שביתת הרעב נמשכת

a t g n

New member
שביתת הרעב נמשכת

אסתר, רוני, יש לי שאלה. חזרתי לעבודה לפני שבועיים וחצי בערך. אני עובדת 3 פעמים בשבוע עד 1300, כך שאני משאירה רק בקבוק שאוב אחד כל פעם. הקטנה בנתיים סרבה בתוקף. היא מחכה לי ומשלימה כשאני מניקה אותה. אבל בעלי, שנמצא איתה כשאני נעדרת, אומר שהיא בפעמים האחרונות דווקא כן הסכימה להכניס את הפטמה לפה, אבל היא לא אוכלת הרבה. היום הוא אמר שהיא הייתה עם הפטמה 20 דקות בפה אבל כשהוא הסתכל הוא ראה שהיא אכלה רק 5cc
האם זה אומר שצריך להחליף פטמה לשלב 2? אולי פשוט לא יוצא מספיק בקלות?

d i n o l e

New member
לא , זה אומר שעם קצת סבלנות

היא תלמד מה לעשות עם זה ולא נורא שאוכלת לאט

לא לעבור לפיטמה גדולה יותר

אם החלב יזרום בשצף קצף ובהנאה קולחת מהבקבוק הרי שעלול להיווצר מצב הפוך שבו היא תעדיף את הבקבוק על פנייך מה שעלול לפגוע בהנקה וחלילה לירידה בכמויות המיוצרות אצלך. המשיכו לנסות וכשהיא תהיה ממש רעבה ואת לא בסביבה, כמעט אין ספק שהיא לא תסרב לבקבוק. כנראה שהיא פשוט מחכה לך - ולא כל כך קשה לחכות עד השעה 13:30 אם מובטחת אז ארוחת גורמה
טעימה.

feline9

New member
האם הפטמה של פלייטקס

יכולה לגרום לכך? יש לי הרגשה שמאז שהמטפלת הגיעה והחלפנו לבקבוק פלייטקס (כי אחרת היא לא הסכימה לאכול) היא פחות "מעונינת" בציצי וזה מגיע לפעמים לבכי והתרגזות.

a t g n

New member
זהו, זה בדיוק היה החשש שלי

ולכן שאלתי קודם (לגבי מעבר מהיר). תודה.

a t g n

New member
ועוד שאלה...

כאמור, חזרתי למשרה מאוד חלקית. אני עובדת רק 3 פעמים בשבוע. בשאר הימים אני מניקה ולא נותנת בקבוק. הארוחה האחרונה שלה בימים בהם אני עובדת היא ב 0700 בבוקר ואני מגיעה הביתה ב-13 גג ב-1330 ומיד מאכילה אותה. עד עכשיו שאבתי בעבודה בסביבות 10 בבוקר ומה ששאבתי הוצע לה ביום העבודה הבא שלי אבל האמת זה לא פשוט לי לשאוב בעבודה. מה דעתכן? אני יכולה לדלג על השאיבה הזאת בלי שתרד כמות החלב? אני מסיימת את יום העבודה כשהשד מלא עם טיפה גודש אבל לגמרי נסבל וכשאני באה הביתה היא אוכלת הרבה ובמשך כל היום אוכלת לעיתים תכופות יותר, כלומר, משלימה. אז מה אתן אומרות?

אם את עובדת יום כן-יום לא...

אז סביר להניח שלא יקרה כלום אם לא תשאבי בעבודה, כי ביום שלמחרת הקטנה תשלים את החסר ותגבה את האספקה שלך ביניקה. מה שכן, את עלולה להרגיש מאוד מאוד לא בנוח לאחר 6 שעות בלי לרוקן את השד כלל, ואם הוא יתמלא יתר על המידה את עלולה גם לסבול מגודש מכאיב ולהסתכן בדלקת בשד, סתימות, וכו'... האם לא נוח לך לשאוב בעבודה בגלל שזה לוקח הרבה זמן? בגלל שהמשאבה לא נוחה? אולי אפשר "לתקן" חלק מהנתונים כדי ליצור אווירת שאיבה נעימה יותר. מה שכן, אני בהחלט מבינה איך בחמש שעות עבודה בקושי ניתן למצוא זמן עבור שאיבה ואת בסה"כ חוזרת כדי שיהיה לך הספק עבודה כלשהוא... אולי אם תחשבי על כל האנשים שיוצאים להפסקת קפה וסיגריה של 20 דקות כל שעה עגולה, תרגישי יותר טוב עם עצמך ועם השאיבה?
מה את אומרת?

יש תינוקות שפשוט מחכים לאמא...

ויש כאלו שלוקח להם קצת יותר זמן להתרגל לכך שאת לא שם. מכיוון שמדובר רק בהאכלה אחת, והיא מחכה ומשלימה כשאת חוזרת, זה לא מדאיג אותי במיוחד
היא לא תתייבש או תגווע ברעב - את בסה"כ בעבודה שעות די מעטות, ולא מדי יום. לגבי הפטמה - תזכירי לי בת כמה היא? אם מדובר בתינוקת "גדולה" (נגיד, 3-4 חודשים) ולא פיצקית בת יומה, אני חושבת שאפשר לנסות ולראות. לא בטוח שזה ישנה את יחסה לשד - לאחרונה קיבלתי דווקא דווחים מאמהות שהיה ידוע לנו שיש להם רפלקס שחרור חזק במיוחד, והתינוקות היו דווקא רגילים לזרימה מהירה יותר, ומכיוון שכך עלה צורך להציע להם פטמות בקבוק בעלות זרימה מהירה יותר. אם את חושדת שכך המצב אצלך, את יכולה לנסות. מקסימום אם תראי שזה יוצר בעיות, תחזרי מיד לפטמה מס' 1.

a t g n

New member
היא בת שלושה וחצי (כמעט) חודשים

ואכן רגילה לזרימה חזקה לפחות בצד ימין וגם בצד שמאל יש זרימה לא איטית בכלל. לנסות בכל זאת שלב 2? לגבי השאיבה-אני עובדת יום אחד 5 שעות, אח"כ למחרת לא עובדת ואז עובדת יומיים רצוף, כשיום אחד זה שישי ואני ב-12 בבית. אני מורה לחינוך מיוחד ואין לי ממש הפסקות. צריך להיות עם החבר'ה כל הזמן ולכן לא מתה לשאוב בעבודה. עד עכשיו עשיתי את זה ויצאו לי בקבוקים שלמים בלי בעיה. אתמול פשוט לא הספקתי אז שאבתי בערב להיום, וחזרתי מהעבודה עם ציצים מלאים ומעט גודש אבל ממש לא נורא והקטנה ינקה בערך כל שעתיים עד הערב. בלילה מתעוררת כרגיל, פעם אחת כדי לינוק. מה את אומרת? היא שוקלת 6.900, אם זה רלוונטי, (לא בדיוק גוועת ברעב כנראה
). אני רק מפחדש שאספקת החלב תרד...

נסי מס' 2 ותראי מה קורה

שוב, מכיוון שהימים שלך לא עוקבים וגם לא ארוכים מאוד, לא נראה לי שתהיה בעיה אם לא תשאבי בעבודה, רק שימי לב שאת לא מגיעה לגודש כואב מידי. מקסימום גשי שניה לשירותים לסחוט קצת, כדי להמנע מדלקת וסתימות. מה שכן, אם את רוצה להשאיר לה חלב, תצטרכי למצוא זמן אחר בו תשאבי... אם יותר נוח לך לשאוב בבית, לדעתי את בהחלט יכולה לעשות זאת עם התנאים שלך!

a t g n

New member
כן. התכוונתי לעשות זאת בבית

היא בנתיים לא אוכלת את מה שאני משאירה והאמת שיש לי גם סטוקים בפריזר, אבל אני משאירה בקבוק טרי גם במקרר למקרה שהיא כן תרצה ומעדיפה לשאוב אותו בערב בנחת כשאני בוהה ב"אלופה" (
)במקום באמצע האטרף של העבודה. תודה רוני, שבת שלום

למעלה