שביתת הנשק...

ל י א ן 4

New member
שביתת הנשק...

כתוב לי את תגובתן של צרפת, אנגליה וארה"ב להסכם שביתת הנשק. זה גם מתאים לורסאי? זתומרת אם אני אלמד את תגובתן של המעצמות להסכמי שביתת הנשק זה כאילו שלמדתי את תגובתן למתן הסכם ורסאי?? כי זה נראה לי אותו דבר והמורה לא הכתיבה כלום על תגובות להסכם וראסי, פשוט הבנתי שזה אותו דבר כמו שביתת הנשק.. מה גם שההסכמים נחתמו כמעט באותו הזמן... ב-14 הנקודות של וילסון למדתי 3 נקודות והמשמעות שלהן. צריך ללמוד עוד משהו? כי במיקוד לא כתוב שומדבר... צריך לדעת את המדיניות האימפריאליסטית של אנגליה וצרפת במדינות שכבשו?

ל י א ן 4

New member
סליחה, טעיתי

זה לא הסכמי שביתת הנשק, זה ועידת השלום בפריז. האם העמדות של המעצמות בועידת השלום בפריז זהות לעמדותיהן בחוזה ורסאי? האם יכולים לשאול על עמדות המעצמות בחוזה ורסאי?

shiray

New member
זהה

ועידת השלום הייתה בוורסאי (כדי להשפיל את גרמניה בגלל שביסמרק הכריז על איחוד גרמניה באותו מקום) ובסיום הועידה החתימו את גרמניה על החוזה שהם כתבו שם, שהיה חוזה וורסאי

nitsansh

New member
ההבדל בין פריז וורסאי

ועידת פריז הוא שם כולל לדיונים על ההסדרים המדיניים לאחר מלחמת העולם הראשונה. במסגרת הועידה נחתמו הסכמים עם כל אחת מהמדינות המפסידות בנפרד. הסכם ורסאי היה ההסכם עם גרמניה בלבד. להסכמים עם אוסטריה, הונגריה ותורכיה יש שמות אחרים. ולצורך הדיוק הגיאוגרפי (לא קשור לבגרות בהסטוריה): ורסאי לא נמצאת בפריז. זה כמו שתגיד שהרצליה זה בתל-אביב.

למעלה