שבי - איכה ?

שבי - איכה ? ../images/Emo2.gif

נעלמות, ואני מקוה שלא נעלבת ממה שכתבתי לך אז לגבי הפענוח. כמובן שצדקתי, אבל אני יודע שאתה רגיש מאוד, ומצד שני - מי כמונו, אלה שהטלה מודגש במפת הלידה שלהם, מעריכים ישירות ? בכל מקרה, אם כן - אני מתנצל (רטרואקטיבית לכיפור ולמרקורי) אניבהחלט מודע לזיגזג הזה של אנשים שיש להם צמידות מרס-סטורן במפה - באים והולכים לסירוגין- שלא לדבר על התאומים והשמש, אבל בכל זאת..

אני פה - תמיד... ../images/Emo13.gif

אני רגיש, מודה.. מה לעשות שהירח מתיישב לי על האופק.. אבל אני יודע לעשות הפרדה בין משהו שפוגע למשהו אחר, וזה בהחלט הייתה ביקורת במקום - ושלרגע לא תפסיק לתת ביקורות כאלו.. אחרת איך אלמד? אולי הטלה חושב שהוא יודע הכל... אבל כשהאופק טלה ומאדים בעקרב אין ספק שישירות, אמת וכנות הן מילות המפתח. זו הסיבה שאני כל כך אוהב את הפורום הזה - תמיד הייתי פה - תמיד אהיה. הסיבה שנעלמתי היא כי אני פשוט עסוק יותר... ובהזדמנות זו רציתי לשאול אותך, מאחר והעלית את הנושא... כתבת שמאדים בבית 7 מראה שמירית אוהבת את בני זוגה כ"מאדימיים" - אלו שלובשים את המכנסיים, אלו שפועלים, יוזמים ועושים (טיפוס של מעשים ולא דיבורים), זה, מן הסתם, ברור לי.. אך לא הבנתי למה היא תמיד מרגישה ש"זה לא מספיק ככה ולא מספיק ככה"?... ושלום ניקי, חשבתי עלייך אתמול כשהייתי צריך לבחור נושא ליחידה 5 בפסיכו/סוציו... מה שלומך? ויאיר, מזל טוב!!! אכן נכנסה לה השמש למזל מאזניים, והביאה איתה את הסתיו (סוף סוף!!) מאחל לך הרבה בהצלחה ושתלמד משהו כל הזמן, כי להחכים זה תמיד טוב..
שלך, שבי

niky

New member
אתה יודע שאני סקרנית לא פחות ממך...

אז... מה הנושא/נושאים שעל הפרק?
ואני חושבת עליך כבר משלשום (יאיר, רואים את החיוך היפה שלך עד לפה...
) בגלל הקילומטריםםםםםם של השאלות שיש לי באסטרולוגיה, אבל אני משתדלת לא "להציק" ולהיות סבלנית. חג שמח!
ויום הולדת שמח, יאיר, כל היום..
ניקי

../images/Emo13.gif את הנושא אני בוחר,

בעיקרון ניתן לי חופש מוחלט לבחור כל נושא שהוא (כמובן לקשר את "המחקר" לסוציולוגיה או פסיכולוגיה) מלבד מספר מועט של נושאים שמשרד החינוך אוסר עליהם כמו; נטיות התאבדותיות, מניה דיפרסיה, הומוסקסואליות וכו´. האמת שבחרתי כבר נושא, אך אני לא ממש שלם איתו, כלומר הוא לא ממש מדבר אליי. הנושא הוא: עמדות הגברים על מעמד האישה בדת (היהודית); גברים חילוניים לעומת דתיים. בכל אופן, יש לך רעיון מעניין למחקר? איך משתנה בלתי תלוי מסויים משפיע על משתנה תלוי כלשהו?! שלך, שבי

niky

New member
באמת נושא קצת משעמם.. ../images/Emo4.gif

אולי תבדוק נושא שנראה שעניין אותך כאן בעבר כמו:
השפעת מידת הדימיון בין בני אדם (למשל בדעות והתנהגות) (המשתנה הבלתי תלוי) על מידת המשיכה (ההתחברות) בניהם (המשתנה התלוי). או נושא בהשראת שירשור נחמד המופיע היום בפורום הרוחני ("מחקר על האושר"):
השפעת רמת האופטימיות של האדם (ראיה חיובית/שלילית) (המשתנה הבלתי תלוי) על מידת אושרו (המשתנה התלוי). זאת כמובן במידה ומשרד החינוך "מאשר" לך לשאול, לחקור, ללמוד את הנושאים הנ"ל....לא להאמין מה שכתבת... אני מניחה שאתה לא באמת צריך לחקור את הנ"ל אלא רק להציג הליך מחקרי, השערות, נבדקים וכו´ ואם תצטרך משהו אני פה.
ניקי

niky

New member
ואם אתה דווקא כן צריך לחקור אותו...

אז הראשון עדיף. הוא קשור באופן קלאסי לסוציולוגיה ולפסיכולוגיה חברתית וגם נכתב עליו רבות כך שסביר להניח שגם "יאושר"...(עדיין מזועזעת). ניקי

אין לך מה להיות מזועזת.. ../images/Emo13.gif

בסה"כ יש הגיון מאחורי ה"דרישה", למרות שגם אני "מזועזע" כמוך! ניתן, כמובן, לעקוף את ההוראה ע"י עיוות קל של הנושא.. נגיד במקום הגורם להתאבדות.. אפשר לשאול לפי דעתו של הנוער גורם להתאבדות (וכך לא לבוא במגע אם אנשים בעלי נטייה התאבדותית או עם קרוביהם של מתאבדים)... אך כמובן שזה לא אותו דבר.
אהבתי את הנושא הראשון שהצעת... אך אשמח לשמוע עוד רעיונות - ואני אעזר בך עוד.. דונט וורי
שלך, שבי

למעלה