שבי ציון - הופעת השנה של ערן צור ורם אוריון

Biker1

New member
שבי ציון - הופעת השנה של ערן צור ורם אוריון

בפאב "הפרה" בשבי ציון נכונה לנו הפתעה. הגענו ללא ציפיות מיוחדות בגשם סוחף. גשר העובר פסי רכבת, מוביל לשום מקום, אך כבר בכניסה ל"פרה" בקושי נמצא מקום חנייה. בתוך הפאב, קהל מכל קשת הגילאים, עדיין לא הסגיר את הבאות. ערן צור ורם אוריון עולים על הבמה לקול תשואות קהל של כמאה מעודדות ומעודדים. חשבתי כי נרגיש בחסרנו של המתופף, אך את מקומו של זה מילא קהל נלהב ששר בקלילות את כל הטקסטים, בהתלהבות, קולניות ושמחה רבה, בשורה האחרונה הייתה הופעה טובה לא פחות של כמה בנות אוהדות של רם אוריון וצור, ריקודים, מחיאות כפיים ושירה שאף גברה לעיתים על קולות הבמה. אילו התל אביבים היו יודעים מראש, הם ודאי היו מגיעם להופעה מצויינת בהמוניהם... ערן צור ורם היו במיטביהם, עם קטעי קישור שהכניסו לאווירה, שירה ונגינה בדיוק באינטונציה, בעוצמה ובצליל הנכונים, רם הפליא בנגינת הגיטרה וגם צירף את קולו ברקע. היה בהחלט עם נוכחות על הבמה, הרגיש חלק מההופעה, לא עומד מהצד בעולם משלו (למרות שמדי פעם ליטף את קורת גג "הפרה"
. אפילו הפסקות חשמל לא גרעו מההופעה. להיפך. בחושך מוחלט ערן לוקח את הגיטרה האקוסטית ומלהיב את הקהל בשירה של לילות ירח מלא. היה נפלא, תרתי משמע. הקהל לא נתן לצור ורם לרדת מהבמה והם חזרו עם שני הדרנים, תותים, אלינור ועוד. מערכת הקול הייתה בטיב מעולה, תאורה פשוטה לבנה אדומה לאור קירות העץ של הפאב. מקום מעולה, אוירה וצור ורם שהגדילו והאדירו מעל כל הופעותיהםשראינו עד כה. והערה לבעלי הפאב - אנא מינעו עישון, אפילו למעשנים העשן הפריע....

gellerj

New member
נשמע מצוין

פאב חשוך ואפוף עשן, ערן צור מנגן את "בלילות..", חבל שלא יצא לי להגיע. מקווה שיהיה לא פחות טוב היום בקפה ביאליק
האם ערן ביצע שירים חדשים? "(אני) חופשי"? "בחוץ"? במקרה "הבגד" או "ג'נטלמן"?

מקווה שתהנה היום,

שיהיה נפלא כמו אתמול. כן, ערן ביצע את "בחוץ" ואת "אני חופשי" שניהם שירים נהדרים, נפלאים כל כך, כל כך שמחתי לשמוע אותם. לאן, באמת, נעלם ג'נטלמן? (אני שומעת אותו לפחות פעם ביום, בסוף אימון - הוא נותן לי עוד קצת כוח אבל עכשיו כשאתה מזכיר אותו, אני מרגישה כאילו נשכח קצת, נעלם) וכן, היה מדהים אתמול. אפילו רם אוריון היה חי, ער. (ניגן שוב עם כוס, האצבעות שלו מדהימות על הגיטרה, האקוסטיקה היתה טובה, לא צועקת כמו באליפנט אין ספק, השניים טובים יחד) אחרי שירי ההדרן הרגילים, rush time" , "תותים" ו"בחוץ" כשהוא כבר חשב שהוא סיים את ההופעה הוא שב לבקשת הקהל ל"אלינור" ו"פרח שחור". איזה נפלא הוא, יודע כל כך לתת. אין כמוהו. היתה הופעה מענגת וממלאת :)

gellerj

New member
תודה, נראה נחמד מאוד

גם אני רוצה פלייליסט בכתב יד של ערן

chilli2

New member
"בחוץ"

עדיין נושאת שאריות פרכוס מההופעה. היה פשוט מעולה. ערן צור הוא... מה עוד אפשר לומר עליו?! מלא תשוקה, מרטיט, מוסיקאי ויוצר כביר שיודע להעביר לקהל שלו את המסרים במלוא העוצמה. נהניתי והתרגשתי מכל רגע. בעיקר מהפסקות החשמל :) בהזדמנות זו- שאלה- איך אני יכולה להשיג את "בחוץ" שכתב לו אתגר קרת? מבינה שזה טרם הוקלט, אבל אני מה זה גרועה בדחיית סיפוקים...

למעלה