שביתת שאיבה...

ואנה

New member
שביתת שאיבה...

האם יתכן שהציץ שלי מסרב לשחרר חלב למשאבה? רקע: ביתי בת 4 חודשים, יונקת באופן מלא + 2 בקבוקים חלב שאוב בגן זה חודש בערך שחזרתי לעבודה ובעבודה אני שואבת 2 שאיבות עם משאבת אמדה חשמלית דו"צ עד לפני שבוע הכל היה טוב, נזקקתי ל-3 שאיבות ביום כדי לספק לה את מה שהיתה אוכלת (נכון להיום זה עומד על שתי ארוחות של 180 כל אחת - וכן, המטפלת מקפידה על כללי האכלה של תינוק יונק...) בשאיבת הבוקר היה יוצא לי בין 170 ל-200 סיסי שאיבת צהריים היה יוצא בין 100 ל-120 ובשאיבת לילה - בין 80 ל-100 כמויות יפות לכל הדעות שבוע שעבר נהייתה לי יבלת על אחת הפטמות (כנראה שהתלהבתי קצת עם עוצמת הואקום במשאבה...) אז הפסקתי לשאוב משך כל סוף השבוע הקודם כדי שתהייה ליבלת הזדמנות להתייבש אני לא יודעת אם זה קשור, אבל מאז אני ממש לא מצליחה לשחזר את הכמויות היפות ההן כל שאיבה לוקחת כפול זמן, אני צריכה לעשות מלא הפסקות באמצע כדי לחדש את זרם החלב מיותר לציין שזה פוגע לי בעבודה ובמקום שתי שאיבות של חצי שעה כל אחת לוקח לי עכשיו שעה כל שאיבה אני לא בטוחה כמה זמן יתאפשר לי להמשיך ככה אני לא מבינה מה עשיתי לא נכון, אבל זה ממש מתסכל חוץ מזה שאני מרגישה את הציץ מלא וברור לי שיש בו עוד חלב לפעמים כשאני עושה עצירות בשאיבה או מנסה ממש ממש להתרכז זרם החלב מתחדש אבל לעוד 10 סיסי בערך כרגע אני עומדת בכמויות שלה כי הוספתי עוד שאיבת ערב אבל זה גומר אותי ואני מגרדת את הכמויות בשבילה בשיניים מה יכולה להיות הבעיה? אני לא בטוחה שמדובר בבעיה במשאבה, אבל גם אם כן - איך אני מוותרת עליה ליום אחד או יותר בשביל לשלוח אותה לבדיקת תקינות? אני כבר מיואשת ולא בא לי להתחיל עם פורמולות
help me!!!! (אופס איזה ארוך יצא לי...)

Revili

New member
ירידה בתפוקה

ההשערות שלך בהחלט יכולות להיות נכונות - הפסקת השאיבה לכמה ימים הורידה באופן זמני את הייצור, קיים עיכוב בשיחרור החלב, אולי על רקע לחץ או מתח, יכול להיות שהיבלת שנוצרה היא תוצאה של צינורית חלב חסומה, מה שמקשה לעיתים על יציאת החלב. וכמובן האופציה של בעיה במשאבה קיימת גם היא. מה אפשר לעשות...במקום שאיבות ארוכות של שעב כל פעם, נסי שאיבות קצרות, כחצי שעה והוסיפי שאיבה נוספת בעבודה (אם זה מתאפשר כמובן). שאבי לסרוגין משד אחד ואח"כ מהשני לפני שיטת 7-5-3 והמשיכי כשתי דקות לאחר שכמעט לא יוצא חלב כדי לאותת שיש צורך להגביר את הייצור. עסי את השד וחממי אותו לפני השאיבות וכאשר הזרם נחלש הוסיפי סחיטה ידנית יחד עם השאיבה. נסי להרגע, להרפות את השרירים ולתרגל דמיון מודרך...בדקי מה עובד בשבילך, האם עיסוק במשהו אחר, או דווקא לדמיין את התינוקת יונקת ואת החלב משתחרר וזורם....אבל אל תסתכלי על המשאבה והכמויות כדי לא להוסיף ללחץ. זכרי שמשק החלב הוא גמיש והוספת שאיבות תגביר בהדרגה את ייצור החלב שלך. הנה קישור בנושא פה וכאן. בהצלחה.

ואנה

New member
לגבי שיטת 3-7-5

מאחר והמשאבה שלי היא דו"צ אני לא עוברת ביד שד לשד האם כוונתך לנסות ולשאוב כל ציץ בנפרד בכל זאת?

Revili

New member
אוקיי...

במשאבה דו צדדית אין הכוונה לשאוב כל שד בנפרד, חבל על הזמן... אבל כן לנסות לשאוב עד שהזרם נחלש, לנוח כמה דקות, לעסות את השד, לשתות כמה לגימות ואז להמשיך לשאוב שוב כמה דקות...אבל לא להגיע לשאיבה של שעה.

למעלה