שביתת הנקה??

סוג של שביתה

לפי נתוני המשקל- העלייה נראית תקינה (בממוצע כ-150 גר בשבוע). אינני יודעת מדוע אמרו לך בטיפת חלב שהעלייה לא מספיקה. יש לעתים נטייה לדאוג יותר כאשר התינוק נולד קטן. נסי להשתמש בעצות הנהדרות שכתבה ענת יערי. קחי הרבה אויר, התאזרי בסבלנות ונסי להירגע עד כמה שאפשר (תינוקות מרגישים את המתח שלנו). בארוחות שהיא לוקחת בקבוק- דאגי לשאוב, על מנת לשמור על משק החלב. וזכרי- מעורבת כאן עוד מישהי, אמנם קטנה ממך, אך בעלת רצונות ובחירות משלה. בהצלחה.

שוייצר1

New member
אתן נהדרות

בנות המון תודות על התמיכה והעזרה. מכיוון שאני חוזרת לעבודה עוד שבועיים החלטתי לא להלחם יותר מדי. אני מנווטת בין הנקה להזנה בבקבוק שאוב לפי רצון הגברת
חוטאת גם מדי פעם בסימילאק- גג פעם ביום. לצערי המשמעות שלא אספיק לצבור חלב לפני החזרה לעבודה אבל לא נורא.

Eמא 2B

New member
שביתת הנקה??

היונק של בן 8.5 חודשים מקבל בקבוק 3-4 פעמים בשבוע כשאני הולכת ללמוד (בעקרון זה אמור להיות 5 פעמים בשבוע, כשתסתיים השביתה) ואוכל מוצקים. בשבוע האחרון הוא עושה בעיות בהנקה- בהתחלה מצד אחד (הצד ה"חלש" שגם בשאיבה מניב פחות) ועכשיו גם בצד השני. הוא יונק קצת ומתעצבן ולא רוצה ואז שוב יונק קצת וחוזר חלילה. זה קורה גם כשאני מרגישה (ושומעת) שיש שם חלב. בד"כ כשאני מעבירה אותו לצד החזק הוא יונק שם יותר. אבל בימים האחרונים הוא גם שם עושה בעיות. בלילה זה גם ככה ולוקח לי זמן ממושך להחזיר אותו לישון, כי הוא תופס ועוזב ומתעצבן. למה הוא עושה את זה? זו שביתת הנקה? יכול להיות שזה קשור לשיניים שנראה לי שעומדות לצאת? (השיניים הקדמיות למעלה. והוא גם כל הזמן רוצה לנשוך דברים. כולל אותי
) מה עושים? עוד 2 הערות חשובות: 1. בשבוע האחרון, בגלל חנוכה (חופש בלימודים) הוא לא קיבל אף בקבוק ורק ינק ואכל מוצקים. 2. אני לא נתתי לו בקבוק מעולם ואני גם לא אתן לו בקבוק.

מינימי2

New member
לא ממש שביתה...

בשביתת הנקה התינוק מסרב להתחבר אל השד ולינוק, ולשמחתנו אין זה המצב שאת מתארת (למרות שגם איתו ניתן להתמודד...) ייתכן שהשיניים העומדות לבקוע מציקות לו, את יכולה לנסות לתת לו נשכן קר לפני ההנקה כדי לאלחש מעט את המקום או למרוח טי-ג'ל ולראות אם יש שיפור. האם הוא מתעצבן ממש בתחילת ההנקה? אם כן, אולי מדובר ברפלקס שחרור החלב - עסי את השד לפני שאת מתחילה להניק מכיון בית השחי אל עבר הפיטמה, שתי מים, דמייני שהחלב זורם בחופשיות מן השד אל התינוק. אם הוא מתעצבן לאחר מספר דקות של יניקה ייתכן שמדובר בזרם החלב המואט. שוב - עסי את השד, החזיקי את השד כאשר האגודל של למעלה ושאר האצבעות מתחת לשד ולחצי חזק בבסיס השד. פעולה זו תאיץ את זרימת החלב ותקל על התינוק למשוך אותו מן השד. אם הוא לא מרוצה העבירי לצד השני ושוב אל הראשון אם יש צורך בהמשך. דרך נוספת להתמודדות - לשאוב קצת במשך יומיים שלושה לאחר כל הנקה או לפחות לאחר חלק מן ההנקות כדי לאותת לשד להגדיל את ייצור החלב, כך שגם הזרם יהיה מהיר יותר ולתינוק יהיה קל יותר לקבל חלב.

Eמא 2B

New member
הוא מתעצבן אחרי כמה דקות

האם שאיבה תעזור גם אם השיאבה שלי לא יעילה? תמיד כשאני שואבת יוצאות לי כמויות קטנות יחסית (גם כשאני שואבת במקום הנקה) וגם אחרי שאני שואבת כמה דקות בלי שתצא אף טיפה- אם אני אסחט ידנית-עוד יהיה הרבה חלב יחסית שהמשאבה לא מצליחה להוציא. בסיס השד- זה קרוב לגוף או להילה?

מטרת השאיבה

אם הבנתי נכון את העצה של מינימי, מטרת השאיבה היא קצת להגביר את יצור החלב. תינוק שצריך פחות להתאמץ- אולי פחות יתעצבן על השד. הסחיטה הידנית- הכוונה לעשות זאת בזמן ההנקה, כשהתינוק מחובר. זה עוזר להזרים חלב מהר יותר אל פיו. בסיס השד=קרוב יותר לגוף.

Eמא 2B

New member
אבל אם השאיבה לא מוציאה את החלב כמו שצריך

(אחרי שאני שואבת כמה דקות על ריק, עדיין אני רואה שיש חלב, כי אם אני לוחצת יוצא חלב) - זה לא יגביר את היצור כמו שצריך, לא? אני מנסה את הסחיטה בזמן ההנקה,בנתיים זה לא עזר לי. וכשהוא מפסיק ואני בודקת אם יש חלב, אני רואה שכן יש זרם. ועוד משהו: נניח שאני מעלה את כמות החלב ע"י שאיבה אחרי כל הנקה. הרי הבעיה לו כביכול היא שהחלב זורם לאט בסוף ולא הכמות, אז אם אני אעלה את הכמות ואפסיק לשאוב אחרי כל הנקה- כמות החלב תרד שוב, לא? כי הוא לא אוכל יותר, הוא רק רוצה לינוק מה שיוצא בקלות. אני טועה?

המטרה בשאיבה

המטרה במקרה זה היא לא להוציא חלב בכמות מסויימת או להגביר את יצור החלב בצורה דרסטית. המטרה היא קצת לשפר את הזרימה במטרה להקל את המלאכה על התינוק. לצערי, אין פתרון קסמים. אנחנו יכולות רק לנסות. יש תינוקות שכאשר הזרימה משתפרת הם חוזרים לאחר מספר ימים לינוק ברגיעה, ויש תינוקות שמהרגע שמכירים להם את הבקבוק- מתחילים להיות יותר ויותר לא רגועים על השד. נסי לחשוב- האם אפשרי להפסיק לחלוטין את מתן הבקבוקים, לפחות לתקופה מסויימת, ולתת לו אוכל שלא דורש בקבוק בזמן היעדרך. כתבת שהבעיות הצחילו השבוע, בזמן שהיית איתו בבית. מה עוד אולי השתנה השבוע? אולי הסיבות לחוסר הרגיעה שלו אחרות.

שוייצר1

New member
סוג של שביתה

בתי בת חודשיים וחצי. לפני כשבוע נאמר לי בטיפת חלב שאיננה עולה מספיק במשקל ולתגבר בבקבוק שאוב. מאז שהכירה את הבקבוק התחילו הצרות...בלילה יונקת בלי בעיה, בצהרים מתחילה לגלות עצבנות על השד, למרות שבדרכ יוצא אחרי הבכי גראפס ( יש לפחות שלוש הפסקות בהאכלה מה שלא היה לפני זה) , בערב אחרי האמבטיה מסרבת לשד ומוכנה רק לבקבוק שאוב. האם יש פתרון לבעיה? הייתי מעדיפה לחזור רק להנקות ולוותר על השאוב.

שביתה..

כרגע מטרת השאיבה היא ככל הנראה להגביר את כמות החלב וגם לתגבר את בתך בעקבות עלייה איטית במשקל.(נסי למסור פרטים נוספים על המשקל שלה, מה היה משקלה כשנולדה, באיזה משקל השתחררה מבית החולים ומה משקלה כעת). כרגע, נסי מספר ימים הנקות תכופות יותר. נסי להניק במקומות רגועים ושקטים, אחרי האמבטיה, נסי להכנס איתה לחדר חשוך ונעים, להשאיר אותה רק עם טיטול, וגם את, השארי ללא חולצה כך שתוכלי להצמידה גוף אל גוף. כמובן, חממי את החדר או כסי את שתיכן. בדר"כ המגע מאוד מרגיע ואז יותר קל לחבר לשד. נסי לא להאבק בה יותר מידי, אם היא מגלה התנגדות, עשי הפסקה, תרקדי איתה, תערסלי אותה ונסי שוב. קראי גם כאן על שביתת הנקה. בהצלחה!

למעלה