שביתת הטוסדנטים

amitk80

New member
שביתת הטוסדנטים

היי, האם לדעתכם המשך שביתת הסטודנטים מוצדקת לאור המצב שאליו נקלענו (איומים לבטל את הסמסטר ולאור העובדה שלא נוכל להוציא הסכם טוב יותר ממה שהציעו לנו עכשיו)? האם אתם הייתם מנהלים את המאבק אחרת? מה יש לכם להגיד על ניהול המאבק של התאחדות הסטודנטים? האם אתם חושבים שלא משתינים על הסטודנטים? עמית

amitk80

New member
הפגנת הסטודנטים - המשך

היום התקיימה עצרת באוניברסיטת חיפה והגיעו בקושי בלחץ 400 איש. ההפגנות מאד חשובות אבל ההרגשה היא שאין למה להאבק. אם מגיעים בקושי 400 איש היום לעצרת מחאה בדשא מתוך 15000 סטודנטים, הרי שמדובר במחטף של אגודת הסטודנטים שלא מצליחה לשכנע אנשים לבוא להפגין וגם במחדל של הסטודנטים שמתנהגים כמו נקבות וכוסיות. אתם יודעים מה? לא פלא שאנחנו מקבלים כזה יחס מחורבן. מן הראוי שנקבל כזה יחס מחורבן כי זה מה שאנחנו מבשלים לעצמנו. סטודנטים לא יוצאים לרחובות אלא עובדים כמו מניאקים ומנסים לעשות כסף בזמן השביתה. וואלה אני חושב שפעם בשבוע סטודנטים יכולים לצאת ממקום העבודה שלהם וללכת להפגין. היום בהפגנה היו שלושה חבר'ה עיורים (אני, מיכאל וניצן). אנחנו לא משלמים שכר לימוד אבל באנו מתוך תחושת הזדהות למאבק החברתי. אם לנו זה אכפת אז לאחרים על אחד כמה וכמה. האשמה בהסכם שנקבל (והוא לא יהיה טוב יותר אם לא יגיעו עוד סטודנטים) היא רק בנו. האגודה לא יכולה לנהל מאבק לבד. 40 חבר'ה לא יכולים לעשות את זה והגיע הזמן שאנשים באוניברסיטה המחורבנת ובכלל יבינו. מה כולה נדרש? שאנשים יזיזו את התחת שלהם וילחמו כי הם ישלמו את שכר הלימוד הגבוה הזה? פשוט בושה וחרפה!

moran f

New member
בהחלט בושה וחרפה

"נקבות וכוסיות"? מסתבר שאחוז לא קטן (למיטב זכרוני יותר מ-50%) מהסטודנטים הם אכן "נקבות" ("כוסיות" זה כבר עניין של טעם רע). לכנות אנשים בשמות (אני לא אגיד גנאי כי אני לא חושבת שלא להיות גבר זה דבר רע כל כך) רק בגלל שהם לא מסכימים איתך או לא עושים את מה שאתה חושב שהם צריכים לעשות זה מאוד ילדותי. מסתבר שישנם סטודנטים שלא מסכימים עם מטרות השביתה - זכותם. מסתבר שיש סטודנטים שמסכימים עם המטרה, אבל חושבים ששביתה היא דרך גרועה להשיג את המטרה הזו - זכותם. מסתבר גם שיש סטודנטים שאולי לא יכולים לצאת פעם בשבוע מהעבודה רק כי אתה חושב שהם יכולים. מה הקשר בין הראיה שלך לבין מידת האיכפתיות שצריכה להיות לאחרים?

amitk80

New member
זאת דעתי מורן

יש לנו הסכמות (ואני משער שראית זה בעבר בכמה דיונים) ויש לנו חילוקי דיעות. אני לא אומר לסטודנטים תפסיקו לעבוד, אבל אני כן אומר לבוא להפגנה אחת (מי שכן מסכים עם המאבק) זה משהו שאני חושב שכל סטודנט שאכפת לו מהמאבק הזה יכול לקחת חלק בו. אני יודע על סטודנטים שעובדים ועושים הרבה משמרות ונושא המאבק לא מעניין אותם בכלל ועל זה אני כועס. אולי קצת הגזמתי עם המילים "נקבות כוסיות" ומתנצל על כך. אם יש סטודנטים שמסכימים עם המאבק אבל לא עם הדרך האם קולם נשמע? האם המסרים מועברים לאגודה? האם חשבו שאם נפסיק את השביתה ונעשה מחאות בזמן הלימודים האם יגיעו סטודנטים להפגנות האלו (כי הם לא ירצו להפסיד שיעורים). אני פשוט מעלה את זה לדיון. אבל דבר אחד אני אגיד לך מורן והאגודות אומרות את זה חד משמעית, לא מגיעים סטודנטים להפגנות ולאור העובדה הזאת שלא מגיעים סטודנטים להפגנות מכל מיני סיבות לא נוכל להצליח במאבק הזה. אם אנחנו לא נצליח במאבק הזה אנשים רבים ידפקו וישלמו שכר לימוד גבוה.

moran f

New member
אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה

זה לא ישנה את העובדה שאת ההחלטה אם להגיע להפגנה או לא כל אחד יעשה בעצמו על פי השיקולים שלו ולא על פי אלו שלך. אם הרבה אנשים לא יגיעו להפגנות המאבק ייכשל - בסדר. אם האנשים לא מגיעים להפגנות בגלל שהם לא מסכימים עם המאבק, למה זו בעיה מבחינתם?

berckovic

New member
לעמית

עמית - חשבת שאולי חלק מהסטודנטים שלא יכולים להגיע להפגנות , הם גם אנשים עובדים ולכן לא יכולים להגיע?!?!?!?!? חבל לרדת על אנשים

מזה אנשים עובדים???

זה סטודנטים בשביתה!!! אם לא הייתה שביתה הם היו עדין נקראים "אנשים עובדים"???????

amitk80

New member
ל berckovic

היי, אני מקבל את העובדה שסטודנטים עובדים וזה בסדר, אבל לדעתי אני חושב שפעם בשבוע (ויש כמה הפגנות בשבוע שלא מתקיימות כל יום) מי שאכפת לו יכול לבוא ולהפגין. מה זה הגישה הזאת אם הם לא יבואו אז בסדר? מדובר פה בעתיד גם של הילדים שלנו. מדובר פה בהעלאת שכר לימוד של פי שניים. מה יקרה אם שכר הלימוד יעלה? הרבה אנשים לא יוכלו ללמוד ולכן עשוי להיות פשע ברחובות והפערים בחברה יגדלו. המדינה תצטרך לגייס הרבה יותר משאבים בעתיד מאשר היא צריכה עכשיו. אם היום ההשקעה בחינוך היא למשל 4 מילארד שקלים היא תקבל את זה בהחזר של 9 מילארד שקלים (כלומר רווח של 5 מילארד בשל צמיחה בתוצר, גביית מיסים טובה יותר בשל הביקושים שמעלים את התוצר וכולם יצאו מרווחים כי המשק הישראלי יוכל להתחרות בשוקי העולם). אחת הבעיות שנוצרה בעקבות הגלובליזציה היא בריחת של עבודת כפיים. הדבר היחידי שעוד נשאר לנו זה הון אנושי שצריך להשקיע פה כדי שנוכל למנוע בריחת מוחות בשל התנאים הליקויים פה. במדינות אירופה משקיעים הון עתק בחינוך ובסטודנטים. אני לא אומר שאפשר להוריד את שכר הלימוד ל 5000 כמו שועדת וינוגרד קבעה אבל אני חושב שאם הצליחו להוריד את שכר הלימוד מ 8600 ל 8200, אפשר להוריד אותם עוד טיפה ל 7000 שזה מחיר סביר. זאת בערך הורדה של 35 אחוז משכר הלימוד שהיה בהתחלה. עצם זה שאנשים עובדים ולא חושבים על להגיע להפגנות זה לא בדיוק מראה על סולידריות חברתית. אם נלחמים אז נלחמים ביחד ולא מנצלים על זה טרמפ. השביתה לא נועדה להשבית סתם את הלימודים. השביתה נועדה בכדי שכל הסטודנטים יוכלו לבוא ולהפגין. לעבוד אפשר גם במהלך הסמסטר (אם כי בפחות משמרות). השביתה נועדה לאפשר לכולם להביע את מחאתם. יתרה מכך, כולם בוכים על השביתה. אני אשאל שאלה פשוטה. כמה מכם רוצים לסיים את השביתה מהר עם הישגים? אני משער שכולם נכון? איך אתם מצפים לסיים את השביתה מהר עם הישגים שאף אחד לא מזיז את עצמו ולא מביע את מחאתו ביחד עם אגודות הסטודנטים? איך 6000 איש יזיזו משהו? לעומת זאת אם יבואו 50000 סטודנטים לתל אביב או לירושלים זה יקבל הד תקשורתי חזק מאד ואז נוכל להביא הסכם שהוא יותר טוב. המאבק הוא לא רק על שכר הלימוד אלא על עתיד המדינה. אנחנו הדור שנחליף את אולמרט וכל חברי הכנסת האלו. אם אנחנו נשאר אדישים המצב במדינה רק ילך ויחמיר. תמיד מתלוננים על שחיתות וגועל במדינה הזאת. הנה יש לנו אפשרות לשנות, אז למה לתת לאפשרות הזאת לחמוק? מה נגיד לילדינו? נכשלנו כי היינו חרא של עם בגלל האדישות? אז נכון שלא כולם יסכימו אבל הרוב פה רוצה שינוי, אז ממה אנחנו מפחדים? למה אנחנו לא עושים את מה שאנחנו מאמינים בו?

למעלה