שבי....

שבי....

קראתי שענית לי בשמחה על שאלתי הקודמת לכן אשא עוד שאלה: הסמל "אום" מה הוא בעצם אומר?

הלוואי שידעתי ../images/Emo13.gif

גם אותי זה מעניין.... אז אם תגלי - ספרי לי על זה, אוקיי

morning star

New member
אום

אני מנחש שהכוונה למנטרה "אום" (ולא לאות היוונית אומגה אשר מסמלת יחידות התנגדות בחשמל הנקראות אף הן "אום"). זהו רק חלק מהמנטרה, אך כרגע איני מצליח לדלות מזכרוני העייף והעמוס בפרטים לא חשובים (כמו מאיזה סגמנט יצא איזה עצב ואיך עובדת שלפוחית ציפה בדגים) שהייתי צריך אותם להיום בבוקר (ולכן נשארתי ער כל הלילה כדי ללמוד אותם) אז עימך הסליחה. יש האומרים כי הצליל "אום" הוא הצליל אשר ליווה את הווצרות היקום. גם בקבלה היהודית קיימת המנטרה "אום" בשם המפורש (שם המורכב מ-72 מילים שכל אחת מורכבת משלוש אותיות). שלך הנווד

המנטרה לגאולה אימפרסונאלית

ההברה אום או אומקרה מתייחסת לביטוי האימפרסונאלי של העליון. כמובן שהעליון, אלוהים, הוא פרסונאלי ולא אימפרסונאלי, כלומר לא חוק טבע מופשט אלא אישיות פרסונאלית. אלא שאלו שנמנעים מיחסים פרסונאליים עם העליון מעדיפים להתייחס להיבט האימפרסונאלי של העליון, הברהמן, המתואר כ"זוהרו" של אישיות אלוה. ההברה אום פותחת את רוב המנטרות. בבהגוד גיתא נאמר: "החותרים לנשגב, המבצעים הקרבות, סיגופים ומעשי צדקה בהתאם לתקנות הכתובים, פותחים ב´אוֹם´ כדי להשיג גאולה בעליון."(17.24) אלא שמנטרות המכילות את השמות האישיים, פרסונאלים של העליון, כגון "שְרִי רָאמַה- גָ´איַה רָאמַה- גָ´איַה גָ´איַה רָאמַה" או "הָרֵא קְרִישְנַה הָרֵא קְרִישְנַה- קְרִישְנַה קְרִישְנַה הָרֵא הָרֵא- הָרֵא רָאמַה הָרֵא רָאמַה- רָאמַה רָאמַה הָרֵא הָרֵא" אינן פותחות בהברה אום מכיוון שהשמות הפרסונאלים של העליון כבר כוללים בתוכם את אום, שהרי הברהמן נובע מאישיות אלוה ולא להפך. "אני ההברה אום במנטרות הוֵדיות." (בהגוד גיתא 7.8) לעומת זאת, אלו המחפשים גאולה אימפרסונאלית מודטים על אום. בבהגוד-גיתא נאמר: "אנשים מלומדים בוֵדות, המבטאים את ההברה אוֹמְקָארַה, והינם קדושים דגוליםהמצויים בשלב הפרישות, נכנסים לברהמן." (8.11) אלא שהגאולה הפרסונאלית, המושגת ע"י שירות מסור, היא נשגבת יותר וטבעית יותר עבור הנשמה.

אלדר

New member
זה לא קשה בכלל

תראֱה זה קל....... קֲ קֳ רִ כֵ עֶ תראה שבי יקר שלי..... תראה משהו.... תלחץ על caps lock עכשיו אם שייפט תכתוב אות בעיברית..... ועכשיו אחרח שאתה כותב אות אחת תלחץ עדיין על שיפט אבל תכתוב אחד מהמספרים שיש מעל האותיות במקלדת מקווה שאתה מבין אותי אם לא אני ינסה להסביר לך שוב...... שלך אלדר

אלדר

New member
בהצלחה אם הידע החדש שלך

ושבי!! למה אין לך עדיין אי סי קיו?? איציק כאילו?? למה אין לך את זה כבר?? תוריד כבר!!!!!! שלך אלדר

Tal_Ya_Tal

New member
OM MANI PADMA OM ../images/Emo42.gif

אום היא ההברה (או הצליל) שמבטאת את התדר של העולם. OM הוא גם התדר של הגוף. ההברה אום, נוצרת באופן טבעי כאשר מחברים בין הצלילים של הצ`קרות השונות בגוף האנרגטי. אנחנו מקבלים OM כאשר מחברים בין הצליל של צ`קרת הבסיס (מולדהרה צ`קרה)= הצ`קרה של ההישרדות, שההברה שלה היא `או` ((O, לבין הצליל של צ`קרת העין השלישית (אג`נה צ`קרה)= ``עין החכמה` שההברה שלה היא `מ….` (M). אך למעשה, שהיות וה`אום` הוא בעצם `אאום` (AUM), אפשר לומר, שהוא נוצר- מחיבור הצליל של מקלעת השמש (מניפורה צ`קרה) =הסרעפת, שההברה שלה היא `אה…`,(A ) ושל הצ`קרת המין (סודהישתנה צ`קרה)= הצ`י. שההברה שלה היא `אווו… ` ((U ושל ``עין החכמה``. העין השלישית, שההברה שלה היא `מ….` (M). ההברה אום ידועה גם בשם פראנאוה PRANAVA)). מה ששוכן בכל החיים וממלא את הפראנה ( (PRANA או את כח החיים האוניברסלי. כל הוודנטה, שמשמעה תכלית הידיעה, מיוצגת על ידי ההברה `אום`. O M)) (AUM.). ב`ספר היוגה השלם`, מאת סוואמי ושינו דיווננדה, מוקדש פרק שלם להברה אום. הוא הנקרא: ``הפילוסופיה והמשמעות של ההברה הקדושה `אום`(OM) ``. …``אום מורכבת מ א ( (Aו(U) ו- ם ( (M. לפי כללי הדקדוק הסנסקריטי, א ( (Aו(U), כשהם מתחברים יחד, נעשים או (. (O `אה`… היא גרונית והיא מיצגת את ההתחלה של תחום הקול. `אווו… ` הוצרת בדיוק באמצע האיזור הקולי-החך. `ם…` היא שפתית ואפית , הבאה מן החלק החיצוני של איבר הקול או מן השפתים. וכך … הן מכסות את כל התחום של שדה הקול. וכך אום מיצגת את כל השפה ומכיוון שהעולם והשפה קשורים זה בזה, (העולם נברא באמצעות המילה. ט.ט.) היא מייצגת את העולם כולו. …אום היא ההברה הטבעית ביותר שניתן להביע. אפילו אילם יכול להשמיע את ההברה הזאת. התבונן בנערים במגרש המשחקים, כאשר הם שמחים מאד….לא רק ילדים, כי אם כל האנשים משתמשים בהרה זאת במקרים שבהם הם מרגישים צהלת נפש, בין אם זה במשחק כדורגל, או במירוץ סוסים, או במסיבה…. …. מוצאת ביטוי טבעי בהברה הנמשכת `או`…., שהיא בפשטות אום מקוצר. … אנשים רבים עונים ``או, כן.`` או ``או, אלוהים``... …. מדוע ממלאת הברה זאת מקום כל כך חשוב בחייו של כל אדם? התשובה היא, מפני שהיא הברה טבעית. היא מביאה הקלה מכאב… היא מבטאת הלכי רוח נפשיים בצורת קולות, …שלווה והרמוניה. אפילו קול הפעמונים, רעש הנהר הזורם, איוושת הרוח או נשיפת צדף הקונכיה, משמיעים את הצליל אום. בברית החדשה נאמר: ``בראשית היה הדבר והדבר היה את אלוהים ואלוהים היה הדבר.`` (כלומר, אלוהים, הוא הדבר. הדיבור, הדיבר. הוא המילה. ט.ט) …שום אדם לא המציא שפה מעולם. הואיל והמילה עצמה היא אלוהים. שפת הוודות, (השפה המקורית) התגלתה על ידי אלוהים באורח ישיר למחשב {מחשב (בסגול שוא פתח)= MIND ט.ט.} וכאשר היא הושחתה, היא נקראה שפת אנוש.``… … L&L TALYA

למעלה