבל מה שכן מצאתי זה פטיפון, הייתי ממש מאושרת, גייסתי את האנגלית הלא-משהו שלי ושאלתי את המוכר (סיני חמוד כזה) כמה הוא עולה. 150 דולר, תסכימו איתי - זאת פשוט הגזמה פראית. כשהוא ראה את ההבעה שלי הוא אמר שזה משהו נדיר.. פריט לאספנים. בטח, איזה בולשיט. וזהו. נראה לי. אה כן, יש במקום שאני לומדת בו תנועה קיצונית של שונאי-יהודים. טוב :), לא ממש תנועה, רק שתי בנות שאוהבת להיראות מפחיד. כשסיפרו לי עליהן חשבתי שבטח הן שומעות מוסיקה שנחשבת כאן לטובה. לא, ממש לא. בטלוויזיה יש מלא פירסומות לביוגרפיה החדשה של בוב דילן או משהו. ביום שבת היתה כאן הופעה של הבקסטריט בויז שעוררה התרגשות רבה. אגב, הפסיכולוגית שהביאו לי (מטומטמים, לא הבנתי למה הם עשו את זה.) שומעת מוסיקה ממש טובה. דיברתי איתה רק על מוסיקה בעצם, היתה שנה שעברה בהופעה של ניל יאנג. טאיה. אתם לא שוכחים להמליץ לי על משהו טוב של ג´פרסון אירפליין, כן ?

.Metal_F

New member
ספרי עוד...

על הילדים , על הבצפר , על החנויות
... לגבי החלק הראשון של ההודעה - אני ממליצה לך בחום לרכוש דיסקמן ומהר. ווקמנים אף פעם לא היו ידידותיים במיוחד.

Bodom-child

New member
המלצה אפילו יותר טובה

לקנות מינידיסק. כן כן אני יודע שזה יקר אבל קניתי בחיי שני דיסקמנים של סוני ושניהם התקלקלו. מכשירים ממש לא אמינים. אז בקיץ האחרון השקעתי די הרבה כסף ועם עוד קצת הלוואה מההורים קניתי מינידיסק בהולנד זה שווה כל גרוש.

a_duck

New member
MP3 PLAYER יותר טוב

יש את אלה שהם כמו דיסקמן רק קוראים MP3 ונכנסים לשם הרבה יותר שירים ממה שנכנסים למינידיסק...ויש את אלה עם 4 ג´יגה זכרון שאפשר להכניס לשם מלא שירים...

Distorted...

New member
לא נכון.

אולי אפשר להכניס יותר שירים, אבל האיכות של MP3 לא מתקרבת אפילו לאיכות של דיסק. לי יש מינידיסק, ושמים לב להבדלים. המינידיסק שקניתי (דרך האינטרנט,אגב), שווה של דולר.

a_duck

New member
זה תלוי באיזו איכות אתה מקליט...

אני למשל חושב שהMP3 לא פחות טוב ממינידיסק או דיסק...אני גם די שונא דיסקים הם נשמעים נקי מדי ולא שמים לב לבאסים...

Distorted...

New member
מה זה נקי מידי?

אם זה באסים, אז פשוט משנים את האקולייזר. מאיפה אתה יכול להקליט אם לא מדיסקים?

a_duck

New member
אמ...

אתה מקליט מדיסקים...אבל יש כמה סוגים של איכויות יש 392 או משהו כזה שזה איכות דיסק וזה נשמע הכי מסריח לדעתי...לא שומעים גיטרות טוב וזה יוצא בלי באסים כזה ועם תופים מסריחים כאלה וזה לא עוזר אם משנים את האקולייזר...אבל איכות 128 היא נשמעת הכי נורמלי לדעתי...ושמעתי הרבה חרא בMP3 וזה לא נשמע לי יותר גרוע מהדיסקים...

D.B

New member
ממש לא אחי..טעות בידך...

ידידי היקר... האיכות הזאת שאתה מדבר עליה, הינה מעין רוחב פס שבו משודרים ערוצים מוזיקלים...(ממש כמו ב-REAL AUDIO שככל שהחיבור יותר מהיר אפשר להעביר יותר ערוצים מוזיקלים בו זמנית!) ככל שרוחב הפס גדול יותר.. ככה השיר עובר בצורה הטובה יותר.. יש שירים שמספיק גם פחות מ-128 KBPS בשביל להעביר אותם בצורה המקסימלית.. אך כמות נכבדת מהשירים צריכים יותר מ-128. ולכן כשאתה משדר שיר ב-128, משמע גילחת ממנו צלילים!! ד"א רוחב הפס בשיר משתנה אינספור פעמים.. יש שיטת קידוד שמתאימה את עצמה לרחוב הפס של השיר..אם אני לא טועה היא נקראת VBL. ולהגיד שיש יותר בסים ב-128 מאשר ברוחב גדול יותר זו טעות, יכול להיות שצלילים גבוהים שמשודרים ברוחב פס גבוה יותר נותנים לבס טיפה צליל גבוה יותר, אך ממש לא מקנה לבס יותר דגש... אתה מתבלבל בגלל כנראה כרטיס הקול שלך, המערכות השונות, או הקמקולים/אוזניות.

a_duck

New member
אמ...

הרמקולים שלי בסדר...גם הכרטיס קול...ועוד לא קרה שהיה שיר ב392KBS שנשמע לי יותר טוב מ128KBS...להפך כשהאיכות יותר גבוהה זה נשמע יותר מסריח...

D.B

New member
אתה מתכוון ל MP3?

זה קורה ב MP3 כי רוב המקודדים לא מקודדים טוב בכזה KBPS. וכן...VBR ולא VBL. תבדוק את הנושא.. אם אני לא טועה מקודד טוב זה MUSIC MATCH. תנסה אותו.. תנסה גם ת-VBR. וזה לא שהציוד שלך לא בסדר.. הרי כל רמקול הוא בעל נתונים שונים, מן הסתם תשמע אותו שיר בכמה אופנים. כשמקיטים לדוגמה באולפן, תמיד בודקים איך זה נשמע על כמה רמקולים.. משום שזה ברור ששום רמקול אינו זהה לאחר, ומתפשרים על האמצע...

a_duck

New member
אני תמיד משתמש בMUSIC MATCH

זאת התוכנה הכי נורמלית שאני מכיר...

taya

New member
היי את.

-אני שונאת את הבית ספר הזה. קנדי למד שם או משהו, וכולם נורא מתלהבים מזה. אבל בסה"כ כולם שם נורא מנומסים, וכשאני, בטבעיות, אומרת "שיט", או "בולשיט", מסתכלים עלי המומים. אחרי בערך יומיים כאלה מישהו טרח להגיד לי שאסור לקלל בשטח בית הספר. זה טיפשי. אגב, המקום הזה מוצף ישראלים. יש קפיטריה כזאת כמו בסרטים, אבל האוכל בד"כ ממש לא טעים. -החנויות יקרות מאוד. עדיין לא קניתי בגדים או משהו, אבל ממה שראיתי, אוכל למשל, יותר יקר. המחיר של דיסק ממוצע הוא 14 דולר. זה יוצא קצת יותר זול מהארץ, אבל לא באופן משמעותי. הטעם המוסיקלי של המבוגרים בד"כ מאוד טוב, אצל הילדים זה ממש לא ככה. חוץ מאחת שאוהבת את בטוהבן והביטלס, כל השאר פחות או יותר נצמדים לאמטיוי. כמובן שיש את הפריקים האלה שחושבים שהם שומעים מוסיקה מחתרתית (ע"ע קורן). - אני שוקלת להכנע לחברה המערבים ולהתקדם לדיסקמן, אבל זה רק אחרי שיהיה לי קצת כסף. מינידיסק ? אבל זה כל כך.. קטן, איך מוסיקה כל כך טובה נכנסת בדבר כזה פיצפון ? אני לא קונה את זה. מוות למקדונלדס.

חולוני

New member
מטאל מחתרתי ע"ע קורן ??

חחחחחחח... המצב בהחלט גרוע. תחנכי אותם קצת. לא יזיק.

taya

New member
שאני אחנך אותם ?

לא. הם יחנכו אותי. עד סוף השנה אני רוצה לדעת את כל המילים של אן סינק בעל פה.באמת.

a_duck

New member
אמ....

איך היא כבר תחנך אותם? תכריח אותם לשמוע פינק פלויד? אפילו בתקופה שאהבתי קורן לא הייתי שומע פינק פלויד... וחוץ מזה הדבר שאמרת בקשר לדיסקמן זאת שטות..מה הקשר לזה שזה קטן? מוזיקה זה לא חתיכת עץ ענקית שמסתכלים עליה לא צריך משהו גדול בשביל להכניס לתוכו מוזיקה...זאת רק מחרוזת של 100101001000101 שאפשר לקווץ כל המזן ולהכניס לדברים פחות קטנים...

.Metal_F

New member
החולמת אני?!?!?

מוות למקדונלדס? זה בא ממשהי שהצהירה בפניה שמקדונלדס זה הץשובה שלה שלאוכל איכותי, ממשהי שהכניסה את קפולסקי תחת ההגדה "מסעדות בורגניות", ממשהי שהתעקשה לא לפעול לפי מגמת הסטטוס החברתי שבו היא נמצאת. מה קרה? בכל אופן מינידיסק , נגן MP3, וכל חידוש טכנולוגי בסגנון אמנם ממש מצויינים, אבל לא פרקטיים מבחינה כספית (מצד שני...את הרי עשירה). ספרי עוד!!! זה מוזר לדבר אנגלית כל הזמן? מבחינת הלימודים, זה שונה? (אני לא סתם מתעניינת, אמא שקלה ברצינות לעבר לארה"ב, אבל אם התרסקות המטוסים, התכנית הזאת נראית פתאם רחוקה הרבה יותר). יש בנים שווים על הכוונת? love u

למעלה