שביתת הנקה

סומא 85

New member
שביתת הנקה

שלום
התינוקת שלי בת חודשים, ואני עם סיליקון בחזה
ב 3 ימים האחרונים התינוקת יונקת כ 5 דק' ומתחילה להתעצבן מושכת את הפטמה בעצבנות משחררת ותופסת שוב והלאה עד שמרימה אותה ופורצת בבכי עוברת לצד השני ואותו סיפור
משני הצדדים יונקת כ 10 דק' או פחות בסיום ההנקה היא לא שקטה עצבנית בוכה ועם הגרעבס היא פולטת מה שינקה.
היא לא שבעה ומסרבת לחזור לינוק ואם מציעה בקבוק מקבלת בקלות ובשמחה כ 90 ס"ס.
צריך לציין שמיום הראשון אני נותנת לה בקבוק אחד של תמ"ל בערב ומשתמשת בבקבוק של טומי טיב וב 3 שבועות האחרונים נותנת לה גם בקבוק בצהריים כדי שיהיה לי זמן לילדים שבבית ספר שצריכים הרבה ממני ואין לי מי שיעזור.
את בקבוק הצהריים אני יכולה לוותר בכדי להציל את ההנקה אבל איך אעשה את זה כשהיא מתעצבנת ולא מוכנה לינוק.
אני יודעת שיש לי חלב כי מרגישה התחושה של המליאות וההתרקנות וגם משפיץ לי חלב הרבה פעמים במשך היום.
אני צריכה עזרה וטיפים איך להציל את ההנקה

michal@gal

Active member
מנהל
זו בעיה מוכרת כשמשלבים בקבוק מההתחלה

בגיל חודשיים היא נעשית חכמה ומחליטה שהיא לא רוצה להתאמץ לינוק ומעדיפה את הזרימה הקלה של התמ"ל מהבקבוק.
&nbsp
טיפים לפתרון הבעיה:
לתת פחות בקבוקים. כשהיא מקבלת בקבוק זה צריך להיות ממישהו אחר, כשאת לא בסביבה.
הפיטמה של טומי טיפי היא רכה מדי ולא מתאימה לשילוב עם הנקה. תעברי לפיטמה קשיחה יותר כדוגמת מאמ או אוונט קלאסי.
&nbsp
תתעקשי במשך מספר ימים על הנקה בלבד, ללא בקבוקים ויש סיכוי טוב שתסתיים שביתת ההנקה והיא תחזור לינוק כרגיל.

סומא 85

New member
בהמשך

תודה על המענה
מאמול מתעקשת על הנקה ללא הצלחה בהנקות היום והערב עדיין התינוקת יונקת כ 5 דק' מכל צד ומתעצבנת ומסרבת להמשיך לינוק ואחרי כמה נסיונות נותנת לה תמ"ל בבקבוק של מאמ לפי שהמלצת.
בהנקה של 3 בלילה היא כן יונקת כ 5 דק' מכל צד אבל היא רגועה וחוזרת לישון עד 6 וחצה וגם ההנקה הזו אותו דבר והיא רגועה אבל שאר ההנקות קורה הסיפור של העצבנות ושחרור הפטמה.
האם יכול להיות שאין מספיק חלב למרות תחושת המלאות ושמשפיץ חלב כל כ 3 שעות ?? האם יש קשר לניתוח הגדלת חזה שעברתי לפני כמה שנים?
אני אובדת עצות ומדוכאת משביתת ההנקה הזו
האם עדיין יש לנו סיכוי? איך להמשיך?

michal@gal

Active member
מנהל
כל הסימנים מראים על שביתת הנקה

במיוחד העובדה שמתוך שינה היא יונקת כמו שצריך.
&nbsp
תמשיכי להתעקש על הנקה בלבד גם במהלך היום.
אם רוצים להוסיף בקבוק תמ"ל מומלץ שזה יהיה כארוחה נפרדת ולא כתוספת לאחר ארוחת הנקה.
&nbsp
בגלל שעברת ניתוח, דרוש מעקב צמוד על העליה במשקל כדי לוודא שבאמת יש מספיק חלב. יתכן שכדאי להפגש אישית עם יועצת הנקה שתעזור לוודא שכושר ייצור החלב לא נפגע.

למעלה